نماینده مردم کبودرآهنگ در مجلس از کلید خوردن طرح سوال خود از وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درباره عدم اجرای یکی از مفاد قانون برنامه هفتم توسعه کل کشور خبر داد.
فتح الله توسلی نماینده مردم کبودرآهنگ در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری آگاه، از طرح سوال خود از سید رضا صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درباره عدم اجرای یکی از مفاد لایحه برنامه هفتم توسعه کل کشور خبر داد.
وی در توضیح طرح سوال خود از صالحی امیری، گفت: بر اساس بررسیهای به عمل آمده وزارت میراث فرهنگی تکلیف قانونی خود در برنامه هفتم را اجرا نکرده و یا ناقص اجرا کرده است.
نماینده کبودرآهنگ در مجلس افزود: عدم اجرای بند (ج) ماده 83 برنامه هفتم از سوی وزارت میراث فرهنگی را از طریق ابزار نظارتی مجلس یعنی سوال از وزرا کلید زده و پیگیر آن هستم.
توسلی بیان کرد: طرح سوال برای طی کردن فرآیند قانونی تقدیم هیئت رئیسه شده و هیئت رئیسه هم باید طبق آییننامه داخلی مجلس این طرح سوال را جهت بررسی و دعوت از وزیر مربوطه به کمیسیون تخصصی ارجاع دهد.
وی خاطرنشان کرد: وزیر باید در کمیسیون حضوریافته و پیرامون محور سوال توضیح دهد که اگر توضیحات وی قانع کننده نباشد سوال مجددا جهت بررسی در جلسه علنی به هیئت رئیسه ارجاع میشود.
نماینده کبودرآهنگ در مجلس درباره بند(چ) ماده 83 برنامه هفتم، اظهار کرد: بر اساس این بند و ماده قانون برنامه هفتم، وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی مکلف است کل درآمد اختصاصی و کمکهای مردمی و کمک اشخاص حقیقی و حقوقی و همچنین در آمد اماکن و محوطههای تاریخی و گردشگری به جز اماکن موقوفه و موزههای تحت نظر آن وزارتخانه و درآمد حاصل از فروش محصولات صنایع دستی و هنرهای سنتی تولید شده در کارگاههای دولتی را به حسابی که نزد خزانه داری کل کشور افتتاح میشود واریز کند.
وی افزود: 100 درصد وجوه حاصله در اختیار این وزارتخانه قرار میگیرد تا با رعایت بند (د) ماده 28 قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت برای اداره توسعه همان اماکن و کارگاهها هزینه شود.
نماینده کبودرآهنگ خاطرنشان کرد: علیرغم گذشت بیش از یکسال از اجرای قانون برنامه و علیرغم پیگیریهای متعدد، این وزارت خانه اقدامی در این زمینه به عمل نیاورده است و ضمن ترک فعل و استنکاف از اجرای قانون به منافع مردم بویژه مناطقی که گردشگری و صنایع دستی در آن مناطق وجود دارند آسیب وارد کرده است؛ همچنین هیچ گزارشی از وضعیت درآمدها، هزینهها و سایر موارد ارائه نکرده است.
به گزارش آگاه، یکی از ابزارهای نظارتی نمایندگان مجلس شورای اسلامی سؤال از وزرا و رئیس جمهور است. براساس اصل 88 قانون اساسی و با توجه به ماده 207 آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی هر یک از نمایندگان مجلس شورای اسلامی میتوانند درباره هر یک از وظایف وزرا از آنها سؤال کنند، برای این کار لازم است نماینده مجلس سؤال خود را در فرم مخصوص نگارش کند و به هیئت رئیسه مجلس تقدیم کند، هیئت رئیسه موظف است سؤال را فوراً به کمیسیون تخصصی ذیربط برای بررسی ارجاع دهد، کمیسیون موظف است حداکثر ظرف مدت 15 روز جلسهای با حضور نماینده سؤالکننده و وزیر تشکیل دهد و با استماع نظرات هر دو طرف به موضوع رسیدگی کند. اگر نماینده سؤالکننده در این مرحله از توضیحات وزیر قانع شود روند سؤال به پایان میرسد.
در صورتی که نماینده در جلسه کمیسیون با حضور وزیر از جواب وزیر قانع نشود، کمیسیون با تعیین قلمروی ملی یا محلی سؤالات، سؤال ملی را به هیئت رئیسه ارسال میکند تا در اولین جلسه علنی اعلام وصول شود.در مورد سؤالات منطقهای کمیسیون موظف است ظرف مدت 10 روز به ارائه راهحل و ارسال گزارش به هیئت رئیسه مجلس و رئیس جمهور از طریق هیئت رئیسه اقدام کند.
چنانچه با گذشت 15 روز از ارجاع نامه کمیسیون در مورد سؤال منطقهای، نماینده سؤالکننده همچنان موضوع را حلوفصلشده نداند از هیئت رئیسه درخواست طرح سؤال منطقهای در صحن علنی را میکند. هیئت رئیسه موظف است سؤال را در اولین جلسه عمومی اعلام وصول کند و فوراً به وزیر ابلاغ و به کمیسیون ذیربط برای بررسی ارسال کند.پس از اعلام وصول سؤال و ابلاغ به وزیر، وزیر موظف است حداکثر ظرف مدت 10 روز در صحن علنی مجلس حاضر شود و به سؤال مذکور پاسخ دهد. این زمان حداکثر برای 10 روز دیگر با عذر موجه قابل تمدید است.
در صحن علنی پس از گزارش کمیسیون، توضیحات وزیر و نماینده سؤالکننده ارائه میشود. در صورت قانعشدن نماینده از توضیحات وزیر رئیس جلسه نظر مجلس را در این مورد اخذ میکند و در صورتی که اکثر نمایندگان از توضیحات وزیر قانع نشوند سؤال وارد محسوب میشود و توسط رئیس مجلس برای رئیس جمهور جهت رسیدگی ارسال میشود.
انتهای خبر/161339/
- یکی از راه های رشد اقتصادی، خروج از تک محصولی است
- ساعت کاری جدید بانکها اعلام شد
- ثبتنام جاماندگان نهضت ملی مسکن پس از تأمین زمین
- ضرورت ایجاد بازارچههای دائمی در تقویت اقتصاد محلی
- زیستفناوری محور توسعه استانهای ساحلی و عامل جهش اقتصادی کشور
- حفظ و احیای صنایع دستی خراسان جنوبی؛ از هنرهای سنتی تا توسعه اقتصادی
- ادامه صادرات نفت در بالاترین سطح با وجود تحریمها
- بازدید وزیر ارتباطات از پارک اقتصادی دیجیتال مازندران
- وزیر نیرو: قطعی های برق خانگی از شنبه حداکثر دو ساعت است
- تحول اقتصادی کشور با اتصال خط ریلی اینچهبرون به شاهرود
- آیین گلغلتان، پاسداشت سنتهای اصیل و تزریق نشاط اجتماعی است
- آزادی پارادوکس زندگی خوابگاهی/ نظم ابزاری برای رشد اجتماعی دانشجویان
- تعطیلی ادارات شهرستانهای تهران در روزهای پنجشنبه
- تأمین اجتماعی نهادی راهبردی در تحقق عدالت اجتماعی و امنیت پایدار است
- ضرورت شتاب در روند اجرایی درمانگاه تامین اجتماعی کبودراهنگ
- ارتقای بهرهوری در صنعت آب؛ مسئولیت اجتماعی و ملی است
- رفع کسری ۳۰۰ هزار میلیارد تومانی تأمین اجتماعی، نیاز به منابع پایدار و همراهی دولت دارد
- ارزبری300میلیون دلاری مشتقات پلاسما/هدفگذاری برای خودکفایی
- وجود 23000بیمار تالاسمی در کشور/مرگ 1350نفر در پی تحریم دارو
- واکسن HPV ایرانی وارد بازار شد