به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، همزمان با آغاز شیوع کرونا در سال گذشته درهای سالنهای سینما به روی مردم بسته شد تا رکودی بیسابقه بر این هنر صنعت عارض شود.
از همان روزهای ابتدایی گمانهزنیها درباره شروع مجدد اکران و البته چینش اکران نوروزی و تکلیف آنها مطرح بود. فیلمهای موفق جشنواره سی و هشتم فیلم فجر منتظر بودند تا ببینند تکلیفشان برای اکران چه میشود و این انتظار در حالی بود که در طرف مقابل از سوی وزارت ارشاد و سازمان سینمایی هیچ اتفاق مثبتی و هیچ برنامهای ارائه نمیشد.
اکران آنلاین وارد میشود
تا اینکه از اواخر فروردین ماه فیلم سینمایی خروج با خط شکن شدن، فضای جدیدی در سینمای ایران به نام سینمای آنلاین را ایجاد کرد و البته این فضا بعدا توسط فیلمهای دیگری همچون طلا ادامه یافت تا به اکران ناگهان درخت در روزهای اخیر برسد.
البته انتظار از وزارت ارشاد و سازمان سینمایی برای مدیریت فضای اکران آنلاین بسیار بیش از اینها بود. اگر نگاهی کوتاه به سالهای پیش از کرونا انجام شود، روشن است که همواره بازه زمانی یکساله برای اکران فیلمهای موجود در همان سال کافی نبود و ترافیک اکران در روزهای منتهی به جشنواره فیلم فجر صدای تهیه کنندگان و فیلمسازان را در میآورد.
حال که فضایی کرونایی جامعه در سینماها را بسته و در عین حال تولیدات سینمایی و برپایی جشنواره فیلم فجر هم ادامه دارد، باید سرمایه گذاری بیشتری برای اکران آنلاین انجام شود، بلکه قدری از ترافیک اکران برای روزهای بعد از کرونا کم شود.
وضعیت نامعلوم کرونا و سینما و رده بندی مشاغل
سالنهای سینما همانند عمده مراکز هنری در روزهای فعلی با در بسته روبروست و فعالیت سینماداران به کلی تعطیل مانده است.
تعطیلات پیدرپی از ابتدای شیوع کرونا، بارها بر سالنهای سینما نیز سایه انداخته و اخیرا فعالیتشان با اعلام پروتکلهای شدیدتر ستاد مقابله با کرونا دوباره به تعطیلی کشید و این عدم بازگشایی فعلا ادامه دارد.
سالنهای سینما هماکنون در فهرست مشاغل گروه 3 و در کنار دانشگاهها، مدارس، تالارهای پذیرایی و ... قرار دارند و هر اکرانی در آنها در دوران کنونی معلق است. با این حال با توجه به بهتر شدن شرایط کنونی طی روزهای اخیر و کاهش شمار قربانیان از عددی حدود 500 نفر در روز به نزدیک 200، احتمال آغاز به کار این بخش از حوزه هنر نیز وجود دارد.
شنیدهها از تغییر وضعیت سینماها خبر میدهد
برگزاری جشنواره فیلم فجر در بهمن ماه هر ساله همچون بهاری برای سینمای ایران به حساب میآید. پخش فیلمهای جدید و آثار تازه و نوبرانه کارگردانها در کنار دورهمیهای اهالی سینما همه و همه از گزارههای این بهار است.
حالا هم که در برگزاری برخی اتفاقات مثل مسابقات فوتبال رفته رفته تجدیدنظرهایی صورت میگیرد و کم کم تماشاگران وارد ورزشگاههای فوتبال میشوند، زمزمههای تغییر در روند بسته ماندن سالنهای سینما هم به گوش میرسند.
شنیده میشود احتمالا سینماها با تغییر در فهرست مشاغل و دستهبندی ستاد مقابله با کرونا و نهایتا انتقال به گروه 2 که گروههای کم خطرتر هستند، بتواند فعالیت مجدد خود را از سرگیرد.
با این حال مشخص نیست که در صورت بازگشایی سالنها در روزهای آتی، صاحبان فیلمهای سینمایی تمایلی برای عرضه آثار خود در سالنها داشته باشند یا خیر؟ در ماههای اخیر و بازه بازگشایی پیشین سالنها، جمع محدودی از فیلمها متقاضی اکران شدهاند که عمدتا نیز در گیشه موفق نشدند. هرچند که امید میرود، اخبار مربوط به واکسن کرونا بتواند تغییر رویکردی متفاوت در بین مخاطبان سالنهای سینما را هم ایجاد کند، بلکه آمار فروش فیلمهای سینمای با بازه پیشین متفاوت باشد.
انتهای خبر/1301/