رئیس جمعیت هلالاحمر با بیان اینکه بیش از ۷۰درصد مجروحان جنگ توسط امدادگران این جمعیت نجات یافتند، گفت: در حمله به زندان اوین پیکر یک سرباز تنها یک ساعت پس از حادثه شناسایی و به خانوادهاش تحویل داده شد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آگاه، پیرحسین کولیوند، رئیس جمعیت هلالاحمر، امروز، شنبه، در نشست خبری با محوریت دفاع مقدس 12روزه اظهار کرد: خبرنگاران در این جنگ جهادگرانی بودند که با روایتهای صادقانه، تلاش کردند واقعیت ذات دشمن کودککش را به مردم نشان دهند.
وی افزود: آموزشهای عمومی را از سالهای قبل برای مردم در نظر گرفته بودیم و در قالب اعضای داوطلب به آنها ارائه میکردیم، همچنین آموزشهای تخصصی به 70 هزار داوطلب داده شد تا مشخص باشد هر فرد در هر استان چهوظایفی بهعهده دارد و در شرایط بحران، نگرانی از این حیث وجود نداشته باشد. بر اساس چارت سازمانی نیز، پس از بنده بهعنوان رئیس جمعیت هلالاحمر، افراد جایگزین تعیین شدند تا در صورت بروز مشکل برای یک نفر، امور متوقف نماند.
رئیس جمعیت هلالاحمر ادامه داد: ظرفیت خودرویی و بیمارستانهای صحرایی را افزایش دادیم و بالگردها را آماده و قابل بهرهبرداری کردیم.
وی خاطرنشان کرد: من در ایام حج در ایران حضور نداشتم اما معاونان بلافاصله تدابیر لازم را اتخاذ کردند و از همان دقایق ابتدایی، امدادگران هلالاحمر در نقاط مورد تجاوز حاضر شدند.
کولیوند تصریح کرد: بیش از 70 درصد مجروحان جنگ 12روزه توسط امدادگران هلالاحمر نجات یافتند و اجساد بسیاری از شهدا نیز توسط این امدادگران تفحص و منتقل شد.
وی با ذکر مثالی گفت: در حمله به زندان اوین، یکی از سربازان که در برجک نگهبانی بود، تنها یک ساعت پس از حادثه شناسایی شد و پیکرش به خانوادهاش تحویل داده شد.
رئیس جمعیت هلالاحمر جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه عملیات ارزیابی سریع در بیش از 52 نقطه آسیبدیده انجام شده است، گفت: عملیات جستوجو و نجات و پیگیری وضعیت مفقودان و زیرآوارماندگان با استفاده از تجهیزات امدادی و تیمهای تخصصی در حال انجام است و همچنان ادامه دارد.
وی ادامه داد: در جریان این عملیات، خدمات متعددی نظیر نجات فنی، رهاسازی مصدومان، آواربرداری، بررسی وضعیت شهدا و انتقال آنها، و همچنین انتقال مصدومان و آسیبدیدگان به مراکز درمانی در دستور کار قرار داشت.
کولیوند همچنین از اجرای عملیات اسکان اضطراری و توزیع اقلام زیستی میان حادثهدیدگان خبر داد و گفت: برای پوشش امدادی گسترده در شهر تهران، پیشبینی شده است که پنج گان فراگیر عملیاتی بهمنظور استقرار 100 پایگاه امدادی موقت در مدت زمان یکساعته فعال شوند، با این حال، بسیاری از مردم از چادرهای هلالاحمر استقبال نکردند و ترجیح دادند در هتلهایی که توسط شهرداری هماهنگ شده بود، اسکان یابند.
وی گفت: برای امدادرسانی به مصدومان هستهای هرچند تجربه عملی نداریم، اما دانش آن را داریم و امدادگران ویژه و بیمارستانهای خاصی را برای این منظور پیشبینی کرده بودیم که خوشبختانه نیازی به استفاده از آنها نشد.
کولیوند اضافه کرد: 150 هزار تخت برای مصدومان آمادهسازی شده بود و بیمارستانها با آمادهباش کامل در حالت آمادهباش بودند، اما خوشبختانه نیازی به بهرهبرداری از این ظرفیت نشد.
رئیس جمعیت هلالاحمر با ابراز تأسف گفت: در این جنگ، پنج نفر از امدادگران بر اثر اصابت مستقیم شهید شدند؛ دو نفر از آنها در حالی که داخل آمبولانس در شهرک شهید باقری بودند، مورد حمله قرار گرفتند.
وی ادامه داد: امدادگران هلالاحمر حتی زمانی که تیم دوم و نیروهای تازهنفس به میدان میآمدند، تمایلی نداشتند کار خود را رها کنند و برای استراحت از میدان خارج شوند.
کولیوند بیان کرد: در جریان جنگ 12روزه، 21 مرکز درمانی و بیمارستانی در کشور هدف حمله قرار گرفت، همچنین دو بار اطراف ساختمان صلح هلالاحمر مورد اصابت قرار گرفت، اما با وجود این حملات، امدادگران حتی برای لحظهای میدان را ترک نکردند.
رئیس جمعیت هلالاحمر افزود: در این حملات، 8 هزار و 200 خانه مسکونی تخریب شد که طی آن، 42 کودک و 120 زن به شهادت رسیدند؛ کودکانی که مظلومانه همانند حضرت علیاصغر(ع) جان باختند.
کولیوند گفت: اسرائیل در این جنگ از سلاحهای نامتعارفی استفاده کرد که چند ترکش آن را در اختیار داریم. بنا داریم اجلاسیهای بینالمللی برگزار کنیم تا موضوع استفاده از هوش مصنوعی در سلاحهای جنگی را بررسی کنیم.
وی ادامه داد: گروه آنست هلالاحمر هم از تجهیزات نوین برای جستوجوی مفقودین حوادث استفاده میکند و هم از سگهای زندهیاب؛ البته دو قلاده از این سگها در عملیاتهای مرتبط با جنگ جان خود را از دست دادند.
رئیس جمعیت هلالاحمر گفت: باید محلهایی چندظرفیتی آماده کنیم که در شرایط مختلف بحران و جنگ مورد استفاده قرار گیرند؛ این موضوع در حال حاضر در دستور کار است و قرار است این مکانها جانمایی شوند.
کولیوند تصریح کرد: پهپاد و بالگرد هلالاحمر در شرایط جنگی عملکرد قابل توجهی ندارند، چراکه آسمان بسته است و در صورت استفاده، این تجهیزات در معرض آسیب قرار میگیرند.
وی خاطرنشان کرد: آمادگی داریم در مساجد، مدارس، ادارات و سایر اماکن، آموزشهای لازم جنگ را به مردم ارائه دهیم؛ هم ظرفیت و هم محتوا را داریم، تنها کافی است دستگاههای مربوطه هماهنگیهای لازم را انجام دهند.
رئیس جمعیت هلالاحمر اضافه کرد: مناطق مسکونی مانند شهرک شهید چمران، زندان اوین و ستاد فراجا از تلخترین نقاطی بودند که امدادگران ما در آنها مشغول انجام عملیات امدادی بودند.
انتهای خبر/179334/
- هستهای در کشاورزی ـ 13| ارزشافزوده محصولات جانبی و ضایعات کشاورزی، با فناوری هستهای
- هشدار گروه 20 درباره نیاز فوری اقتصاد جهان به اصلاحات
- پشت پرده افت سنگین واردات موبایل/ تنظیم بازار با حذف رانت
- لزوم تشکیل جلسه شورای عالی کار برای ترمیم حقوق کارگران
- خروج اتباع غیرمجاز از بازار کار ایران؛ تهدیدها و فرصت ها
- نقش گمشده سامانه املاک و اسکان در شناسایی چالشهای مالیاتی و امنیتی
- هواشناسی ایران1404/4/29؛هشدار نارنجی بیهنجاری گرما در 22 استان
- کاهش 25درصدی تأمین ارز واردات از ابتدای امسال
- خانهدارشدن 11هزار نفر با وام خرید مسکن
- نامه به رئیسجمهور برای واردات نهاده 20درصد ارزانتر؛ از ادعا تا واقعیت
- تداوم هوای قابل قبول در تهران
- سانتریفیوژهای ایرانی IR-1 تا IR-9؛ روایت جهش فناورانه کشور در غنیسازی اورانیوم
- آموزشوپرورش:پلیس فتا انتشار زودهنگام سؤالات آزمون سمپاد را رد کرد
- دیدار جمعی از مدیران رسانههای کشور با خانواده شهید سلامی
- تشدید امواج گرما در شهرهای جهان؛ نقش ذرات کمتر از 2.5میکرون
- دستور دادستان کل کشور در مورد افزایش نظارت بر بازار کالاهای اساسی
- نجات 70درصد مجروحان جنگ توسط امدادگران/ روایت تلخ از پیکر سرباز زندان اوین
- وزارت آموزش و پرورش: هیچ نشانهای از تقلب در آزمون مدارس سمپاد مشاهده نشد
- تلاش 10ساله ایران برای پذیرش جهانی چالش گردوغبار/ آمریکا کمر نظام محیطزیست را شکست
- زاکانی: 8500 خانه، سند دروغگویی اسرائیل درباره حمله به اماکن نظامی است