دولت چین اقدام شرکت کنترلکننده بنادر پاناما برای فروش سهام خود به سرمایهگذاران آمریکایی را محکوم کرد و به مالکان هنگکنگی آن هشدار داد که باید عواقب این کار را بسنجند و در تصمیم خود بازنگری کنند.
به گزارش خبرگزاری آگاه به نقل از گاردین، دولت چین اقدام شرکت کنترلکننده بنادر پاناما برای فروش سهام خود به سرمایهگذاران آمریکایی را محکوم کرد و به مالکان هنگکنگی آن هشدار داد که باید عواقب این کار را بسنجند و در تصمیم خود بازنگری کنند.
روز جمعه، پس از آنکه یک مقاله انتقادی در روزنامه «تا کونگ پائو» که تحت حمایت پکن است، منتشر شد، سهام شرکت سیکی هاچیسون مستقر در هنگکنگ بیش از 6 درصد سقوط کرد.
چین از طریق این مقاله با لحنی تند از آمریکا انتقاد کرد و آن را به اعمال فشار برای این توافق «از راههای نفرت انگیز» متهم کرد.
دولت چین این توافق 22.8 میلیارد دلاری را یک «قدرتنمایی سیاسی» خواند و تصریح کرد که برخلاف منافع ملی این کشور است.
هفته گذشته، این شرکت توافقی را برای فروش اکثریت سهام خود در شرکت بنادر پاناما، که قرارداد اداره بنادر بالبوآ و کریستوبال را تا سال 2047 در اختیار دارد، به کنسرسیومی به رهبری شرکت سرمایهگذاری آمریکایی بلکراک امضا کرد.
این اقدام پس از فشارهای دونالد ترامپ برای پایان دادن به آنچه که وی نفوذ و کنترل چین بر مسیر مهم تجاری از طریق کانال پاناما خوانده است، صورت گرفت.
در این مقاله آمده است: (منتقدان) میگویند این یک اقدام سودجویانه، متملقانه و بدون پشتوانه است که برای منافع شخصی، شرافت را میفروشد... اقدامی که منافع ملی را نادیده میگیرد... (و) به تمام مردم چین خیانت کرده و آنها را میفروشد.
بر اساس این مقاله، فروش سهام شرکت هنگ کنگی به آمریکا باعث میشود که این کشور تجارت و حملونقل چین را محدود کند و شرکت سیکی هاچیسون باید «عواقب کار را بسنجد» که «در چه موضعی قرار دارد و با کدام طرف است.»
پس از انتشار این مقاله، دفتر امور هنگکنگ و ماکائو چین(HKMAO)، که نهاد حاکم بر این منطقه است، مقاله را در وبسایت خود بازنشر کرد و این امر نگرانی سرمایهگذاران را برانگیخت که ممکن است معامله بدون حمایت پکن تکمیل نشود.
اقدام بلکراک در مورد بنادر پاناما بخشی از یک معامله گستردهتر برای خرید کسبوکار جهانی هاچیسون پورتس است که به گروه تحت رهبری آمریکا کنترل 43 بندر در 23 کشور را میدهد.
در این مقاله آمده است: قدرتنمایی سیاسی در پوشش یک رفتار تجاری رخ داده است... این توافق، اقدامی از سوی آمریکا برای تحمیل سلطه است که از قدرت حاکمیتی خود برای نقض حقوق و منافع مشروع کشورهای دیگر از طریق روشهای نفرت انگیز مانند اجبار، فشار و تطمیع استفاده میکند.ژ
مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، در ماه فوریه به پاناماسیتی سفر کرد تا با خوزه رائول مولینو، رئیسجمهور پاناما، دیدار کند.
پس از این دیدار، وی گفت که «کنترل حزب کمونیست چین بر کانال پاناما» غیرقابل قبول است و آمریکا از «اقدامات لازم برای حفاظت از حقوق خود» استفاده خواهد کرد.
سیکی هاچیسون تأکید کرده است که این معامله ارتباطی با وعده ترامپ برای «بازپسگیری» کانال پاناما ندارد.
انتهای خبر/143735/
- پرهیز از پرداخت هزینه اضافی در قرارداد مستأجران با استفاده از خودنویس
- سازمان بورس: حمایت از بازار سهام ادامه مییابد
- محدودیتهای ترافیکی جادههای کشور تا 16 تیر اعلام شد
- اقدامات جدید بانک مرکزی برای حمایت از بورس/ سقف اعتباری سایپا 2.5برابر شد
- وزیر اقتصاد و رییس کل بانک مرکزی از بورس حمایت می کنند
- کاهش 40درصدی بارشها در کشور
- حقوق کارگران در کارگاه های تعطیل دوران جنگ چطور پرداخت می شود؟
- هواشناسی ایران 1404/4/11؛ گردوخاک و آلودگی شدید هوا در 17 استان
- نرخ تورم صنعت به 32.9 درصد رسید
- ترامپ: خریداران تیکتاک را دو هفته دیگر معرفی میکنم
- روایت یک مجروح از حمله اسرائیل به زندان اوین؛ کار خیری که ناتمام ماند
- زورگیر چیتگر دستگیر شد/ کشف پولهای دزدی در مخفیگاه متهم
- دستگیری رابط شبکههای حامی اسرائیل در تهران پس از فیلمبرداری از نقاط حادثهدیده
- کشف 35 کیلوگرم موادمخدر در تهران/ 3 قاچاقچی دستگیر شدند
- آغاز اعطای وامهای 1.2میلیاردتومانی به خریداران تاکسیهای برقی
- سند جنایت اسرائیل علیه زنان و کودکان ایرانی/روایت پزشکان و پرستاران از مجروحان حملات
- کودک 3ساله تا مددکار و سرباز و پزشک؛ قربانیان حمله نمادین به اوین!+فیلم
- برخی نهادهای جهانی حافظ صلح و امنیت، پادوی تجاوز رژیم صهیونیستی شدند
- دستگیری سارقین مجتمع اساتید تهران بعد از حمله صهیونیستها
- تداوم آمادگی بیمارستانها برای بحرانهای احتمالی/ دپوی 3ماهه دارو برای شرایط اضطراری