27 December-2024 الجمعة - 26 جمادی الثانی 1446 جمعه - 7 دی 1403 0:22 (GMT) 0:22 ارتباط با ما
خبرگزاری آگاه
پویش «دو درجه کمتر» فرصتی برای همبستگی اجتماعی
سه شنبه 27 آذر 1403 ساعت 8:22
پویش «دو درجه کمتر» فرصتی برای همبستگی اجتماعی

پویش «دو درجه کمتر» فرصتی برای همبستگی اجتماعی

گاز طبیعی یکی از منابع محدود انرژی است که نیاز به مدیریت و صرفه‌جویی دارد. با کاهش مصرف گاز، می‌توان به حفظ این منابع ارزشمند کمک و استفاده پایدارتر از آن‌ها را تضمین کرد. این امر به کاهش وابستگی به منابع انرژی وارداتی نیز کمک می‌کند و امنیت انرژی کشور را افزایش می‌دهد.

مصرف بیش از حد گاز و انرژی‌های فسیلی به افزایش تولید گازهای گلخانه‌ای و آلاینده‌ها منجر می‌شود که در نهایت به تغییرات اقلیمی و آلودگی هوا دامن می‌زنند. با صرفه‌جویی در مصرف گاز، می‌توان به کاهش انتشار این گازها کمک کرد و در نتیجه، به حفظ محیط زیست و کاهش اثرات منفی تغییرات اقلیمی کمک کرد.

صرفه‌جویی در مصرف گاز در زمستان نه تنها به کاهش هزینه‌های خانوار و حفاظت از منابع طبیعی کمک می‌کند، بلکه تأثیرات مثبت زیست‌محیطی و اجتماعی نیز به همراه دارد. با اتخاذ تدابیر ساده و کاربردی، می‌توان به بهبود کیفیت زندگی و حفاظت از محیط زیست یاری رساند.

با توجه به بروز ناترازی انرژی که به معنای اخلال در تعادل بین تولید و مصرف انرژی است، مسئولین اعلام کردند که لازم است مردم در حوزه صرفه جویی با دقت نظر بیشتری عمل کنند. از طرفی کمبود گاز به عاملی اصلی برای قطعی‌های مکرر و مستمر برق تبدیل شده است. پویش «دو درجه کمتر» با هدف کنترل مصرف و مدیریت ناترازی، حرکت مثبتی در جهت آگاهی از اهمیت مسئله انرژی و دعوت مردم به مشارکت در حل این مشکل است. در همین راستا با مدیرعامل شرکت گاز استان قم به گفت‌وگو پرداختیم.

دعوت از مردم برای مشارکت در پویش دو درجه کمتر

مرتضی خوش‌لهجه، در گفت‌وگو با آگاه، اظهار کرد: در حال حاضر، به دلیل افزایش روزافزون تقاضا و محدودیت‌های تولید و انتقال گاز، کشور با چالش ناترازی در تامین این انرژی حیاتی مواجه است.

مدیرعامل شرکت گاز استان قم با بیان اینکه در شرایط فعلی این مسئله می‌تواند منجر به اٌفت فشار و حتی قطع گاز در برخی مناطقی که در انتهای شبکه قرار دارند شود، تصریح کرد: به همین منظور صرفه‌جویی در مصرف گاز طبیعی بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارد.

خوش‌لهجه از برگزاری پویش دو درجه کمتر با هدف مشارکت عموم مردم در بحث صرفه‌جویی در مصرف گاز طبیعی خبر داد و در ادامه افزود: رعایت یک سری نکات ساده نظیر تنظیم دمای منزل و محیط کار بر روی ۱۸ تا ۲۱ درجه سانتی‌گراد در کنار پوشیدن لباس گرم در کاهش مصرف گاز طبیعی بسیار موثر است.

وی با تاکید بر اینکه صرفه‌جویی هر خانواده در مصرف گاز طبیعی به معنای افزایش سهم گازرسانی به دیگر مناطق کشور است، تاکید کرد: همه ما می‌توانیم با تغییرات کوچک در سبک زندگی، از بروز بحران‌های احتمالی جلوگیری کنیم و در کاهش آلودگی هوا نیز سهیم باشیم.

مدیرعامل شرکت گاز استان قم با اشاره به شرایط ناترازی جریان گاز طبیعی در کشور از شهروندان درخواست کرد تا با شرکت در پویش «دو درجه کمتر»، کشور را برای مقابله با بحران ناترازی یاری کنند.

در راستای پویش «دو درجه کمتر»، خبرنگار آگاه به سراغ اقشار مختلف مردم رفته است تا نظر آن‌ها را جویا شود.

ناترازی انرژی پدیده‌ای نیست که یکدفعه خلق شده باشد

محمدجواد، کارمند یک شرکت خصوصی در گفت‌وگو با آگاه می‌گوید: ناترازی انرژی پدیده‌ای نیست که یکدفعه خلق شده باشد؛ قطعا آنچه که امروز می‌بینیم نتیجه سوء مدیریت‌ها و عدم آموزش کافی در راستای استفاده بهینه از انرژی برق و گاز به شهروندان است.

وی ادامه می‌دهد: همه ما در قبال پیشرفت کشورمان موظف هستیم در هر شغلی و موقعیتی به درستی ایفای نقش کنیم، امروز هم نیاز داریم که همگی با صرفه جویی در مصرف گاز به مدیریت ناترازی انرژی کمک کنیم.

این کارمند معتقد است: نباید تصور کنیم که برای کمک به کشورمان باید کار خارق العاده‌ای انجام دهیم بلکه قدم‌های کوچک وقتی در کنار هم قرار می‌گیرد کارهای بزرگی رقم می‌زند.

لباس گرم را جایگزین افزایش دمای سیستم گرمایشی کنیم

زهرا زن میانسالی که خانه دار است، می‌گوید: قطعی برق باعث بی نظمی در کارها می‌شود اگر واقعا با دو درجه مصرف کمتر گاز می‌توانیم از قطعی برق جلوگیری کنیم به شخصه حتما در این پویش مشارکت خواهم کرد.

وی ادامه می‌دهد: به جای افزایش دمای سیستم گرمایشی سعی کردم خودم و اعضای خانواده‌ام لباس‌های گرم تر بپوشیم. بسیاری از ما خانواده‌های ایرانی عادت داریم که در تابستان و زمستان یک نوع لباس بپوشیم؛ این در حالی است که اگر در فصل سرد لباس گرم بپوشیم مجبور نیستیم درجه شوفاژ و بخاری را بالا ببریم.

به فکر هموطنان خودمان در استان‌های سردسیری باشیم

زینب، کارمند یکی از مراکز دولتی می‌گوید: پویش دو درجه کمتر مصداق ضرب المثل «قطره قطره جمع گردد وانگهی دریا شود» است اگر هر خانواده دو درجه کمتر گاز مصرف کند تایم قطعی برق کم می‌شود شاید خیلی از ما نمی‌دانستیم که ۹۰ درصد سوخت مصرفی برای تولید برق از گاز است.

وی یادآوری می‌کند: از طرفی ما باید به فکر هموطنان خودمان در استان‌های سردسیری که نیاز بیشتری به گاز دارند باشیم؛ قطعا با همکاری همه مردم این ناترازی حل می‌شود و امیدوارم با دو درجه کمتر مصرف کردن از قطعی گاز در استان سردسیر جلوگیری کنیم.

پوشش درز پنجره‌ها و دریچه کولر را جدی بگیرید

نوشین خانمی که در فروشگاه مشغول خرید بود، در گفت‌وگو با آگاه، می‌گوید: تنها کاری که کردم این بوده که درز پنجره‌ها را پوشش دادم و دریچه کولر آبی هم علاوه بر مسدود کردن با یک کاور پلاستیکی پوشاندم. بنده به عنوان مادر به آینده فرزندانم فکر می‌کنم اگر امروز همه منابع را استفاده کنم فردای فرزندانم چگونه خواهد بود.

پویش «دو درجه کمتر» موجب تغییر رفتار و عادات افراد در مصرف انرژی می‌شود

مینا، دانشجوی رشته علوم اجتماعی نیز معتقد است: مصرف گرایی را می‌توان به عنوان یک نابه‌هنجاری در اجتماع مطرح کرد. این مصرف گرایی در هر حوزه‌ای که باشد آسیب زا است. شاید مردم ما تا امروز کمتر به این مسئله فکر می‌کردند که استفاده بی رویه برق و گاز چه تبعاتی می‌تواند برای آن‌ها داشته باشد.

وی ادامه می‌دهد: اجرای چنین پویش‌های می‌تواند به افزایش آگاهی عمومی در مورد اهمیت مصرف بهینه انرژی و حفاظت از محیط زیست منجر شود، این آگاهی می‌تواند موجب تغییر رفتار و عادات افراد در مصرف انرژی شود و روحیه مشارکت اجتماعی را تقویت کند.

با کاهش مصرف در بخش خانگی به صنعت کمک کنیم

حسن ۵۷ ساله که از رزمندگان دفاع مقدس بوده است، اظهار می‌کند: ملت ما همیشه نشان دادند که در مقاطع حساس با همدلی و همکاری توانستند کارهای بزرگی رقم بزنند. مردم ما همیشه پای کار هستند، در برابر هر مشکلی ایستادگی می‌کنند امیدوارم که مسئولین قدر مردم را بدانند و در جهت خدمت به ملت از هیچ تلاشی فرو گذار نکنند.

وی می‌گوید: قطعی برق و کمبود گاز باعث محدودیت فعالیت واحدهای صنعتی و تجاری شده است اگر مصرف انرژی را در بخش خانگی کاهش دهیم می‌توانیم به بخش اقتصادی کمک کنیم پس لازم است که خودمان به فکر یکدیگر باشیم. از طرفی در آموزه‌های دینی ما به لزوم صرفه جویی تاکید شده است.

به گزارش آگاه؛ پویش «دو درجه کمتر» فرصتی است برای همبستگی اجتماعی و همکاری در جهت عبور از روزهای سخت زمستان است. با این اقدام ساده، می‌توانیم گرما و رفاه را برای همه حفظ کرده و منابع ملی را برای نسل‌های آینده نگه داریم.

انتهای خبر/106040/

برچسب ها