بخش خصوصی هنوز به تواناییهای دانشگاه باور ندارد
به گزارش آگاه، محمد علی ابراهیم زاده موسوی در نخستین گردهمایی توسعه همکاریهای صنعت، جامعه و دانشکدگان که روز سه شنبه ۲۰ خردادماه در دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در کرج برگزار شد، اظهار کرد: صنعت، جامعه و دانشگاه یک حاکمیت و زنجیره هستند که حرکت آنها با یکدیگر فرصتهای تولید و پیشرفت را برای کشور رقم میزند.
وی افزود: عملکرد پژوهشی و تحقیقاتی دانشکدگان در یک دوره پنج ساله خروجی خوبی داشته، به طوری که که طی پنج ساله گذشته در رتبه دوم بعد از کشور ترکیه قرار گرفته است.
وی مطرح کرد: با این حال چیزی بیش از افتخارات علمی و پژوهشی مورد انتظار دانشکدگان بوده و این نتیجه نهایی را دنبال میکند که در تعامل با بخش خصوصی چقدر در کشور تولید ثروت کرده است.
ابراهیم زاده موسوی ادامه داد: اما اینکه چرا در کشور این زنجیره تاکنون کارکرد مناسب خود را نداشته و نتوانستهایم آثار آن را ببینیم به این علت است که بخش خصوصی هنوز به تواناییهای دانشگاه باور ندارد.
رئیس دانشگدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران بیان کرد: وظیفه نسل چهارم دانشگاهها، فقط تحقیق و پژوهش نیست و اقدامات آن باید به تولید ثروت و فناوری برسد. از این رو مهمترین ایراد خلاهای موجود متوجه بخش خصوصی است.
وی گفت: بخش خصوصی هنوز به این باور نرسیده که مشکلات خود را میتواند توسط دانشگاه و پژوهشگران حل کند. از طرفی در حوزه امنیت غذایی و کشاورزی، به دانشگاه به عنوان یک حلال و کمک علمی اثر گذار دیده نمیشود.
ابراهیم زاده موسوی با اشاره به توانمندیهای علمی دانشگاهیان اظهار کرد: زمانی که دانشگاه در زمینه تولید و توسعه فناوری گلخانهای قادر است، گلخانهای ایجاد کند که در آن ۸۰۰ تن محصول با حداقل آب مصرفی تولید و برداشت میشود.
رئیس دانشگدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران افزود: ارزی تخصیص داده میشود و تنظیم بازار اتفاق میافتد اما کسی به فکر توسعه دانش و حل مسئله نیست. در حالی که بهره گیری از تواناییهای دانشگاه در کنار بخش خصوصی باعث عمومی شدن دانش، کاهش هزینه و توسعه کشور خواهد شد.
وی در مورد عملکرد حاکمیت گفت: در این بخش حاکمیت ضمن اینکه عملکرد خوبی داشته، منابع مالی و اهمیت زیادی برای علم و فناوری قائل شده است. بنابراین از این فرصت باید به خوبی استفاده کرد و تعامل بین دانشگاه و بخش خصوصی را ارتقا داد.
ابراهیم زاده موسوی با تاکید بر اینکه بخش خصوصی برای جریان سازی باید به دانشگاه متصل شود، یاد آور شد: خوشبختانه دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی در این زمینه پیشرفتهای خوبی داشته است، اما هنوز این اقدامات کافی نیست و لازم است که بخش خصوصی و دانشگاه به صورت یک پیکر با یکدیگر تعامل داشته باشند.
وی ادامه داد: ظرفیت، توان علمی و نیز نیروی انسانی بینظیری در کشور داریم، از این رو نباید به سطح جایگاه علمی و میزان دست یابی کشورهای دیگر به فناوری غبطه خورد.
انتهای خبر/173425/
- نرخ تورم صنعت به 32.9 درصد رسید
- ترامپ: خریداران تیکتاک را دو هفته دیگر معرفی میکنم
- رکود اقتصادی شدید اسرائیل بعد از جنگ با ایران/ موج جدید فرار صهیونیستها
- دستاوردهای جنگ 12 روزه؛ نقش محوری در تأمین کالاهای اساسی
- کولبری به حفره امنیتی تبدیل شده است / دولت اقدام فوری کند
- هواشناسی ایران1404/4/10؛افزایش سرعت وزش باد و کاهش کیفیت هوا در غرب کشور
- روایت وزیر اقتصاد از مدیریت کالاهای خطرناک در روزهای نخست جنگ
- دریافت مجوز از مراجع ذیربط، شرط اعطای نرخ صفرمالیاتی
- اقتصاد جنگ 12 روزه: راز التماس اسرائیل برای آتشبس
- بازگشت پالایشگاه حیفا به مدار تولید تا اکتبر طول میکشد
- کودک 3ساله تا مددکار و سرباز و پزشک؛ قربانیان حمله نمادین به اوین!+فیلم
- برخی نهادهای جهانی حافظ صلح و امنیت، پادوی تجاوز رژیم صهیونیستی شدند
- دستگیری سارقین مجتمع اساتید تهران بعد از حمله صهیونیستها
- تداوم آمادگی بیمارستانها برای بحرانهای احتمالی/ دپوی 3ماهه دارو برای شرایط اضطراری
- شهریه 145میلیونی در 2درصد مدارس/ واقعیت شهریه چیزی فراتر از عدد مصوب
- پیشفروش بلیتهای اربعین از 25 تیرماه آغاز میشود
- مرحله دوم تسهیلات قرض الحسنه بازنشستگان تامین اجتماعی واریز شد
- شهادت 30 دانشآموز و 7 معلم در حملات اسرائیل
- حذف جاسوسان، علت حمله دیوانهوار رژیم صهیونیستی به زندان اوین بود؟
- منازل و خودروهای آسیبدیده مردم در حمله رژیم صهیونیستی به زندان اوین