شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴
السبت ٢١ شوال ١٤٤٦
Saturday 19 April 2025
متن خبر

کاهش مصرف برق به اندازه تولید یک نیروگاه اتمی با تغییر ساعت

جمعه ۲۲ فروردین ۱۴۰۴
کاهش مصرف برق به اندازه تولید یک نیروگاه اتمی با تغییر ساعت

مدیرعامل شرکت توانیر گفت: برآوردها نشان می‌دهد تغییر ساعت رسمی کشور به‌تنهایی می‌تواند حدود هزار مگاوات از بار شبکه را کاهش دهد؛ عددی معادل تولید برق نیروگاه اتمی بوشهر.

به گزارش خبرگزاری آگاه، مصطفی رجبی‌مشهدی گفت: در تابستان‌ها با افزایش شدید مصرف برق مواجه هستیم و هر راهکاری که به کاهش پیک مصرف کمک کند، برای ما حیاتی است. تغییر ساعت رسمی کشور یکی از ابزارهایی است که در سال‌های گذشته امتحان خود را پس داده است. این موضوع نه‌تنها در ایران بلکه در بسیاری از کشورها به‌عنوان یک سیاست مؤثر در مدیریت تقاضای انرژی اجرا می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس تصمیم مجلس شورای اسلامی در پایان سال 1401، دولت دیگر اختیار تغییر ساعت رسمی را نداشت و به همین دلیل، در سال‌های 1402 و 1403 هیچ تغییری در ساعت رسمی کشور اعمال نشد. این در حالی است که بررسی‌های فنی ما در شرکت مدیریت شبکه برق ایران نشان می‌دهد که همین تغییر ساده می‌تواند تأثیر محسوسی بر کاهش مصرف برق، به‌ویژه در ساعات اولیه شب، داشته باشد.

مدیرعامل توانیر اضافه کرد: بنا بر محاسبات دقیق، اگر ساعت رسمی کشور یک ساعت جلو کشیده شود، بخشی از فعالیت‌های اجتماعی و اقتصادی زودتر به پایان می‌رسد و تقاضا برای استفاده از وسایل برقی، روشنایی و سرمایش در ساعات اوج‌بار کاهش می‌یابد. این کاهش، عدد کوچکی نیست و می‌تواند به اندازه تولید یک نیروگاه بزرگ، به شبکه برق کشور کمک کند.

انتهای خبر/151933/

اخبار اقتصادی
آژانس مسافرتی سلام پرواز ایرانیان
اخبار اجتماعی
فروشگاه اینترنتی سفیر