«کنگره جهانی امام رضا(ع)»، خیزشی جهانی برای احیای حقوق بشر بر پایه تعالیم الهی است
«کنگره جهانی امام رضا(ع)»، خیزشی جهانی برای احیای حقوق بشر بر پایه تعالیم الهی است
حجتالاسلام احمد مروی شامگاه ۱۵ اردیبهشت، در اختتامیه اجلاسیه کنگره بینالمللی امام رضا(ع) در حرم مطهر رضوی اظهار کرد: با الهام از سیره رضوی بار دیگر در پرتو انوار هدایت آن امام همام، به تأمل در شأن انسان و حقیقت کرامت بشر میپردازیم. در روزگاری که غبار جهل و غوغای ستم و فریب، چهره حقیقت را پوشانده و دستگاههای سلطه با ادعای پاسداری از حقوق بشر بر حیثیت و حرمت آدمی تاختهاند و شاهد کشتار جمعی و فاجعه نسلکشی هستیم، بشریت بیش از همیشه محتاج رجعتی اصیل به چشمه زلال معرفتی است که در مکتب وحیانی اهل بیت(ع) جریان دارد.
وی گفت: جداسازی دین از جامعه و سیاست از یک سو و جداسازی امر دینی از امر عقلانی از سوی دیگر، یکسویه نگریهایی را به دنبال داشته که منجر به تنهایی انسان و گسترش تبعیضهای حقوقی و اجتماعی شده است. در مکتب تمدنساز رضوی، کرامت انسان بر حسب مصلحت سیاسی یا مقتضای مناسبات اجتماعی تعریف نمیشود و تبعیضات اجتماعی بر پایه نژاد، ملیت، ثروت و قدرت امری ناشایست محسوب میشود.
مروی عنوان کرد: کرامت در مکتب رضوی حقیقتی است مستقر در سرشت انسان که به استناد صریح آیه کریمه «و نفخت فیه من روحی» از نفخه ربانی نشأت گرفته و به مثابه امانتی الهی در گوهر وجودی بشر به ودیعه نهاده شده است. از منظر امام رضا(ع)، انسان تا آنگاه عزیز است که از مدار عبودیت خداوند و مسیر ولایت خارج نشود؛ به تعبیر حدیث شریف سلسلهالذهب، توحید شرطی دارد و آن ولایتمداری و پیوند با الگوی کامل زندگی است.
تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه نگاه توحیدی امام رضا(ع) انسان را مصداق ظرف تجلی اسما و صفات الهی مینگرد، خاطرنشان کرد: انسان اگر در مسیر عبودیت پروردگار گام بردارد، میتواند آینه تمامنمای صفات ربانی شود و در رأس این مقام به جایگاه خلیفهاللهی نائل شود.
وی اضافه کرد: در دوران تیره و پرآشوبی که حقوق بشر به ابزاری در دست زورمداران تبدیل شده و ملتها مظلومانه و بیدفاع در سایه سنگین و تناقضآمیز معیارهای جهانی تحقیر و حذف میشوند و شاهد فاجعههای بزرگ و تخریبهای اساسی نسبت به حقوق اساسی انسان، مانند حق زندگی، بهرهمندی عادلانه از حقوق فردی و اجتماعی و حق برخورداری از طبیعت پاک با هوا و خاک سالم هستیم، امروز متأسفانه همچنان شاهد فضای جنگطلبی و توسعه سلاحهای کشتار جمعی و همچنین فراگیری فقر و گرسنگی و عدم برخورداری از امکان تأمین سلامت و درمان برای جمعیتهای بزرگی در سطح جهان هستیم.
تولیت آستان قدس رضوی افزود: امروز از غرب تا شرق زمین، بانگ استغاثه امت مظلوم بلند است و ما که خود را منتسب به فرهنگ رضوی میدانیم، بایستی پاسخگوی این نیاز فراگیر با قرائتی ناب و تراز از حقیقت کرامت انسان از منظر قرآن مجید، سنت نبوی و بهویژه سیره نورانی حضرت ثامنالحجج (ع) باشیم.
مروی اضافه کرد: امام رضا(ع) در مقام امامت و هدایت امت، در جایگاه مرجع علم و معرفت و به عنوان عالم آل محمد (ص) و تجلی رحمت و عدالت الهی، آموزگار کلمات طیبه و حجت عینی خداوند بر زمین بودند که با سیره خود حجت را بر جهانیان تمام کردند. سلوک آن حضرت چه در برابر دوستان همکیش و چه در معاشرت با پیروان سایر ادیان، در مواجهه با موافقان و مناظره با مخالفان، بر مدار احترام و تکریم انسان و صیانت از حرمت نفس آدمی استوار بوده است.
وی با اشاره به اینکه سیره آن امام همام در مناظره با اصحاب ادیان دیگر چه اهل کتاب و چه منکران، جلوهای درخشان از منطق گفتوگوی بینالافق و بینالادیانی است که با حفظ ادب، صیانت از حرمت مخاطب و دعوت به عقلانیت صورت میگرفت، اضافه کرد: این رویکرد الگویی برای پیروان آن حضرت و بلکه نسخهای هدایتگر برای تعامل بین جوامع گوناگون است.
مروی بیان کرد: در آثار آن حضرت فضائل اخلاقی چون عدالت، تواضع، صداقت، رأفت و حلم، مسائلی شخصی و موردی دانسته نمیشود، بلکه هر یک پرتویی از کرامتی قدسی است که در وجود انسان به ودیعه نهاده شده است. از منظر چنین مکتبی، حقوق بشر در مفهوم اصیل آن نمیتواند از مطالبات مدنی یا توافقات اجتماعی حاصل شود، بلکه تلاشی معرفتشناسانه برای شناسایی کرامت وجودی انسان است که ریشه در توحید دارد و نسبت آن با نبوت و امامت ناگسستنی است.
تولیت آستان قدس رضوی تصریح کرد: نقل است که هرگاه حضرت علی بن موسی الرضا(ع) سفره طعام میگستراندند، نه تفاوت رنگ و نژاد و نه تمایز جایگاه، مانع از آن نمیشد که همگان، از خدمتگزار تا مباشر در کنار آن امام کرامت و رحمت بنشینند و در آن شریک باشند.
انتهای خبر/160629/
- یکی از راه های رشد اقتصادی، خروج از تک محصولی است
- ساعت کاری جدید بانکها اعلام شد
- ثبتنام جاماندگان نهضت ملی مسکن پس از تأمین زمین
- ضرورت ایجاد بازارچههای دائمی در تقویت اقتصاد محلی
- زیستفناوری محور توسعه استانهای ساحلی و عامل جهش اقتصادی کشور
- حفظ و احیای صنایع دستی خراسان جنوبی؛ از هنرهای سنتی تا توسعه اقتصادی
- ادامه صادرات نفت در بالاترین سطح با وجود تحریمها
- بازدید وزیر ارتباطات از پارک اقتصادی دیجیتال مازندران
- وزیر نیرو: قطعی های برق خانگی از شنبه حداکثر دو ساعت است
- تحول اقتصادی کشور با اتصال خط ریلی اینچهبرون به شاهرود
- آیین گلغلتان، پاسداشت سنتهای اصیل و تزریق نشاط اجتماعی است
- آزادی پارادوکس زندگی خوابگاهی/ نظم ابزاری برای رشد اجتماعی دانشجویان
- تعطیلی ادارات شهرستانهای تهران در روزهای پنجشنبه
- تأمین اجتماعی نهادی راهبردی در تحقق عدالت اجتماعی و امنیت پایدار است
- ضرورت شتاب در روند اجرایی درمانگاه تامین اجتماعی کبودراهنگ
- ارتقای بهرهوری در صنعت آب؛ مسئولیت اجتماعی و ملی است
- رفع کسری ۳۰۰ هزار میلیارد تومانی تأمین اجتماعی، نیاز به منابع پایدار و همراهی دولت دارد
- ارزبری300میلیون دلاری مشتقات پلاسما/هدفگذاری برای خودکفایی
- وجود 23000بیمار تالاسمی در کشور/مرگ 1350نفر در پی تحریم دارو
- واکسن HPV ایرانی وارد بازار شد