به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آگاه، پاساژ علاءالدین که متعلق به یکی از متمولان و صاحبان املاک راسته خیابان جمهوری است در سال 74 برای ساخت و ساز یکی از بزرگترین پاساژهای تهران، تخریب و عملیات ساخت آن آغاز شد. ساخت و ساز آن چهار سال به طول انجامید و در سالهای 78 و 79 و در سه فاز واگذاری حدود 1100 واحد آن انجام شد.
اگرچه این پاساژ در سالهایی از دهه هشتاد، به قطب اصلی معاملات موبایل در کشور تبدیل شده بود و همچنان هم روزانه تعداد قابل توجهی مراجع دارد اما شاید بتوان گفت یکی دیگر از ویژگیهایی که برخی شهروندان علاءالدین را با آن میشناسند، ناایمن بودن آن است.
پاساژ علاءالدین از دهه 90 تاکنون چندین بار اخطارهایی به دلیل ناامین بودن دریافت کرده و تخریب طبقه هفتم این پاساژ در اسفند ماه سال 95 یکی از خبرسازترین اقداماتی بوده که مدیریت شهری توانسته برای ارتقای ایمنی آن انجام دهد.
اما در روزهای اخیر نیز قرار دادن نیوجرسی مقابل این پاساژ و برداشتن چند ساعته آن بار دیگر علاءالدین را خبرساز کرد.
فرداد عدالتخواه؛ شهردار ناحیه یک منطقه 11 شهرداری تهران در گفت وگویی درباره استقرار نیوجرسی مقابل ورودی پاساژ علاءالدین اعلام کرد که از سال گذشته 10 اخطار برای انجام ایمنی و تعویض نمای این ساختمان با هدف حفظ جان شهروندان به مالک پاساژ علاءالدین صادر کردیم اما مالک تا کنون توجهی به این اخطارها نداشته است.
وی با بیان اینکه استقرار نیوجرسیها با هدف الزام مالک به ایمنی انجام شد، افزود: شهرداری منطقه در حال انجام اقدامات قانونی است و اگر مالک، اقدامی برای ایمنی و تعویض نما انجام ندهد همه داربستهایی که برای سیاه کردن و پوشاندن نما توسط مالک استفاده شده، جمعآوری خواهد شد.
به دلیل عدم توجه مالک پاساژ علاالدین به اخطارهای مکرر در راستای حفظ جان شهروندان، شب گذشته چندین سازه نیوجرسی روبروی ورودی این پاساژ قرار گرفت تا از تردد به داخل ممانعت شود ولی صبح زود این موانع برداشته شد.
روابط عمومی شهرداری منطقه 11 نیز در این خصوص پاسخ داد که این اقدام یک تلنگر بود و در این موضوع کوتاه نمیآییم.
طبق گفته روابط عمومی منطقه 11 تهران، موقتاً سازههای بتنی به دلیل تسهیل تردد شهروندان و کسبه پاساژ برداشته شده است؛ اما شهرداری در این موضوع نسبت به تخلفات متعدد ساختمانی، ایمنی سازه، ایمنی نمای پاساژ علاءالدین، عدم تأمین پارکینگ طی 13 سال به تعداد 1387 عدد و آرای ماده 100 شهرداری از حقوق شهروندی و حقوق شهر کوتاه نمیآید.
عبدالمطهر محمدخانی؛ سخنگوی شهرداری تهران نیز درباره این اقدام، اظهار کرد: اولین مشکل پاساژ علاءالدین نیز پوشش کامپوزیت آن است که مالک تعهد داده طی دو هفته این مشکل را برطرف کند و نیوجرسیها به همین دلیل برداشته شد. اگرچه مشکلات ایمنی دیگری نیز دارند که در حوزههای شهرسازی است و آن اولویت دوم است ولی در زمینه ایمنی مماشات نداریم و موضوع را به جد پیگیری خواهیم کرد.
محمدخانی ادامه داد: اتفاقی که روز گذشته رخ داد این بود که با تدبیر شهردار منطقه 11 در ورودیهای فرعی این پاساژ این محدودیت ایجاد شد تا به محل درآمدزایی کسبه آسیبی وارد نشود اما اگر این مشکل برطرف نشود ضرر و آسیب به کسبه هم باید توسط مالک حل و جبران شود.
به گزارش آگاه، حال باید دید، آیا پاساژی که تخریب طبقه هفتم ناایمن آن 2 سال زمان برد! طی دو هفته، با الولتیماتومی از جنس نیوجرسی برای رفع وضعیت ناایمنش اقدامی خواهد شد یا خیر!
نیوجرسی قطعات ساختهشده از بتن یا پلاستیک است که کاربرد اصلی آنها جداکردن مسیرهای ترافیک جادهها از یکدیگر است که برای مسدودسازی معابر هم از آن استفاده میشود.
انتهای پیام/
انتهای خبر/109594/