معاون آموزشی سازمان اورژانس کشور با بیان اینکه از دوازدهم فروردین تاکنون ۳۰ نفر بر اثر مصرف قارچهای خودرو مسموم شدهاند، اقدامات اولیه در برخورد با مسمومیت براثر مصرف قارچهای موجود در طبیعت را تشریح کرد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آگاه، حسن نوری ساری با اشاره به اینکه در فصل بهار مردم به طبیعتگردی میروند و در این فصل شاهد رویش قارچهای سمی هستیم، اظهار کرد: قارچهای سمی در این فصل رشد زیادی دارند، نکته مهم این است که از روی شکل ظاهری قارچها نمیتوانیم بفهمیم که این قارچها سمی هستند یا نه. این وضعیت باعث شده که بعضی از مردم با این تصور که قارچها را میشناسند، به طبیعت بروند و قارچها را بچینند و داخل سوپ یا آش بریزند و آنها را مصرف کنند. اغلب مردم این ذهنیت را دارند که وقتی قارچها پخته شوند، سم آنها از بین میرود، غافل از اینکه اغلب سمهای موجود در قارچها نسبت به حرارت مقاوم هستند بنابراین، حتی اگر قارچها را کباب کنید یا داخل آش بپزید، سم آنها از بین نخواهد رفت.
وی افزود:مردم باید بدانند این است که با سوزاندن، داغ کردن یا پختن، سم قارچهای سمی از بین نمیرود بنابراین به مردم هشدار میدهیم که به هیچ عنوان از قارچهای موجود در طبیعت استفاده نکنند.
نوری ساری ادامه داد: نکته دیگر این است که کسانی که قارچها را مصرف میکنند، نمیتوانند فقط بر اساس علائم بفهمند که آیا قارچ خطرناک است یا نه چرا که قارچها بسیار متنوع هستند. بعضی از قارچها به نام "قارچهای موسکاریا" شناخته میشوند. وقتی این قارچها خورده میشوند، فرد معمولاً نیم ساعت تا دو ساعت بعد علائم عرق کردن، تهوع، استفراغ و آبریزش را مشاهده میکند. در این حالت، باید فوراً به بیمارستان منتقل شود. درمان این نوع مسمومیتها معمولاً موفق است و مشکل خاصی پیش نمیآید.
معاون آموزشی سازمان اورژانس کشور بیان کرد: یک سری قارچ نیز داریم که علائم آنها خیلی شدید نیست اما بسیار خطرناک هستند. مشکل اصلی این قارچها این است که بعد از خوردن، فرد ممکن است علائم گوارشی پیدا کند و ظاهراً خوب به نظر برسد، اما در حقیقت قارچها در حال آسیب رساندن به دستگاه گوارش هستند. معمولاً بعد از یک هفته، شخص به شدت آسیب کبدی میبیند و یا فوت میکند، یا نیاز به پیوند کبد پیدا میکند.
وی در پاسخ به این سؤال آگاه که در صورت مصرف این قارچهای خودرو در طبیعت باید چه اقداماتی انجام شود؟ تصریح کرد: مهمترین نکته این است که افراد بدانند، ظرف نیم ساعت اول پس از مصرف قارچهای موجود در طبیعت، بهترین کار استفراغ کردن است. یعنی باید بدون استفاده از ماده خاصی، به طور فیزیکی خود را تحریک به استفراغ کنند. اگر نیم ساعت از خوردن قارچ گذشته باشد و آن را از معده دفع نکرده باشید، باید فوراً به پزشک مراجعه کنید. حتی اگر هیچ علامتی ظاهر نشود، مراجعه پزشکی ضروری است زیرا به سرعت میتوان فرد را درمان کرد.
معاون آموزش و اعتباربخشی سازمان اورژانس کشور گفت: از دوازدهم فروردین تاکنون آمار مسمومیتها با قارچهای خودرو، افزایش یافته است. در روزهای اخیر 30 نفر مسموم شدهاند که این آمار نسبت به بازه زمانی مشابه در سال گذشته پنج برابر افزایش داشته است و این یک زنگ خطر است.
نوری خاطرنشان کرد: به طور خلاصه، نکات مهم در مواجهه با قارچهای خودرو این است که هیچ قارچ سمی و غیرسمی در طبیعت قابل تشخیص نیست. با پختن، شستن، داغ یا کباب کردن، سم قارچها از بین نخواهد رفت. همچنین از روی علائم نمیتوانیم تشخیص بدهیم که قارچ واقعا سمی است یا نه. قارچهای بسیار خطرناک معمولاً با تأخیر علائم نشان میدهند و فرد در ابتدا ممکن است هیچ علائمی نداشته باشد. بنابراین، بهترین کار این است که به سرعت به پزشک یا مراکز مسمومیت مراجعه کنیم.
انتهای خبر/151185/
- بیتوجهی به بخش خصوصی در حکمرانی اقتصادی/ لزوم برنامهریزی برای دوران پسامعدن
- بهبود کسری تجاری در پی مذاکرات تجارت آزاد ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا
- ورود زنان به عرصههای اقتصادی به ایجاد جامعهای سالم کمک میکند
- حذف موانع تعرفهای، مزیت توافقنامه تجارت آزاد ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا
- دلیل لغو افتتاح 100 مگاواتی نیروگاه های تجدیدپذیر اعلام شد
- اعتراض 55 درصد مودیان به شناسایی خانههای خالی
- پشت پرده ناهماهنگی در تعیین عوارض واردات خودرو
- ابلاغ دستورالعمل وام ودیعه مسکن/ ثبتنام فقط در سامانه "تم"
- هواشناسی ایران 1404/1/28؛ هشدار بارشهای سنگین در 4 استان
- سختگیریهای مقرراتی بیشتر از تحریمها به فعالان اقتصادی فشار میآورد
- درخشش خبرنگار ایسنا در دومین جشنواره رسانهای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی
- مجمع خیرین اجتماعی کرمانشاه راهاندازی شد
- ۵۹ درصد جامعه هدف روستاییان و عشایر آذربایجان شرقی تحت پوشش بیمه اجتماعی قرار گرفتهاند
- شباهت فوتبال با سیوسه پل؛ میراث زخمی از سرمایههای اجتماعی
- علت جمع آوری پرچمها در بازی استقلال و گل گهر توسط پلیس
- سفر وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به آذربایجانشرقی
- ضرورت ایجاد نشاط معنوی و شور اجتماعی در برنامه های دهه کرامت
- تاریخ واریز حقوق فروردینماه ۱۴۰۴ مستمریبگیران و بازنشستگان تأمیناجتماعی
- کاظمین، مشهد ثانی؛ خورشید توس را کنار پدر و پسر زیارت کن
- مداخلات اورژانس اجتماعی سریع و تخصصی است