اهمیت همراهی مردم و نهادهای مختلف در نهضت مدرسهسازی سیستان و بلوچستان
میثم لک زایی از تحولات گسترده در حوزه فضای آموزشی استان خبر داد و گفت: در چهار سال گذشته با همت دولت و مشارکت خیرین بیش از ۵۴۰۰ کلاس درس جدید به بهرهبرداری رسیده که نیمی از آنها با مشارکت خیرین ساخته شده است.
وی با اشاره به رشد چشمگیر سرانه فضای آموزشی در استان افزود: چهار سال قبل سرانه فضای آموزشی در سیستان و بلوچستان ۳.۳ متر مربع به ازای هر دانشآموز بود که امروز با تلاشهای انجامشده به ۳.۹۱ متر مربع رسیده است.
لکزایی به اعتبارات ویژه دولت چهاردهم نیز اشاره کرد و گفت: براساس مصوبات سفر رئیسجمهور و وزیر آموزش و پرورش، ۲۲۰۰ هزار میلیارد تومان برای توسعه فضاهای آموزشی استان در سالهای ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ اختصاص یافته است که تاکنون بیش از ۲۰۰۰ میلیارد تومان از این مبلغ تخصیص پیدا کرده و در حال حاضر ۱۸۲۸ کلاس درس با ۳۲۰ هزار متر مربع زیربنا در مناطق مختلف استان در دست اجراست.
مدیرکل نوسازی مدارس شهرستانهای زاهدان، سراوان، ایرانشهر و چابهار را به دلیل سرانه پایین فضای آموزشی و رشد بالای جمعیت دانشآموزی از اولویتهای اصلی ساختوساز دانست و تأکید کرد: تمرکز ما بر ساخت مجتمعهای آموزشی بزرگمقیاس، هنرستانها و مدارس شبانهروزی است تا زمینه ادامه تحصیل دانشآموزان بهویژه در مناطق محروم فراهم شود.
لکزایی به جذب مشارکتهای مردمی و بنگاههای اقتصادی در توسعه فضاهای آموزشی اشاره کرد و گفت: بر اساس دستور رئیسجمهور محترم در همایش نهضت مدرسهسازی چابهار، بانکها، بیمهها و شرکتهای بزرگ موظف شدهاند بخشی از مسئولیت اجتماعی خود را به حوزه مدرسهسازی اختصاص دهند که این همکاریها، زمینهساز تحولی بزرگ در رفع محرومیت آموزشی استان خواهد بود.
وی به ظرفیتهای قانونی برای تشویق بنگاههای اقتصادی به مشارکت در ساخت مدارس، به بند «خ» ماده ۲۰ قانون برنامه هفتم توسعه اشاره کرد و گفت: براساس این بند بنگاههایی که پروژههای آموزشی را از مرحله صفر تا صد اجرا کنند از حداقل ۵۰ درصد معافیت مالیاتی برخوردار خواهند شد و بهعنوان خیر مدرسهساز نیز شناخته میشوند که این ظرفیت قانونی عاملی مؤثر در جهتدهی مسئولیت اجتماعی بنگاههای اقتصادی است.
مدیرکل نوسازی مدارس استان افزود: از ابتدای امسال طرح نشاندار کردن مالیاتها اجرا شده و تاکنون ۴۴ پروژه در سیستان و بلوچستان با کمک ۹۹ میلیارد تومانی از محل مالیاتها تأمین اعتبار شده که این اعتبار روند اجرای پروژهها را تسریع کرده است.
لکزایی با قدردانی از حمایتهای استاندار سیستان و بلوچستان، از تشکیل تیم بینبخشی نهضت مدرسهسازی به ریاست استاندار خبر داد و خاطرنشان کرد: این تیم با مشارکت دستگاههای اجرایی و نهادهای انقلابی مانند سپاه پاسداران، اداره کل راه و شهرسازی، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و آموزشوپرورش شکل گرفته و برای مناطق مختلف استان مسئولیتهای مشخصی تعریف کرده است.
مدیرکل نوسازی مدارس استان بیان کرد: براساس اطلس جامع نیازسنجی فضاهای آموزشی استان، اولویتها مشخص شده و با تأیید فرمانداران، مدیران آموزشوپرورش و استاندار اجرای پروژهها در چارچوب مسئولیت اجتماعی بنگاههای اقتصادی پیگیری خواهد شد.
وی از سایر بنگاههای اقتصادی خواست که آموزش را در اولویت مسئولیت اجتماعی خود قرار دهند و در احداث و تکمیل پروژههای آموزشی استان مشارکت کنند.
لکزایی در ادامه صحبتهای خود از نقش فعال مردم و گروههای خیری در مشارکتهای مدرسهسازی در استان گفت و به تلاشهای چشمگیر مردم در این زمینه اشاره کرد و افزود: در سالهای اخیر مشارکت مردم در توسعه فضاهای آموزشی بهطور قابل توجهی افزایش یافته است که در سال ۱۴۰۰ کمکهای مردمی به حوزه فضای آموزشی استان ۲۱۴ میلیارد تومان بود و این مبلغ در سال ۱۴۰۱ به ۴۰۱ میلیارد تومان رسید و در سال ۱۴۰۲ این رقم به ۱۵۰۰ میلیارد تومان افزایش پیدا کرده و در سال ۱۴۰۳ نیز این عدد مجدداً تکرار خواهد شد.
لکزایی تصریح کرد: این مشارکتها نشاندهنده درک و آگاهی مردم از اهمیت آموزش است و همزمان با آن دولت نیز در توزیع اعتبارات خود توجه ویژهای به استانهای کمبرخوردار داشته است.
وی با اشاره بر اینکه در سال گذشته گردش مالی سه همتی در حوزه فضای آموزشی استان داشتند، افزود: در سال ۱۴۰۳ بیش از ۱۰۰۰ کلاس درس تحویل داده شده و بیش از ۱۸۰۰ کلاس درس دیگر با زیربنای ۳۲۰ هزار متر مربع نیز در حال اجراست که با تکمیل این فضاها حداقل ۴ دهم متر مربع به سرانه فضای آموزشی استان اضافه خواهد کرد و سرانه را به ۴.۳ متر مربع به ازای هر نفر دانشآموز خواهد رساند.
به گزارش آگاه، به نقل از اداره نوسازی مدارس استان، لکزایی از بنگاههای اقتصادی کوچک و بزرگ خواست تا با توجه به ظرفیتهای قانونی موجود، در جهت بهبود شرایط فضاهای آموزشی استان همکاری بیشتری داشته باشند و بر اهمیت همراهی مردم و نهادهای مختلف تأکید کرد.
انتهای خبر/142776/
- ساعت کاری جدید بانکها اعلام شد
- ثبتنام جاماندگان نهضت ملی مسکن پس از تأمین زمین
- ضرورت ایجاد بازارچههای دائمی در تقویت اقتصاد محلی
- زیستفناوری محور توسعه استانهای ساحلی و عامل جهش اقتصادی کشور
- حفظ و احیای صنایع دستی خراسان جنوبی؛ از هنرهای سنتی تا توسعه اقتصادی
- ادامه صادرات نفت در بالاترین سطح با وجود تحریمها
- بازدید وزیر ارتباطات از پارک اقتصادی دیجیتال مازندران
- وزیر نیرو: قطعی های برق خانگی از شنبه حداکثر دو ساعت است
- تحول اقتصادی کشور با اتصال خط ریلی اینچهبرون به شاهرود
- صنعتگران فولاد پیشآهنگ توسعه و اقتصاد کشور هستند
- آزادی پارادوکس زندگی خوابگاهی/ نظم ابزاری برای رشد اجتماعی دانشجویان
- تعطیلی ادارات شهرستانهای تهران در روزهای پنجشنبه
- تأمین اجتماعی نهادی راهبردی در تحقق عدالت اجتماعی و امنیت پایدار است
- ضرورت شتاب در روند اجرایی درمانگاه تامین اجتماعی کبودراهنگ
- ارتقای بهرهوری در صنعت آب؛ مسئولیت اجتماعی و ملی است
- رفع کسری ۳۰۰ هزار میلیارد تومانی تأمین اجتماعی، نیاز به منابع پایدار و همراهی دولت دارد
- ارزبری300میلیون دلاری مشتقات پلاسما/هدفگذاری برای خودکفایی
- وجود 23000بیمار تالاسمی در کشور/مرگ 1350نفر در پی تحریم دارو
- واکسن HPV ایرانی وارد بازار شد
- برگزاری هشتمین نکوداشت «روز شهرکرد» با ۴۰ برنامه فرهنگی، هنری و اجتماعی