به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، محمود واعظی در مراسم افتتاحیه سرای نوآوری و فناوریهای آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب که صبح امروز در این سرای نوآوری برگزار شد، ضمن تبریک ایام هفته پژوهش گفت: ما باید قبول کنیم که دنیای امروز، نسبت به دنیای دیروز کاملاً تغییر کرده و فضا روشن و محسوس است. در دوران تحصیل ما اگر به کشورهای مختلف و غربی میرفتیم ۱۰ شرکت بزرگ آنان که ایجاد ثروت میکردند شرکتهایی بودند که بر پایه پول و نفت بود.
امروز کشورهایی که نخبگان بیشتری دارند قدرتمندتر هستند
وی افزود: اما امروز ۱۰ شرکت بزرگ آمریکا، ژاپن، کره و... بر اساس نوآوری و مغز افزاری هستند و با پول کمتر و با ایده سروکار دارند. اگر تا دیروز کشوری که اسلحه داشت و متکی به جنگافزارهای نظامی بود، قدرت داشت، امروز کشورهایی که نخبگان بیشتر و دستاوردهای علمی بیشتری دارند، قدرت بالاتری دارند.
رئیس دفتر رئیسجمهور بیان کرد: کار نوآوری در کشور ما شروع شده است. دانشگاهها ابتدا آموزشمحور بودند، سپس پژوهشمحور و مهارتمحور شدند. امروز دانشگاهها میتوانند تولید ثروت کنند و در دانشگاههای بزرگ پارک علم و فناوری و سرای نوآوری وجود دارد و علم به ثروت تبدیل میشود.
محور کار کشور باید فناوری و نوآوری باشد
واعظی ادامه داد: همواره رهبر انقلاب بر روی فناوری و نوآوری تأکید دارند و باید به این موضوع بها بدهیم. موتور پیشران توسعه کشور چهارمحور است. در ذهن تصمیمگیران کشور باید فضای مساعد در حوزه نوآوری ایجاد کنیم. باید مقررات مزاحم را برداریم و تسهیلات در این زمینه فراهم کنیم. همچنین از ظرفیت نیروهای ماهر و متخصص برای حضور در پارکهای علم و فناوری و سراهای نوآوری و فناوریهای نو باید استفاده کنیم.
وی خاطرنشان کرد: محور کار کشور را باید دانش و نوآوری قرار دهیم. اگر اقتصاد متکی به خلاقیت و دانش و ایده باشد، محدودیت و مرزی برای رشد و توسعه ندارد. بسیاری از کشورهای کوچک که فکر نمیکردیم وارد اقتصاد دنیا شوند به دلیل متکی شدن به خلاقیت، حرف برای گفتن در اقتصاد دنیا دارند.
رئیس دفتر رئیسجمهور گفت: خاستگاه نوآوری و علم در دانشگاه است و باید این موضوع را اساتید دانشگاهی بهطور جدی دنبال کنند. راه تحقق شعار سال ۹۹ که توسط مقام معظم رهبری جهش تولید نامگذاری شده توجه به پژوهش کردن و نوآوری است. دولت باید طوری مقررات مناسب بگذارد که کار برای نوآوری و فناوری تسهیل شود.
اگر شرکتهای دانشبنیان نبودند در شرایط کرونایی وضعیت خوبی نداشتیم
واعظی گفت: اگر در ایام کرونا شرکتهای دانشبنیان نداشتیم، وضعیت خوبی نداشتیم. بنده در جلسات ستاد ملی کرونا هستم و از اوضاع مطلع هستم. شرکتهای دانشبنیان برای تولید ماسک، ماده ضدعفونیکننده و... خوب عمل کردند. ما به جوانان و نخبگان کشورمان اعتماد میکنیم و از ایده و خلاقیت آنان حمایت میکنیم.
وی عنوان کرد: در سه سال گذشته با جنگ نابرابر اقتصادی دشمن مواجه بودیم و یکی از پشتوانههای ما شرکتهای دانشبنیان، استارتآپها و... بود. با حمایت رئیسجمهور و معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری تاکنون ۷ کارخانه نوآوری ایجاد شده و قرار است که افزایش یابد و به ۳۸ عدد برسد. نباید بگذاریم که پژوهش و علم سیاسی و تبلیغاتی شود.
دانشگاه آزاد در مدیریت جدید به کیفیت توجه میکند؛ برخلاف گذشتگان که به کمیت توجه داشتند
رئیس دفتر رئیسجمهور گفت: دانشگاه آزاد اسلامی بهعنوان یکی از بزرگترین دانشگاههای جهان بهخوبی اداره میشود. در گذشته در این دانشگاه ضعف وجود داشت و به دنبال توسعه و کمیت بودند اما در مدیریت فعلی دانشگاه آزاد اسلامی به کیفیت توجه میشود.
انتهای خبر/1586/