27 December-2024 الجمعة - 26 جمادی الثانی 1446 جمعه - 7 دی 1403 2:4 (GMT) 2:4 ارتباط با ما
خبرگزاری آگاه
استخدام ورزشکاران پارالمپیکی یک قدم روبه‌جلو با یک ایراد بزرگ/ اسبقیان: لایحه هنوز به وزارت ورزش ابلاغ نشده است
دوشنبه 24 آذر 1399 ساعت 9:42
استخدام ورزشکاران پارالمپیکی یک قدم روبه‌جلو با یک ایراد بزرگ/ اسبقیان: لایحه هنوز به وزارت ورزش ابلاغ نشده است
اگرچه لایحه جذب ورزشکاران پارالمپیکی در دستگاه‌های دولتی در هیئت دولت اصلاح شد و خود ورزشکاران می‌توانند از این مزیت استفاده کنند اما همچنان این لایحه با ایرادهایی روبه‌رو است.

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، در بیستم تیرماه سال 95 لایحه جذب و استخدام قهرمانان پارالمپیکی در هیئت دولت به تصویب رسید؛ این لایحه مبنی بر این بود که یکی از فرزندان قهرمانان پارالمپیک شامل نفر اول در رشته انفرادی و همچنین تمامی نفرات در رشته‌های گروهی با تأیید وزارت ورزش و جوانان بدون برگزاری آزمون استخدامی در وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی و نهادهای عمومی غیردولتی با هماهنگی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استخدام شوند. این لایحه در حالی به تصویب رسید که خیلی از ورزشکاران المپیکی در شرایط سنی استخدام بودند و برخی از آن‌ها حتی فرزند نداشتند یا حتی اگر دارای فرزند هم داشتند سن آن‌ها به گونه‌ای نبود که در یک دستگاه دولتی استخدام شوند.

از همان زمان تاکنون پیگیری‌های زیادی صورت گرفت تا ین لایحه اصلاح شود و شرایط استخدام برای ورزشکاران پارالمپیکی فراهم شود؛ تا اینکه بالاخره هفته گذشته در هیئت دولت این لایحه اصلاح شد و شرایط برای استخدام ورزشکاران پارالمپیکی در دستگاه‌های اجرایی فراهم شد.

شروین اسبقیان در گفتگو با خبرنگار آنا درباره اصلاح لایحه جذب استخدام ورزشکاران پارالمپیکی گفت: اصلاح این لایحه اقدام خیلی بزرگی بود که با پیگیری وزارت ورزش و جوانان صورت گرفت و البته فدراسیون هم خیلی از پیگیری‌ها را انجام داد تا در نهایت این اتفاق افتاد. خیلی از قهرمانان پارالمپیکی ما در شرایط سنی استخدام هستند و یا اینکه فرزند ندارند یا سن فرزندانشان به استخدام نمی‌خورد به همین خاطر ما موظف بودیم که این موضوع را پیگیری کنیم و خدا را شکر موفق هم شدیم.

وی ادامه داد: اصلاح مصوبه هیئت دولت برای ورزشکاران پارالمپیکی انگیزه بسیار زیادی ایجاد می‌کند به این خاطر که آن‌ها می‌توانند از مزیت استخدام استفاده کنند و این موضوع برای آن‌ها بسیار انگیزه خوبی خواهد بود.کار ارزشمندی صورت گرفته و ما هم خیلی خوشحال هستیم که این اتفاق برای ورزشکاران پارالمپیکی رقم خورد.

اگرچه اصلاح لایحه جذب استخدام ورزشکاران پارالمپیکی یک قدم بزرگ برای ورزشکاران این رشته ورزشی است اما این لایحه باز هم یک ایراد بزرگ دارد و آن اینکه ورزشکاران پارالمپیکی در صورتی می‌توانند در دستگاه‌های اجرایی استخدام شوند که در میدان پارالمپیک مقام اول را کسب کنند و در ورزشکارانی که در رتبه‌های دوم و سوم پارالمپیک قرار می‌گیرد و موفق به کسب مدال نقره و برنز می‌شوند در این لایحه گنجانده نشده‌اند و این یک ضعف بزرگ برای این لایحه خواهد بود.

در واقع استخدام ورزشکاران پارالمپیکی تنها منوط به کسب عنوان قهرمانی در پارالمپیک است و مسابقات پاراآسیایی و جهانی هم در این لایحه گنجانده نشده است؛ این در حالی است که قهرمانان بازی‌های المپیک شامل نفرات اول تا سوم، قهرمانان اول و دوم مسابقات قهرمانی جهان، نفرات اول و دوم و سوم بازی‌های آسیایی و مسابقات جهانی در رشته‌های ورزشی تحت پوشش کمیته بین‌المللی المپیک و همچنین هر سه مورد در رشته‌های فردی و گروهی و مقام‌های اول تا سوم جام جهانی فوتبال، بسکتبال و والیبال در دستگاه‌های اجرایی می‌توانند استخدام شوند، اما در خصوص ورزشکاران پارالمپیکی تنها شرط استخدام قهرمانی در پارالمپیک یعنی نفر اول در رشته انفرادی و همچنین تمامی نفرات در رشته‌های گروهی است و دیگر نفرات که در جایگاه دوم و سوم قرار می‌گیرند در این لایحه گنجانده نشده‌اند.

رئیس فدراسیون جانبازان و معلولین در ادامه گفتگو در پاسخ به این سوال که چرا نفرات دوم و سوم پارالمپیک در لایحه اصلاحی هیئت دولت دیده نشده است، عنوان کرد: این لایحه هنوز به وزارت ورزش و جوانان ابلاغ نشده است و به همین خاطر ما هنوز نمی‌توانیم در مورد جزئیات آن تصمیم‌گیری کنیم. هر زمان که این لایحه به وزارت ورزش و جوانان ابلاغ شد در مورد آن صحبت خواهیم کرد. برای اصلاح این لایحه وزارت ورزش و جوانان پیگیری‌های زیادی انجام داد و کار بزرگ و ارزشمندی صورت گرفته است.

به گزارش آنا، قطعاً اصلاح لایحه جذب و استخدام قهرمانان پارالمپیکی یک قدم رو به جلو است؛ اما همانطور که گفته شد انتظار می‌رفت دیگر ورزشکاران پارالمپیکی که در جایگاه دوم و سوم قرار می‌گیرند هم در این لایحه دیده شوند؛ با توجه به اینکه اصلاح این لایحه حدوداً چهار سال زمان برد، امید است که با پیگیری‌های فدراسیون جانبازان و معلولین و همچنین وزارت ورزش و جوانان پس از ابلاغ این لایحه این مورد هر چه زودتر پیگیری شود؛ اما با توجه به شرایط  به نظر می‌رسد این مورد هم چند سال بعد اصلاح شود!

انتهای خبر/1031/

برچسب ها