سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی با بازنگری در محتوای درسی، از دوره ابتدایی تا شاخههای فنی و حرفهای، گامهایی در جهت ترویج فرهنگ خانواده، ازدواج و فرزندآوری برداشته است.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آگاه، سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی در مسیر اجرای سیاستهای کلان کشور و ترویج فرهنگ خانواده، گامهایی در حمایت از قانون خانواده و جوانی جمعیت برداشته است.
بیشک آموزش و پرورش از مهمترین نهادهایی است که در ارتقای جایگاه خانواده و تحکیم بنیان آن در جامعه اسلامی ایران نقشآفرین است. سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی نیز بهعنوان یکی از ارکان اصلی وزارت آموزشوپرورش و متولی تدوین برنامههای درسی در نظام آموزشی رسمی با هدف ارتقاء فرهنگ خانوادگی و تقویت نگاه ارزشمحور نسبت به جوانی جمعیت، اقدامات گستردهای را طراحی و اجرا کرده است.
در دوره ابتدایی، تمرکز بر شکلگیری پایههای شناختی و ارزشی منجر به طراحی برنامههایی با رویکرد تربیت اخلاقی، اجتماعی و تحصیلی شده که به شکلگیری هویت پایدار و انگیزههای یادگیری در کودکان یاری میرساند. در دوره متوسطه نیز، همسو با نیازهای رشد شخصیتی و مواجهه با مسائل پیچیده زندگی فردی و اجتماعی، برنامههای درسی و تربیتی بر توسعه توانمندیهای فردی، شناخت اجتماعی و آمادگی برای ایفای نقش مؤثر در جامعه استوار شدهاند.
افزون بر این، توسعه محتوای آموزشی در حوزه خانواده، برگزاری کارگاههای تربیتی و فرهنگی و تعامل با نهادهای مرتبط در زمینه آموزش از جمله دیگر فعالیتهای سازمان در این عرصه است. این اقدامات با هدف ترغیب نسل جوان به تشکیل خانوادههای پایدار، نمایانگر رویکرد چندجانبه و متعهدانه سازمان در حمایت علمی، فرهنگی و اجتماعی از سیاستهای جمعیتی کشور است.
در همین راستا، سازمان با تولید و انتشار محتواهای مکتوب (کتب درسی و مجلات رشد) و غیرمکتوب (نرمافزارها، محتوای الکترونیکی و رمزینههای سریع پاسخ)، تلاش دارد تا ضمن تبیین مزایا و اهمیت این قانون، نگرشهای جامعه نسبت به ارزشهای خانواده را ارتقا دهد و نسل آینده را با مفاهیم بنیادین خانوادهمحور تربیت کند.
در راستای تبیین سیاستهای کلان نظام در حوزه حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی، مجموعهای از اقدامات را در محتوای آموزشی رسمی کشور گنجانده است. این اقدامات، در قالب کتابهای درسی دورههای ابتدایی، متوسطه نظری، فنیوحرفهای و کاردانش، همچنین در مجلات تخصصی رشد نمود یافتهاند. در ادامه، برخی از مصادیق محتوایی مرتبط با این موضوع ارائه میشود:
کتابهای درسی دوره متوسطه
کتابهای درسی دوره ابتدایی و سایر مقاطع
کتابهای شاخه فنی و حرفهای و کاردانش
کتابهایی نظیر «پیادهسازی سیستمهای اطلاعاتی و طراحی وب»، «دانش فنی تخصصی»، «پرورش مهارتهای ارتباطی و مشارکتی»، «پرورش مهارتهای عاطفی- اجتماعی کودک» و «حسابداری حقوق و دستمزد» نیز با مضامینی از جمله ازدواج، مشارکت خانوادگی و حمایت از جوانی جمعیت، محتوای آموزشی متناسب ارائه کردهاند.
محتوای مجلات رشد:
در نشریات تخصصی «رشد آموزش خانواده» و «رشد آموزش مشاور مدرسه»، مجموعهای از مقالات و یادداشتها با محورهایی چون مهارتهای زندگی در خانواده، بهداشت روانی دختران، تربیت فرزند صالح، چالشهای مادرانه و پیوند آموزش با زندگی منتشر شدهاند. مطالب این مجلات، بهویژه در شمارههای سال 1403، تمرکز ویژهای بر آموزش غیرمستقیم خانوادهمحور و تأثیر تربیتی مدرسه بر نسل جوان داشتهاند.
انتهای خبر/167833/
- مشکلات اقتصادی مانع اجرای نیروگاههای خورشیدی در کوهسرخ
- رونق اقتصادی خراسان جنوبی از مسیر اشتغال پایدار میگذرد
- برخورد قاطع فراجا با شوتیها و اخلالگران اقتصادی
- قاطعانه با اخلالگران اقتصادی و شوتیها برخورد میکنیم
- نهضت ملی مسکن 850 هزار متقاضی موثر دارد
- روایت سفر/ از همراهی استاندار سیستان و بلوچستان با رئیسجمهور در عمان تا گشایشهای اقتصادی و فرهنگی
- تکرار رفتارهای غیرشفاف اسنپتریپ؛ پیامکی برای فریب مسافر؟
- پرداخت وام ودیعه به 956 هزار مستاجر طی 4 سال اخیر
- هواشناسی ایران1404/3/8؛ رگبار و رعدوبرق در 9 استان
- جایزه اثرگذاری اقتصادی- اجتماعی به محصولات نانویی اعطا میشود
- اربعین یک تحول عمیق انسانی و اجتماعی است
- لزوم ارتقاء منزلت اجتماعی فراجا
- سود ارتباطات حسنه ایران و عربستان برای منطقه وجهان اسلام است
- سازمان ثبت علت تاخیر در اجرای قانون الزام را اعلام کند
- زلزله 5.1 ریشتری در کرمان/خسارتی گزارش نشد
- دستیاران پزشکی تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار میگیرند
- اژهای: قراردادهای حاکمیتی نباید با تغییر دولتها مخدوش شوند
- «امتناع اجتماعی» تهدیدی برای انسجام ملی است
- واکنش رئیس سازمان حج و زیارت به بازداشت یک زائر
- شکار قانونی کمتر از 6 درصد؛ تضمین حفظ حیات وحش در قرقها