یکی از مصوبات جلسه شورای عالی اشتغال پرداخت تسهیلات به کارآفرینانی بود که در روستاها فعالیت میکنند.همچنین لزوم تنوعبخشی به فرصتهای شغلی در دستور کار قرار گرفت.
به گزارش خبرنگاراقتصادی خبرگزاری آگاه, ضرورت ایجاد اشتغال و توجه به تولید در اشتغالزایی یکی از موضوعات کلیدی و مهم در توسعه اقتصادی و اجتماعی هر کشوری است.
کاهش نرخ بیکاری،رونق اقتصادی، کاهش وابستگی به واردات،افزایش بهرهوری نیروی کار و عدالت اجتماعی از مهمترین دلایل برای توجه به تولید در امر اشتغالزایی است.
هشتاد و ششمین جلسه شورایعالی اشتغال، در حالی برگزار شد که 10مصوبه در حوزه اشتغال به همراه داشت. از آنجایی که رونق تولید ملی و حل مشکلات اقتصادی کشور از جمله موارد مهم در مسیر اشتغالزایی است. رئیس جمهور در این باره گفت:ایجاد اشتغال موجب افزایش تولید، تولید ثروت و برطرف شدن کسری بودجه خواهد شد. تحقق این هدف در گرو اراده جدی دستگاههای اجرایی و استانداریها است و با وجود اراده، مسیر ایجاد اشتغال نیز هموار خواهد شد.
رئیس جمهور با تأکید بر لزوم تنوعبخشی به فرصتهای شغلی، خاطرنشان کرد: هر چه تنوع مشاغل بیشتر باشد، امکان حضور افراد بیشتری در بازار کار فراهم میشود.
پزشکیان در خصوص نحوه پرداخت تسهیلات به کارآفرینان، تأکید کرد: تسهیلات باید هدفمند پرداخت شود و مشخص باشد در چه زمینهای هزینه میشود. نظام بانکی و دستگاههای اجرایی ذیربط، باید با نظارت دقیق، ضمن حمایت از کارآفرینان، امنیت خاطر و سرمایهگذاری آنان را تأمین کرده و تفاوت میان افراد فعال و غیرفعال را مشخص نمایند.
رئیس جمهور با تأکید بر اهمیت حمایت ویژه از مشاغل روستایی، اظهار داشت: کارآفرینانی که در روستاها فعالیت میکنند باید در اولویت دریافت تسهیلات قرار گیرند.
پزشکیان بر ضرورت برنامهریزی دقیق در حوزه تولید و بازار داخلی تاکید و بیان کرد: کم و کیف تولید داخلی، تامین نیازهای بازار داخلی و ظرفیتهای صادراتی باید در قالب یک برنامهریزی جامع تنظیم شوند. متاسفانه در حال حاضر تصویر روشنی از نیازهای داخلی و ظرفیتهای تولیدی و صادراتی وجود ندارد و باید با برنامهریزی منسجم، تولید داخلی به سمت بازارهای هدف هدایت شود.این جلسه 10 مصوبه در حوزه اشتغالزایی داشت که به تصویب اعضای شورا رسید.
به گزارش آگاه, یکی از مهمترین دلایل توجه به اشتغال، کاهش نرخ بیکاری بهویژه در میان جوانان و فارغالتحصیلان دانشگاهی است. ایجاد شغل پایدار از طریق توسعه تولید، میتواند به کاهش آسیبهای اجتماعی مانند فقر، اعتیاد و مهاجرت کمک کند. همچنین تولید داخلی موتور محرک اقتصاد است. هرچه تولید بیشتر شود، نیاز به نیروی کار افزایش مییابد و همین امر موجب افزایش اشتغال میشود. در نتیجه، با بهکارگیری نیروهای انسانی در بخشهای تولیدی، رشد اقتصادی نیز سرعت میگیرد. از سوی دیگر توسعه تولید داخلی، کشور را از وابستگی به کالاهای وارداتی نجات میدهد. این امر باعث حفظ ارز، تقویت پول ملی و در نهایت اشتغالزایی گستردهتر میشود.
بنابراین گزارش افزایش بهرهوری نیروی کار از دیگر موارد است که با حمایت از تولید و ایجاد اشتغال مولد، میتوان سطح مهارت نیروی کار را ارتقا داد. آموزشهای فنی و حرفهای و تجربیات عملی در محیط کار، به افزایش بهرهوری و کیفیت محصولات کمک میکند.همچنین عدالت اجتماعی از موارد مهم است که ایجاد فرصتهای شغلی برای اقشار مختلف جامعه به ویژه در مناطق محروم و روستایی، باعث توزیع عادلانهتر درآمد و فرصتها میشود و شکاف طبقاتی را کاهش میدهد.
انتهای خبر/153030/
- یکی از راه های رشد اقتصادی، خروج از تک محصولی است
- ساعت کاری جدید بانکها اعلام شد
- ثبتنام جاماندگان نهضت ملی مسکن پس از تأمین زمین
- ضرورت ایجاد بازارچههای دائمی در تقویت اقتصاد محلی
- زیستفناوری محور توسعه استانهای ساحلی و عامل جهش اقتصادی کشور
- حفظ و احیای صنایع دستی خراسان جنوبی؛ از هنرهای سنتی تا توسعه اقتصادی
- ادامه صادرات نفت در بالاترین سطح با وجود تحریمها
- بازدید وزیر ارتباطات از پارک اقتصادی دیجیتال مازندران
- وزیر نیرو: قطعی های برق خانگی از شنبه حداکثر دو ساعت است
- تحول اقتصادی کشور با اتصال خط ریلی اینچهبرون به شاهرود
- بازدید اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس از بزرگترین گلخانه خاورمیانه
- آیین گلغلتان، پاسداشت سنتهای اصیل و تزریق نشاط اجتماعی است
- آزادی پارادوکس زندگی خوابگاهی/ نظم ابزاری برای رشد اجتماعی دانشجویان
- تعطیلی ادارات شهرستانهای تهران در روزهای پنجشنبه
- تأمین اجتماعی نهادی راهبردی در تحقق عدالت اجتماعی و امنیت پایدار است
- ضرورت شتاب در روند اجرایی درمانگاه تامین اجتماعی کبودراهنگ
- ارتقای بهرهوری در صنعت آب؛ مسئولیت اجتماعی و ملی است
- رفع کسری ۳۰۰ هزار میلیارد تومانی تأمین اجتماعی، نیاز به منابع پایدار و همراهی دولت دارد
- ارزبری300میلیون دلاری مشتقات پلاسما/هدفگذاری برای خودکفایی
- وجود 23000بیمار تالاسمی در کشور/مرگ 1350نفر در پی تحریم دارو