به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، جمعی از مدیران دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران در نامهای به رئیسجمهور نسبت به اینکه در تصمیمات ستاد ملی کرونا از متخصصان علوم اجتماعی استفاده نمیشود، انتقاد کردند.
متن نامه به شرح زیر است؛
«جناب آقای دکتر حسن روحانی
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
سلام،
مستحضر هستید شیوع همهگیری کووید ۱۹ سبب تعطیلی چرخههای حیاتی جامعه، کسبوکارها و اختلال در کارکردهای نهادهای اجتماعی در سطوح کلان، میانی و خرد شده است. پیامدهای اجتماعی این همهگیری با توجه به سیاست فاصلهگیری اجتماعی حسب دادهها و رصدهای انجام شده بسیار شدید و همراه با آسیبهایی در نهادهایی مانند خانواده، آموزش و اقتصاد با تأثیرات متفاوت بر گروههای کمدرآمد و اقشار اجتماعی حاشیهای چون کارگران روزمزد و مهاجران است که اگر از هماکنون برنامههای ترمیمی، تسکینی، تعدیلی و جبرانی برای آنها اندیشیده نشود، جامعه ایران با مخاطرات بسیار جدی مواجه خواهد شد.
بیماری کرونا یک پدیده اجتماعی تام است و دارای ابعاد اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی است در حدود یک سال گذشته اصحاب علوم اجتماعی کشور با انجام تحقیقات مختلف از نظرسنجی تا تحقیقات میانی، تجربیات، پیامدها و آثار اجتماعی بیماری مذکور را مطالعه و تاکنون بیش از ۱۰۰۰ مقاله علمی و پژوهشی منتشر کردهاند این تولیدات علمی بدنه دانش منسجمی را در خصوص بیماری مذکور پدید آورده است.
با این وجود متأسفانه در تصمیمات ستاد ملی کرونا متخصصان علوم اجتماعی فاقد جایگاه لازم و اثربخشی بوده و در عمل از دانش اجتماعی و ظرفیتهای آن برای سیاستگذاریهای مقابله با کرونا بهویژه در ابعاد اجتماعی و محلی بهرهگیری لازم نمیشود.
از همین رو از جنابعالی درخواست دارم تا برای انجام اقدام لازم برای فراهم کردن مشارکت شایسته متخصصان علوم اجتماعی در سیاستگذاریهای کلان ستاد ملی کرونا در خصوص مقابله با بیماری کرونا و تصمیمگیریهای تخصصی دستور صادر فرمایید.»
انتهای خبر/2322/