بخش خصوصی هنوز به تواناییهای دانشگاه باور ندارد
به گزارش آگاه، محمد علی ابراهیم زاده موسوی در نخستین گردهمایی توسعه همکاریهای صنعت، جامعه و دانشکدگان که روز سه شنبه ۲۰ خردادماه در دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در کرج برگزار شد، اظهار کرد: صنعت، جامعه و دانشگاه یک حاکمیت و زنجیره هستند که حرکت آنها با یکدیگر فرصتهای تولید و پیشرفت را برای کشور رقم میزند.
وی افزود: عملکرد پژوهشی و تحقیقاتی دانشکدگان در یک دوره پنج ساله خروجی خوبی داشته، به طوری که که طی پنج ساله گذشته در رتبه دوم بعد از کشور ترکیه قرار گرفته است.
وی مطرح کرد: با این حال چیزی بیش از افتخارات علمی و پژوهشی مورد انتظار دانشکدگان بوده و این نتیجه نهایی را دنبال میکند که در تعامل با بخش خصوصی چقدر در کشور تولید ثروت کرده است.
ابراهیم زاده موسوی ادامه داد: اما اینکه چرا در کشور این زنجیره تاکنون کارکرد مناسب خود را نداشته و نتوانستهایم آثار آن را ببینیم به این علت است که بخش خصوصی هنوز به تواناییهای دانشگاه باور ندارد.
رئیس دانشگدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران بیان کرد: وظیفه نسل چهارم دانشگاهها، فقط تحقیق و پژوهش نیست و اقدامات آن باید به تولید ثروت و فناوری برسد. از این رو مهمترین ایراد خلاهای موجود متوجه بخش خصوصی است.
وی گفت: بخش خصوصی هنوز به این باور نرسیده که مشکلات خود را میتواند توسط دانشگاه و پژوهشگران حل کند. از طرفی در حوزه امنیت غذایی و کشاورزی، به دانشگاه به عنوان یک حلال و کمک علمی اثر گذار دیده نمیشود.
ابراهیم زاده موسوی با اشاره به توانمندیهای علمی دانشگاهیان اظهار کرد: زمانی که دانشگاه در زمینه تولید و توسعه فناوری گلخانهای قادر است، گلخانهای ایجاد کند که در آن ۸۰۰ تن محصول با حداقل آب مصرفی تولید و برداشت میشود.
رئیس دانشگدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران افزود: ارزی تخصیص داده میشود و تنظیم بازار اتفاق میافتد اما کسی به فکر توسعه دانش و حل مسئله نیست. در حالی که بهره گیری از تواناییهای دانشگاه در کنار بخش خصوصی باعث عمومی شدن دانش، کاهش هزینه و توسعه کشور خواهد شد.
وی در مورد عملکرد حاکمیت گفت: در این بخش حاکمیت ضمن اینکه عملکرد خوبی داشته، منابع مالی و اهمیت زیادی برای علم و فناوری قائل شده است. بنابراین از این فرصت باید به خوبی استفاده کرد و تعامل بین دانشگاه و بخش خصوصی را ارتقا داد.
ابراهیم زاده موسوی با تاکید بر اینکه بخش خصوصی برای جریان سازی باید به دانشگاه متصل شود، یاد آور شد: خوشبختانه دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی در این زمینه پیشرفتهای خوبی داشته است، اما هنوز این اقدامات کافی نیست و لازم است که بخش خصوصی و دانشگاه به صورت یک پیکر با یکدیگر تعامل داشته باشند.
وی ادامه داد: ظرفیت، توان علمی و نیز نیروی انسانی بینظیری در کشور داریم، از این رو نباید به سطح جایگاه علمی و میزان دست یابی کشورهای دیگر به فناوری غبطه خورد.
انتهای خبر/173425/
- آخرین قیمتها در بازار تجاری/ عقبگرد دلار توافقی
- آغاز ریزش قیمتها در بازار ارز؛ دلار هرات وارد کانال 86هزار تومان شد
- اقتصاد شکننده رژیم صهیونیستی توان ادامه جنگ نداشت
- هواشناسی ایران 1404/4/3؛ افزایش نسبی دما در نیمه شمالی ایران
- وحشت ترامپ از اثرات اقتصادی تنشزایی با ایران
- بارش باران در جادههای 3 استان/تردد روان در محورهای شمالی
- دستور فوری وزیر راه برای بازسازی منازل آسیبدیده در حملات رژیم صهیونیستی
- ترافیک سنگین در محورهای شمالی کشور
- هواشناسی ایران1404/4/1 |هشدار فعالیت 2 سامانه جوی در کشور
- آغاز فعالیت عادی صنوف تهران از امروز
- استقرار 700 گشت ویژه مقابله با سرقت در سراسر کشور
- سردار لطفی جانشین سازمان اطلاعات فراجا به شهادت رسید
- 70درصد حجاج ایرانی پس از زیارت کربلای معلی به کشور بازگشتند
- شهادت 4 پزشک و یک دندانپزشک در تجاوز رژیم صهیونیستی به کشور
- دو موشک عملنکرده در محدوده زندان اوین کشف و خنثی شد
- آسیب به 2 بیمارستان تهران در حملات دیشب رژیم صهیونی/ 200هزار کادر پرستاری در صف اول خدمت
- افزایش چندبرابری طرد اتباع غیرمجاز از استان تهران
- سخنگوی قوهقضائیه: حمله به زندان اوین در ساعت ملاقات خانواده زندانیان انجام شد
- شهادت 44 زن و 13 کودک در حملات وحشیانه صهیونیست ها/ 2 مادر باردار بودند
- سایت انتخاب مسدود شد