02 January-2025 الخميس - 3 رجب 1446 پنجشنبه - 13 دی 1403 20:42 (GMT) 20:42 ارتباط با ما
خبرگزاری آگاه
فساد در عدم شفافیت ریشه می‌گیرد/ باید قوانین مبارزه با فساد بازنویسی شود
چهارشنبه 23 تیر 1400 ساعت 1:33
فساد در عدم شفافیت ریشه می‌گیرد/ باید قوانین مبارزه با فساد بازنویسی شود
تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: عدم شفافیت مخصوصاً در عرصه‌های مختلف دولتی، آن‌جایی که بحث بودجه، فرصت‌ها و امکانات پیش می‌آید، یکی از گلوگاه‌های اصلی فساد است.

صادق کوشکی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه سیاست داخلی گروه سیاسی خبرگزاری آنا، با بیان اینکه مهم‌ترین نکته‌ای که فساد در آن ریشه می‌گیرد، عدم شفافیت است، گفت: عدم شفافیت مخصوصاً در عرصه‌های مختلف دولتی، آن‌جایی که بحث بودجه، فرصت‌ها و امکانات پیش می‌آید، یکی از گلوگاه‌های اصلی فساد است. اگر قرار باشد که دولتی به صورت ریشه‌ای با فساد مقابله کند، باید شفافیتی در هر گردش مالی دولت حاکم شود که برای همگان از جمله نمایندگان مجلس، سازمان‌های نظارتی، کارشناسان، مجموعه‌های دانشجویی و مجموعه‌های صنفی، قابل دسترسی باشد.

وی افزود: البته در مواردی مانند صنایع دفاعی، طبیعتاً کسی به دنبال شفافیت درخصوص هزینه‌های نظامی نیست ولی پیرامون حقوق و دستمزد شرکت‌های دولتی، مدیران دستگاه‌های مختلف، تخصیص بودجه‌ها و اعتبارات، بودجه‌هایی که برگشت می‌خورد و محل هزینه‌کرد بودجه‌ها، باید شفافیت صورت بگیرد.


بیشتر بخوانید: پایان سیاسی‌ترین کابینه ایران/وقتی که سیاسی‌کاری جای امور اجرایی را گرفت


تحلیلگر مسائل سیاسی با بیان اینکه بحث بعدی شفافیت در مناسب است، اظهار کرد: باید مشخص شود که اگر شخصی به منسبی رسیده، پیش از آن چه سابقه‌ای داشته است. فساد همیشه در بحث مالی نیست و بخشی از زمینه‌های اصلی فساد، فساد سیاسی و فساد اداری بوده که مبارزه با آن گام اول و اصلی مبارزه با فساد است.

کوشکی ادامه داد: بدون شفافیت، مبارزه با فساد یک اتفاق ناشدنی است. گام دوم فساد، بازنویسی و نو شدن قوانین مبارز با فساد خواهد بود؛ بسیاری از قوانینی که اکنون در حوزه مبارزه با مفاسد اقتصادی در قوه مجریه وجود دارد، اصلاً بازدارنده نبوده و جرم‌انگاری نشده است.

وی افزود: در قانون فعلی بسیاری از سوءاستفاده‌ها یا دستوراتی که توسط مدیران دولتی داده شده و باعث حیف‌ومیل بیت‌المال و از دست‌رفتن فرصت‌های اقتصادی می‌شود، اصلاً جرم و حتی تخلف اداری نیستند. باید با جرم‌انگاری، آن‌جایی که عملکرد مدیران موجب از دست رفتن فرصت‌ها، تضییع بیت‌المال و اتلاف اموال مردم می‌شود، شناسایی شده و جرم شناخته شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران تصریح کرد: خیلی از اوقات مدیری دستور می‌دهد و میلیاردها تومان از اموال مردم، در بخش‌خصوصی تلف می‌شود. اگر قوانین بازنویسی شده و جدیت و قاطعیت در حفاظت از بیت‌المال، اموال مردم و فرصت‌هایی که برای کشور وجود دارد و یک مسئول می‌تواند با سهل‌انگاری‌اش آن را از دست بدهد، به وجود بیاید، گام بلندی در مبارزه با فساد خواهد بود.

انتهای پیام/

انتهای خبر/10176/