احداث و بازسازی ۲۳۱ پروژه آموزشی در آذربایجانشرقی
اسفندیار صادقی روز سهشنبه ۲۰ خردادماه، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: از روزی که دکتر پزشکیان مسئولیت خود را آغاز کرد، آموزش و پرورش را نخستین محور توسعه عدالت در فضاهای آموزشی و ارتقای کیفیت آموزشی قرار دادند که در این راستا گامهای بلندی برای افزایش سرانه فضاهای آموزشی و بهبود کیفیت آموزش، برداشته شده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر، استان به ۲۳۱ پروژه ساخت، تخریب و بازسازی نیاز دارد، ادامه داد: این پروژهها شامل ۱۱۰۴ کلاس درس است که بخشی از این پروژهها تا پایان شهریور و باقی تا اسفندماه به بهرهبرداری خواهد رسید. پیشرفت فعلی این پروژهها بالای ۶۰ درصد بوده و ۵۰ درصد آنها تا شهریور ماه تکمیل خواهد شد.
وی افزود: با مشارکت مردم و نگاه مردممحور، اقدامات خوبی در حوزه مدرسهسازی انجام شده است. در سال ۱۴۰۳ بیشترین میزان جذب اعتبارات در میان دستگاههای اجرایی متعلق به آموزش و پرورش استان بود که ۷۵ درصد تخصیص اعتبارات داشتیم.
صادقی با بیان اینکه برای هر پروژه، هیئت امنای مردمی وجود دارد، اظهار کرد: از زمان آغاز به کار رئیسجمهور تاکنون نزدیک به ۳۰ جلسه درباره آموزش و پرورش با حضور وی برگزار شده است که چهار جلسه آن در تبریز بوده است. در این جلسات، محدودیتی از نظر زمانی برای پیگیری مسائل آموزش و پرورش وجود نداشته است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان افزود: یکی از موارد مهم ارتقای کیفیت آموزشی، توسعه فضاهای آموزشی است. سرانه فضای آموزشی کشور به ازای هر دانشآموز ۵.۷ متر مربع است؛ در استان ما نیز همین مقدار است، ولی در برخی مناطق تبریز این عدد به ۳.۸ تا ۴ متر میرسد که پایینتر از میانگین کشوری است.
وی گفت: اگر مدارس جدید اضافه شوند، تراکم دانشآموزی کاهش یافته و این مسئله تأثیر مستقیمی بر کیفیت آموزشی دارد. رئیسجمهور نیز دستور بازنگری در محتوای کتابهای درسی، روشهای تدریس معلمان و خروج کلاسها از حالت سنتی را صادر کردهاند تا در کنار توسعه فضا، کیفیت نیز ارتقاء یابد.
صادقی با بیان اینکه استانداران، فرمانداران، بخشداران، شهرداران و صنایع مختلف در این مسیر با ما همراه شدهاند تا گام تاریخی برای احداث و توسعه مدارس برداشته شود، خاطرنشان کرد: این طرحها تا پایان برنامه هفتم توسعه ادامه خواهد داشت.
مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی گفت: در مناطقی مانند سهند، یاغچیان، مرزداران، اندیشه و ارم که تراکم دانشآموزی بالا است، احداث مدارس جدید در دستور کار قرار دارد و عملیات اجرایی برخی پروژهها از هفته آینده آغاز خواهد شد.
وی با بیان اینکه یکی از خیرین در شهرک اندیشه سه پروژه مجتمع آموزشی و پرورشی ۳۶ کلاسه بزرگمقیاس احداث خواهد کرد که از پروژههای مدرن استان خواهد بود، اظهار کرد: همچنین شهرداری تبریز متعهد شده است ۱۴ مدرسه با بیش از ۱۲ کلاس احداث کند که زمین آنها توسط آموزش و پرورش تأمین شده است.
وی با اشاره به مدارس کانکسی و سنگی گفت: نهضت مدرسهسازی موجب شده مدارس بالای هشت نفر که بهصورت کانکسی و سنگی فعالیت دارند، تا پایان شهریورماه برچیده شوند. در حال حاضر، ۵۳ روستا تنها یک معلم و یک دانشآموز دارند و ۷۲ روستا دو دانشآموز و یک معلم که نشاندهنده پوشش بالای آموزش در استان است.
صادقی اظهار کرد: در استان ۷۳۰ هزار دانشآموز داریم که بیش از ۴۰ درصد آنها در تبریز و باقی در شهرستانها و روستاها تحصیل میکنند. بیش از ۲۰ درصد دانشآموزان استان در مدارس غیردولتی هستند.
مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی با بیان اینکه در حوزه آموزش در تبریز کمبود نیروی انسانی وجود ندارد، یادآور شد: در صورت نیاز از بازنشستگان برای جبران استفاده میشود، بنابراین تراکم بالا بهدلیل کمبود نیرو نیست.
وی افزود: ۴۳ هزار معلم در استان فعالیت دارند، آموزش و پرورش پرمخاطب ترین بخش دولت است.
وی با بیان اینکه در خصوص سرویس مدارس نیز با انجمن اولیا و مربیان هماهنگ شده اما آموزش و پرورش خود را کنار نکشیده است، گفت: دو نوع شهریه (ثابت و فوقبرنامه) در مدارس غیردولتی برای ما ملاک است. شهریهها در آذربایجان شرقی کمتر از میانگین کشور بوده و بر اساس کیفیت و خدمات متغیر است. میانگین شهریه ۲۵ میلیون تومان است، اما گاهی توافق والدین با مدارس تا ۷۰ میلیون تومان هم میرسد که مسئولیت آن با خود خانوادههاست. همچنین، فوقبرنامه فقط در صورت اجرا مجاز به دریافت هزینه است.
وی با اشاره به روند تصحیح اوراق امتحانی اظهار کرد: پس از الکترونیکی شدن تصحیح اوراق، میانگین نمرات کشوری حدود دو نمره کاهش یافته است.
صادقی بیان کرد: هدف آموزش و پرورش این است که ۵۰ درصد دانشآموزان در هنرستانها تحصیل کنند. این مسیر به نفع دانشآموزان است، چرا که تنها رشتههایی که مهارت را ضمن تحصیل آموزش میدهند، رشتههای فنی و حرفهای هستند. برای نخستینبار در کشور، با همکاری سازمان فنی و حرفهای، هنرستان بزرگمقیاس بالای ۳۰ کلاس در استان احداث خواهد شد. همچنین، راهاندازی هنرستانهای جوار صنعت در دستور کار قرار گرفته است تا نیازهای نیروی انسانی صنایع آینده نیز تأمین شود.
انتهای خبر/173423/
- نرخ تورم صنعت به 32.9 درصد رسید
- ترامپ: خریداران تیکتاک را دو هفته دیگر معرفی میکنم
- رکود اقتصادی شدید اسرائیل بعد از جنگ با ایران/ موج جدید فرار صهیونیستها
- دستاوردهای جنگ 12 روزه؛ نقش محوری در تأمین کالاهای اساسی
- کولبری به حفره امنیتی تبدیل شده است / دولت اقدام فوری کند
- هواشناسی ایران1404/4/10؛افزایش سرعت وزش باد و کاهش کیفیت هوا در غرب کشور
- روایت وزیر اقتصاد از مدیریت کالاهای خطرناک در روزهای نخست جنگ
- دریافت مجوز از مراجع ذیربط، شرط اعطای نرخ صفرمالیاتی
- اقتصاد جنگ 12 روزه: راز التماس اسرائیل برای آتشبس
- بازگشت پالایشگاه حیفا به مدار تولید تا اکتبر طول میکشد
- کودک 3ساله تا مددکار و سرباز و پزشک؛ قربانیان حمله نمادین به اوین!+فیلم
- برخی نهادهای جهانی حافظ صلح و امنیت، پادوی تجاوز رژیم صهیونیستی شدند
- دستگیری سارقین مجتمع اساتید تهران بعد از حمله صهیونیستها
- تداوم آمادگی بیمارستانها برای بحرانهای احتمالی/ دپوی 3ماهه دارو برای شرایط اضطراری
- شهریه 145میلیونی در 2درصد مدارس/ واقعیت شهریه چیزی فراتر از عدد مصوب
- پیشفروش بلیتهای اربعین از 25 تیرماه آغاز میشود
- مرحله دوم تسهیلات قرض الحسنه بازنشستگان تامین اجتماعی واریز شد
- شهادت 30 دانشآموز و 7 معلم در حملات اسرائیل
- حذف جاسوسان، علت حمله دیوانهوار رژیم صهیونیستی به زندان اوین بود؟
- منازل و خودروهای آسیبدیده مردم در حمله رژیم صهیونیستی به زندان اوین