به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، بازار سرمایه کشور که هفته جاری را با افت سنگین بیش از 3 درصدی آغاز کرده بود در معاملات دیروز شاهد تعادل در کلیت بازار بود. با این حال خریداران سهام دولتی و دارندگان سهام عدالت همچنان درگیر مشکلات متعدد هستند؛ یا شاهد زیان هستند یا امکان فروش سهام خود را ندارند! خریداران صندوق پالایش یکم با زیان 25 تا 30 درصدی نقره داغ شده اند و خریداران دارایکم هم مجبورند سهام خود را 30 درصد زیر قیمت بفروشند تا خریداری پیدا شود.
اما وضعیت در سهام عدالت از این هم وحشتناک تر است.به گزارش خراسان، دیروز بازار سرمایه کشور بعد از افت ابتدایی به مرور تقویت شد تا همه شاخص ها به محدوده صفر تابلو برگردد و حتی اندکی (به اندازه یک دهمِ درصد) مثبت شوند. گروه پتروشیمی جزو گروه هایی بود که بیش از همه از شاخص حمایت کرد اما گروه پالایشی همچنان نزولی بود تا زیان صندوق پالایش یکم به 25 درصد برسد.
گفتنی است دولت در تابستان امسال سهام خود در چهار شرکت پالایشی را به عامه مردم فروخت اما خریداران این واحدها اکنون بعد از حدود چهارماه شاهد زیان 25 درصدی به دلیل خرید سهام از دولت بوده اند! صندوق پالایش یکم که به قیمت هر واحد 10 هزار تومان به مردم فروخته شده است دیروز در قیمت 7500 تومان معامله شد که به معنی 25 درصد ضرر است.
البته ارزش ذاتی این صندوق 7200 تومان است که چشم انداز صندوق را ضعیف تر از قبل کرده است. وضعیت دیگر صندوق دولتی یعنی دارایکم که اردیبهشت امسال عرضه شد هم اصلا خوب نیست. بازدهی این صندوق بسیار کمتر از بازار و حتی سهام منفرد موجود در صندوق بوده است.
هم اکنون این صندوق حدود 30 درصد کمتر از ارزش ذاتی معامله می شود که موجب اعتراض سهامداران هم شده است.متاسفانه بر خلاف تمام صندوق های سرمایه گذاری که دقیقا در حوالی ارزش ذاتی خود معامله می شوند، صندوق های دولتی انحراف بسیاری از این قیمت دارند و موجب
سهام عدالت و فقدان آشکار بازارگردانی
تعداد زیادی از حدود 30 میلیون سهامدار عدالت به روش غیرمستقیم حاضرند سهام خود را در هر قیمتی بفروشند اما خریداری وجود ندارد. در این شرایط لازم است که دولت و بازارگردان ها، اولا گره های معاملاتی را رفع و سهام را نقد شونده کنند. ثانیا لازم است با دخالت موثر و هوشمندانه از منافع حدود 30 میلیون نفر سهامدار حمایت کنند. اما این اتفاق رخ نداده و سهام عدالت استانی همگی صف فروش هستند و در صف فروش هم خریداری ندارند. این در حالی است که کلیت بورس متعادل شده است و سهم های سرمایه پذیر هم وضعیت متعادلی دارند اما شرکت مادر نقدشونده نیست.
چرا سهام عدالت و صندوق های دولتی استثنا هستند؟
علت این موضوع آن است که اولا این صندوق ها متولی دارند و ثانیا سهامداران آن ها عمدتا حرفه ای هستند. اما در خصوص صندوق های دولتی اولا متولی دولت است و ثانیا عمده سهامداران افراد کم تجربه هستند که صرفا به دولت اعتماد کرده اند و سهام دولتی خریده اند.
3 کار فوری که دولت باید انجام دهد
1- صندوق های دارایکم و سهام عدالت برخی استان ها را تا رسیدن به ارزش ذاتی مورد حمایت قرار دهد.
3- با فشار بر سازمان بورس برای اجرایی کردن دستورالعمل های رفع گره معاملاتی و بازارگردانی موثر در سهام عدالت، این سهام را ابتدا نقدشونده کند و سپس به ارزش ذاتی برساند.
منبع: روزنامه خراسان
انتهای خبر/2427/
برچسب ها
- ظرفیتهای منطقه آزاد قشم برای اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تبیین شد
- استفاده از ظرفیت اقتصاد دانشبنیان باعث نوآوری در صنعت استان میشود
- جهان به سوی رشد اقتصادی پیش میرود؟
- حرکت چرخ اقتصاد با اتصال به فیبرنوری
- اقتصاد آلمان، پیش به سوی رکورد
- پشت پرده ارزشگذاری متناقض تویوتا/ درخواست جدید وزیر صمت از گمرک
- انتقاد کارگران از افشای شکایت علیه کارفرماها
- عارف: سهم فرهنگی در حوزه گردشگری بالاتر از سهم اقتصادی است
- درخواست تخفیف مالیاتی تولیدکنندگان از دولت
- جایگزینی اقتصاد کارآفرینی راهکار برونرفت از اقتصاد نفتی است
- ضرورت مطالعه انحرافات و کجرویهای اجتماعی
- ویدیو/ دولت چهاردهم در راستای تحقق مطالبات اجتماعی چه راهبردی در پیش دارد؟
- "مدفوع سگها"؛ تهدید بیولوژیکی برای سلامت عمومی
- پلیس فتا ورود به کارزار انتخاباتی فوتبال را تکذیب کرد
- ضعفهای فرهنگی، ریشه مشکلات و ناهنجاریهای اجتماعی
- سرپرستی ایتام، مسیر تقویت اراده اجتماعی است
- رسالت دستگاههای اجرایی افزایش رضایتمندی اجتماعی است
- علت افزایش قیمت برخی داروها چیست؟
- چهارشنبهها در یزد «روز اجتماعی» نامگذاری شد
- کاربردی و اجتماعی سازی علوم عقلی در موسسه آوای توحید