به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، علی کریمی فیروزجایی، عضو ناظر مجلس در شورای سنجش و پذیرش تحصیلات تکمیلی در واکنش به انتشار خبری مبنی اینکه آزمون کارشناسی ارشد، از سال ۱۴۰۱ فقط از بین دانش آموختگان دوره کارشناسی رشته های «مرتبط» برگزار میشود، گفت: هرگونه تصمیمی در این خصوص باید در حضور نمایندگان ناظر مجلس در شورای سنجش و پذیرش صورت پذیرد ولی هیچ یک از ناظرین مجلس یازدهم در نشستی که این تصمیم اتخاذ شده، حضور نداشتند.
نماینده مردم بابل در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این تصمیم غیرکارشناسی محسوب میشود، تصریح کرد: امروزه علوم به سمت رشتههای بین رشتهای حرکت میکند و یکی از ایرادات وارد به حوزه آموزش عالی ما ضعف در این حوزه است.
وی تأکید کرد: یکی از شاخصههای رتبه بندی دانشگاههای مطرح دنیا نیز وجود همین رشتههای بین رشتهای در کشور به شمار میآید لذا این تصمیم در شورای سنجش و پذیرش جای تعجب دارد.
کریمی فیروزجایی با بیان اینکه ضعف احتمالی در این حوزه را با اختصاص کلاسهای پیشنیاز و جبرانی میتوان پوشش داد، گفت: این مصوبه مانع بروز نبوغ و استعداد بسیاری از افراد خواهد شد و مجلس و کمیسیون آموزش اجازه اجرایی شدن این مصوبه که هیچ گونه منطقی در پشت آن نیست را نخواهد داد.
دبیرکل جامعه اسلامی فرهنگیان کشور، از مخالفت جدی کمیسیون آموزش با مصوبه شورای سنجش و پذیرش خبر داد و گفت: از مراجع قانونی لغو این مصوبه را دنبال خواهیم کرد.
عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس، نبود رشتههای بین رشتهای به ویژه در حوزه علوم انسانی را یکی از ضعفهای بارز حوزه آموزش عالی کشور دانست و افزود: علت اصلی پیشرفت علوم پایه و فنی مهندسی وجود همین بین رشتهایها است. کمک رشتههایی مثل فیزیک و شیمی بوده که موجب پیشرفت علوم پایه و فنی مهندسی شده است لذا کمیسیون با این تصمیم به طور جدی مخالفت است.
انتهای پیام/۴۱۲۹/