توسعه صنعت گردشگری بروجرد در گرو اعتبار
شهرستان بروجرد دارای بافت تاریخی گستردهای است و خانههای تاریخی بسیاری از زمان قاجار در آن وجود دارد. از لحاظ جغرافیایی نیز این شهر در مسیر اتصال شمال به جنوب کشور و در راه تهران به جنوب قرار دارد که این مسئله نیز اهمیت این شهر سرسبز را بیشتر میکند.
گردشگری یکی از صنایع مهم غیرنفتی است که تاثیر بسزایی در جذب منابع ارزی و توسعه و رونق بازارها دارد، از مهمترین عواملی که میتواند موجب جذب گردشگران شود تاسیسات و تجهیزات مربوط به صنعت گردشگری بوده که در این راستا برای تحقق شعار "بروجرد را مقصد گردشگری کنیم" اقدامات خوبی در این شهرستان در دست اقدام است که برخی از این اقدامات با کمبود اعتبار روبرو هستند.
امین عباسیان، معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی لرستان در اینباره اظهار کرد: از ۷۶ پروژه زیرساختی گردشگری استان تاکنون ۳۵ پروژه به عنوان جاذبههای گردشگری در برنامه راهبردی توسعه استان تدوین شده که از این تعداد ۴ طرح برای بروجرد معرفی شده است.
وی با بیان اینکه این چهار طرح شامل؛ سراب کرتول، آبسرده، روستای کوشکی و کپرجودکی است، اظهار کرد: ممهمترین مشکل پروژههای گردشگری شهرستان بروجرد نبود اعتبارات است به طوریکه از این ۴ پروژه فقط کپرجودکی دارای اعتبار است.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی لرستان خاطرنشان کرد: پروژه کپر جودکی تا سال ۱۴۰۵ و مابقی پروژهها تا سال ۱۴۰۷ به بهرهبرداری برسند اما باید از هم اکنون پیگیریهای لازم برای جذب اعتبار برای این پروژهها صورت گیرد.
روستاییان خانههای قدیمی خود را به بومگردی تبدیل کنند
عباسیان اضافه کرد: ۶ پروژه اولویتدار اقتصادی در بروجرد تعریف شده که همگی تسهیلات دریافت کردهاند و یکی از این پروژهها ساخت اولین هتل بوتیک لرستان و غرب کشور است که تاکنون ۸۰ میلیارد ریال سرمایهگذاری توسط بخش خصوصی و ۴۳ میلیارد ریال از طریق تسهیلات برای این طرح هزینه شده است.
وی با اشاره به بومگردی، بیان کرد: مالکان خانههای تاریخی در روستاها که در مسیرهای اصلی تردد بوده و از استحکام بنای اولیه برخوردار هستند با مراجعه به میراث فرهنگی شهرستان میتوانند مجوزهای لازم را برای تغییر کاربری ملک خود به اقامتگاه بومگردی را دریافت کنند.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی لرستان ادامه داد: هشت اقامتگاه بومگردی تا پایان سال گذشته در بروجرد فعال بود که در حال حاضر به ۲۳ اقامتگاه رسیده و براساس برنامهریزی صورت گرفته تا پایان سال جاری این رقم به ۵۰ اقامتگاه خواهد رسید.
ثبت جهانی دو مسجد بروجرد ضروری است
رضا غلامپور معاون عمرانی فرمانداری بروجرد نیز با اشاره به ثبت جهانی دو مسجد در بروجرد، اظهار کرد: ثبت جهانی مسجد جامع و امام خمینی (ره) بهعنوان آثار تاریخی، گامی مهم برای توسعه گردشگری در این شهرستان محسوب میشود.
وی خاطرنشان کرد: شهرداری باید با نگاه مثبت به این طرح موانع مربوط به ثبت این مساجد تاریخی را رفع کند چون ثبت جهانی شدن این دو مسجد ضروری است و ادارات مرتبط باید پای کار باشند.
معاون فرماندار بروجرد اضافه کرد: وقتی ثبت جهانی این آثار به وضوح در سند راهبردی ذکر شده، باید با آن بهعنوان یک اولویت مهم برخورد شود.
اجرای ۱۳ طرح گردشگری در بروجرد
همچنین مسعود فلاح رئیس کمیته گردشگری بروجرد، بیان کرد: ۱۳ طرح گردشگری برای این شهرستان در نظر گرفته شده که بخش عمده این طرحها هنوز با مشکل تامین اعتبار و زیرساختهای لازم مواجه هستند که در این راستا باید همکاری بیشتری صورت گیرد.
وی با اشاره به اجرای ۶ طرح اقتصادی و ۷ پروژه عمرانی، افزود: هفت پروژه عمرانی شامل سراب کرتول ، کپرجودکی، روستای کوشکی سفلی، روستای آبسرده، خانه چوب، خانه ورشو سازی، و خانه نسخ خطی است.
رئیس کمیته گردشگری بروجرد تصریح کرد: طرحهایی مانند سراب کرتول، کپرجودکی و آبسرده بسیار حائز اهمیت هستند و برای جذب گردشگران نیازمند زیرساختهایی همچون احداث پارکینگ و سرویسهای بهداشتی است که رفع این کمبودها باید پیگیریهای لازم و تامین اعتبار رفع شود.
فلاح ادامه داد: در کمیته گردشگری تلاش داریم با سرمایهگذاران بخش خصوصی بروجرد را به مقصد گردشگری تبدیل کنیم که باید از تمام ظرفیت شهرستان استفاده شود.
مهدی گودرزی رئیس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بروجرد نیز با اشاره به ثبت جهانی دو مسجد در بروجرد، گفت: برای مساجدجامع و امام خمینی(ره) پروندههای جداگانه تهیه شده و کلیه دستگاههای مرتبط از جمله اوقاف و شهرداری باید برای رفع موانع باقیمانده تلاش کنند تا این فرصت ارزشمند از دست نرود.
وی اظهار کرد: در خصوص ثبت این مساجد باید کلیه الحاقات اضافی برداشته شود تا شایستگی ثبت جهانی محقق و با همکاری و پیگیری مستمر، میتوانیم گام موثری در ثبت جهانی میراث تاریخی بروجرد برداشته شود.
رئیس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بروجرد خاطرنشان کرد: ساختار اصلی مسجد جامع باید به سابقه تاریخی خود که قبل از اسلام است، برگردد.
انتهای خبر/173412/
- نرخ تورم صنعت به 32.9 درصد رسید
- ترامپ: خریداران تیکتاک را دو هفته دیگر معرفی میکنم
- رکود اقتصادی شدید اسرائیل بعد از جنگ با ایران/ موج جدید فرار صهیونیستها
- دستاوردهای جنگ 12 روزه؛ نقش محوری در تأمین کالاهای اساسی
- کولبری به حفره امنیتی تبدیل شده است / دولت اقدام فوری کند
- هواشناسی ایران1404/4/10؛افزایش سرعت وزش باد و کاهش کیفیت هوا در غرب کشور
- روایت وزیر اقتصاد از مدیریت کالاهای خطرناک در روزهای نخست جنگ
- دریافت مجوز از مراجع ذیربط، شرط اعطای نرخ صفرمالیاتی
- اقتصاد جنگ 12 روزه: راز التماس اسرائیل برای آتشبس
- بازگشت پالایشگاه حیفا به مدار تولید تا اکتبر طول میکشد
- کودک 3ساله تا مددکار و سرباز و پزشک؛ قربانیان حمله نمادین به اوین!+فیلم
- برخی نهادهای جهانی حافظ صلح و امنیت، پادوی تجاوز رژیم صهیونیستی شدند
- دستگیری سارقین مجتمع اساتید تهران بعد از حمله صهیونیستها
- تداوم آمادگی بیمارستانها برای بحرانهای احتمالی/ دپوی 3ماهه دارو برای شرایط اضطراری
- شهریه 145میلیونی در 2درصد مدارس/ واقعیت شهریه چیزی فراتر از عدد مصوب
- پیشفروش بلیتهای اربعین از 25 تیرماه آغاز میشود
- مرحله دوم تسهیلات قرض الحسنه بازنشستگان تامین اجتماعی واریز شد
- شهادت 30 دانشآموز و 7 معلم در حملات اسرائیل
- حذف جاسوسان، علت حمله دیوانهوار رژیم صهیونیستی به زندان اوین بود؟
- منازل و خودروهای آسیبدیده مردم در حمله رژیم صهیونیستی به زندان اوین