برگزاری نشست تخصصی«روز جهانی بناها و محوطههای تاریخی» در دانشگاه محقق اردبیلی
برگزاری نشست تخصصی«روز جهانی بناها و محوطههای تاریخی» در دانشگاه محقق اردبیلی
حبیب شهبازی رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه محقق اردبیلی ۳۱ فروردین در این نشست با بیان اینکه این دانشکده از دانشکدههای سرآمد دانشگاه محقق اردبیلی است، گفت: دانشکده علوم اجتماعی دانشکده برتر این دانشگاه در حوزه فعالیتهای فرهنگی و جشنواره حرکت بوده است.
وی با تاکید بر اینکه دانشکده علوم اجتماعی در تولید مقالات علمی، تالیف کتاب، ارتباط با جامعه و انجام طرحهای فناورانه پیشتاز است، افزود: همچنین بیشترین آمار دانشجویان بینالمللی دانشگاه نیز متعلق به این دانشکده است.
علیرضا دباغ عبدالهی معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل نیز با بیان اینکه روز جهانی بناها و محوطههای تاریخی توسط سازمان یونسکو نامگذاری شده است، گفت: ایکوموس در دومین گردهمایی مرمت بناهای تاریخی در ایتالیا شکل گرفت و امروز ۶۰ سال از عمر آن میگذرد.
وی با بیان اینکه شعار جهانی امسال«میراث در معرض خطر(تهدید) از بلایا و درگیریها، آمادگی و یادگیری» اعلام شده است، افزود: همچنین«تابآوری آثار تاریخی در برابر بحرانها» نیز به عنوان شعار ملی این روز انتخاب شده است.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل حفظ سرمایههای تاریخی و فرهنگی را بسیار مهم دانست و تصریح کرد: یکی از بزرگترین اتفاقات در این حوزه تبدیل سئوال خطرناک«چرا باید حفظ کنیم؟» به«چگونه حفظ کنیم؟» بوده است.
وی با بیان اینکه باید به داشتههای معنوی، فنی، علمی و هویتهای معنایی که در آثار تاریخی وجود دارد، توجه شود، افزود: امروز داستان صنعت گردشگری وابستگی و ارتباط تنگاتنگی با آثار تاریخی دارد و این آثار باید تابآوری در مقابل بحرانها را داشته باشند تا اقتصاد گردشگری دچار مشکل نشود.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل فرونشست در آثار تاریخی را خطرناک دانست و گفت: سودجویی، آلودگیهای مختلف و جنگ آثار تاریخی را با تهدید مواجه میکند.
وی با بیان اینکه تجهیز امکانات مقابله با بحران در بناهای تاریخی بسیار مهم است، افزود: انتظار میرود مردم نیز درک کنند که بناهای تاریخی داشته و گنجی با ارزش هستند.
در ادامه دکتر بهروز افخمی عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی با موضوع «تاثیر بلایای طبیعی(رانش، فرونشست، زلزله و مخاطرات جوی) بر اثر تاریخی جمعه مسجد و راهکارهای پیشگیری از آسیبهای آن»، دکتر مهدی حیدریوند مدیر پایگاه ملی جمعه مسجد اردبیل با موضوع«ضرورت مدیریت اقدام عملی و پیشگیرانه میراث فرهنگی در رابطه با حفاظت میراث فرهنگی غیرمنقول(بافتها-بناها) در زمان بحران» و دکتر سیدروحالله محمدی رئیس مرکز باستانشناسی و ثبت آثار اردبیل با موضوع«خطرپذیری آثار باستانی دشت مغان از سیلاب و روانآبها و مطالعه موردی آسیبهای وارده بر اولتان قالاسی از طغیانهای رود ارس و تمهیدات مقابله با آنها» به سخنرانی پرداختند.
انتهای خبر/155066/
- ساعت کاری جدید بانکها اعلام شد
- ثبتنام جاماندگان نهضت ملی مسکن پس از تأمین زمین
- ضرورت ایجاد بازارچههای دائمی در تقویت اقتصاد محلی
- زیستفناوری محور توسعه استانهای ساحلی و عامل جهش اقتصادی کشور
- حفظ و احیای صنایع دستی خراسان جنوبی؛ از هنرهای سنتی تا توسعه اقتصادی
- ادامه صادرات نفت در بالاترین سطح با وجود تحریمها
- بازدید وزیر ارتباطات از پارک اقتصادی دیجیتال مازندران
- وزیر نیرو: قطعی های برق خانگی از شنبه حداکثر دو ساعت است
- تحول اقتصادی کشور با اتصال خط ریلی اینچهبرون به شاهرود
- صنعتگران فولاد پیشآهنگ توسعه و اقتصاد کشور هستند
- آزادی پارادوکس زندگی خوابگاهی/ نظم ابزاری برای رشد اجتماعی دانشجویان
- تعطیلی ادارات شهرستانهای تهران در روزهای پنجشنبه
- تأمین اجتماعی نهادی راهبردی در تحقق عدالت اجتماعی و امنیت پایدار است
- ضرورت شتاب در روند اجرایی درمانگاه تامین اجتماعی کبودراهنگ
- ارتقای بهرهوری در صنعت آب؛ مسئولیت اجتماعی و ملی است
- رفع کسری ۳۰۰ هزار میلیارد تومانی تأمین اجتماعی، نیاز به منابع پایدار و همراهی دولت دارد
- ارزبری300میلیون دلاری مشتقات پلاسما/هدفگذاری برای خودکفایی
- وجود 23000بیمار تالاسمی در کشور/مرگ 1350نفر در پی تحریم دارو
- واکسن HPV ایرانی وارد بازار شد
- برگزاری هشتمین نکوداشت «روز شهرکرد» با ۴۰ برنامه فرهنگی، هنری و اجتماعی