28 December-2024 السبت - 27 جمادی الثانی 1446 شنبه - 8 دی 1403 3:37 (GMT) 3:37 ارتباط با ما
خبرگزاری آگاه
هیچ دوره تاریکی برای برخورد با زنان در کشور وجود نداشته است/ ۲۹ درصد ظرفیت جذب هیئت علمی از میان زنان
شنبه 6 دی 1399 ساعت 11:12
هیچ دوره تاریکی برای برخورد با زنان در کشور وجود نداشته است/ ۲۹ درصد ظرفیت جذب هیئت علمی از میان زنان
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: هیچ دوره تاریکی برای برخورد با زنان در کشور وجود نداشته است و همواره احترام و عزت نسبت به بانوان را در کشور شاهد بوده‌ایم و مادران، خواهران و دختران، همیشه به لحاظ فرهنگی و اجتماعی از یک جایگاه عالی برخوردار بوده‌اند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، آیین اختتامیه سومین جشنواره ملی «زن و علم» امروز با حضور اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهور، منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، غلامرضا غفاری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم و معصومه ابتکار، معاون زنان و خانواده ریاست جمهوری برگزار شد.

هیچ دوره تاریکی برای برخورد با زنان در کشور وجود نداشته است

منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این نشست گفت: در کشوری زندگی می‌کنیم که به لحاظ تاریخی و فرهنگی، بانوان جایگاه ویژه‌ای در آن داشته‌اند و این جایگاه، هم در تاریخ قبل از اسلام به لحاظ صبغه فرهنگی وجود داشته و هم بعد از اسلام به دلیل باورهای دینی ما ایرانیان، زنان از جایگاهی ویژه و والا برخوردار بوده‌اند. هیچ دوره تاریکی برای برخورد با زنان در کشور وجود نداشته است و همواره احترام و عزت نسبت به بانوان را در کشور شاهد بوده‌ایم. همچنین مادران، خواهران و دختران، همیشه به لحاظ فرهنگی و اجتماعی از یک جایگاه عالی برخوردار بوده‌اند.

وی افزود: در دورانی زندگی می‌کنیم که دنیا با موضوعی به نام انفجار دانش مواجه شده است و علم و فناوری در همه جای دنیا مبنای توسعه، قدرت و توانمندی است. امروزه علم به معنای دانایی، در همه جوامع مورد توجه قرار گرفته و طبیعی است در این عرصه، همه جمعیت کشورها این ظرفیت را دارند که سهم حداکثری خود را در این دانایی داشته باشند. لذا بانوان که نیمی از جمعیت هر کشوری را تشکیل می‌دهند حتماً از این ظرفیت برخوردارند که به این دانایی، اقتدار و توانایی دست پیدا کرده و در توسعه پایدار کشور اثرگذار باشند.

وزیر علوم بیان کرد: نقش‌هایی که بانوان دارند متنوع است و گاهی از برخی از این نقش‌ها به ویژه در خانواده و در تربیت فرزند که برعهده بانوان است غفلت می‌کنیم. در حوزه علم و فناوری، ظرفیت‌های خوبی را برای حضور بانوان فراهم کرده‌ایم و البته حضور آنان نیز بسیار خوب بوده است. ۵۰ درصد دانشجویان کشور از خانم‌ها هستند. البته در برخی از رشته‌ها، ظرفیت‌ها فرق می‌کند و رشته‌هایی داریم که شاید بالغ بر ۹۰ درصد آن‌ها را دختران تشکیل دهند.

۲۹ درصد ظرفیت جذب هیئت علمی از میان زنان

غلامی ادامه داد: در زمینه تعداد اعضای هیئت علمی بر اساس آخرین آماری که به بنده داده‌اند ۳۳ درصد اعضای هیئت علمی کشور با احتساب همه مراکز علمی، آموزشی و دانشگاهی را خانم‌ها تشکیل می‌دهند. در هفت سال گذشته نیز متوسط ۲۹ درصد از اعضای هیئت علمی جذب شده از خانم‌ها بوده‌اند و البته در برخی از دانشگاه‌ها همانند دانشگاه‌ شهید بهشتی، قریب به ۴۵ درصد از جذب اعضای هیئت علمی از بانوان بوده است. این وضعیت نشان می‌دهد که حرکت رو به رشدی برای حضور خانم‌ها در جایگاه‌های علم و فناوری اتفاق افتاده است و به سمت بالندگی در حرکت است. قطعاً همه این خانم‌ها در کنار فعالیت‌های فناورانه و علمی، مسئولیت‌های اجتماعی دیگر خود را نیز انجام می‌دهند.

دقت و ظرافت زنان در انجام امور بیشتر از مردان است

وی خاطرنشان کرد: در میان خانم‌ها، دقت و ظرافت در انجام امور را در مقایسه با آقایان به میزان بیشتری شاهد هستیم. لذا مدیرانی که از خانم‌ها مسئولیت می‌گیرند با نهایت دقت و امانتداری کارشان را انجام می‌دهند و این هم ظرفیتی بسیار ارزشمند است. درباره جشنواره هم باید بگویم که کار ارزشمندی در یادبود مرحوم مریم میرزاخانی اتفاق افتاده است تا هم قدر شخصیت‌های شناخته شده از خانم‌ها را بیشتر از قبل بدانیم و هم اینکه چنین مناسبتی کمک می‌کند در معرفی زنان شاخص و تأثیرگذار، توجهی ویژه داشته باشیم تا در عرصه بین‌المللی نیز وضعیت فعالیت بانوان در کشور را معرفی کنیم.

وزیر علوم گفت: امیدواریم همواره شاهد این باشیم کشورمان از مادران تلاشگر و تأثیرگذار و خواهران ایثارگر و دختران افتخارآفرین مملو باشد. تک تک ما برای داشتن چنین اشخاصی در کنار خودمان افتخار می‌کنیم و از خدا می‌خواهیم به همه تأثیرگذاران در عرصه علم، فرهنگ و فناوری، سلامتی و توفیقات بیشتر عنایت کند.

انتهای خبر/2217/

برچسب ها