27 December-2024 الجمعة - 26 جمادی الثانی 1446 جمعه - 7 دی 1403 11:25 (GMT) 11:25 ارتباط با ما
خبرگزاری آگاه
افزاش شرکت‌کنندگان در طرح مهارت‌افزایی دانشگاه‌ها
جمعه 19 دی 1399 ساعت 6:13
افزاش شرکت‌کنندگان در طرح مهارت‌افزایی دانشگاه‌ها
مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت و جامعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از رشد قابل توجه تعداد شرکت‌کنندگان دانشجو برای طرح مهارت‌افزایی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی خبر داد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، محمد سعید سیف، مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت و جامعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: برای اشتغال دانشجویان و فارغ‌التحصیلان از طرف وزارت علوم حمایت مالی و پشتیبانی از ۳۹ دانشگاه برای ایجاد و راه‌اندازی مراکز هدایت شغلی و کاریابی تخصصی تحت عنوان کاریابی، مشاوره و هدایت شغلی تخصصی، کارآموزی، کارآفرینی و برگزاری نمایشگاه‌های کار انجام شده است.

وی افزود: میانگین تعداد شرکت‌کنندگان دانشجو برای مهارت‌افزایی در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی در سال ۹۶ شامل ۹۴۸ فرد، سال ۹۷ شامل هزار و 100 فرد، سال ۹۸ شامل 2 هزار و 238 فرد و در سال ۹۹ شامل 3 هزار و 11 فرد بوده است. تعداد متوسط دوره‌های برگزار شده در هر دانشگاه در سال ۹۶ شامل ۲۲ تعداد، در سال ۹۷ شامل ۴۵ تعداد، در سال ۹۸ شامل ۷۷ تعداد و در سال ۹۹ شامل ۹۳ تعداد است که رشد خوبی را در این میان شاهد بوده ایم.

سیف درباره فرصت مطالعاتی اعضای هیئت علمی در جامعه و صنعت بیان کرد: تعداد فرصت مطالعاتی اعضای هیئت علمی در جامعه و صنعت در سال ۹۲ شامل ۱۴ تعداد، در سال ۹۳ شامل ۸ تعداد، در سال ۹۴ شامل ۷ تعداد، در سال ۹۵ شامل ۸ تعداد، در سال ۹۶ شامل ۱۷ تعداد، در سال ۹۷ شامل ۵۰ تعداد و در سال ۹۸ شامل ۱۱۴ تعداد است.

مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت و جامعه وزارت علوم ادامه داد: حمایت از طرح‌های مزیت استانی و پروژه‌های فناورانه جهش تولید از طرف وزارت علوم به خوبی انجام شده و طرح‌های مشارکت دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور در توسعه مزیت‌های استانی شامل ۲۶ طرح بوده است.

سیف با اشاره به پایش وضعیت اشتغال دانش‌آموختگان دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور اظهار کرد: متوسط درصد اشتغال کل کشور برای مقاطع تحصیلی کاردانی شامل 5 هزار و 981 دانشجو، کارشناسی شامل 5 هزار و 297 دانشجو، کارشناسی ارشد شامل 6 هزار و 521 دانشجو و دکتری شامل 8 هزار و 353دانشجو است که این عامل هم نشان از رشد خوب افراد دارد.

وی افزود: جذب امریه‌های سربازی ارتباط با جامعه و صنعت در سال ۹۸ و ۹۹ در دانشگاه‌های معین با تعداد ۳۱ مؤسسه با مجموع ۹۸ فرد، در دانشگاه‌های بزرگ شامل ۸ مؤسسه با مجموع جذب ۳۳ فرد است، در پژوهشگاه‌ها شامل ۱۱ تعداد مؤسسه و مجموع جذب ۹ فرد، در دیگر دانشگاه‌ها با ۶۵ مؤسسه و ۵۲ مجموع جذب، در پارک‌های علم و فناوری با ۲۷ تعداد مؤسسه و ۱۸ مجموع جذب بوده است که در مجموع ۱۴۲ تعداد مؤسسه و ۲۱۰ مجموع جذب را شامل می‌شود.

سیف درباره دستاورد‌های ویژه از اشتغال فارغ‌التحصیلان گفت: اشتغال فارغ‌التحصیلان با طرح شاخص‌های جدید برای ارزیابی و اثربخشی دانشگاه‌ها و مراکز علمی در جامعه و صنعت باعث شد تا هم‌افزایی و مشارکت با وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی در جهت بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی کشور را شامل شود.

وی اظهار کرد: تدوین طرح تحول همکاری دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی و فناوری با جامعه و صنعت، شناسایی و مستندسازی دستاوردهای ویژه و منحصر به فرد دانشگاه‌ها در حوزه ارتباط با صنعت و دانشگاه از سال  ۶۹ به‌صورت مستمر و سالیانه، توسعه و ساماندهی دوره‌های مهارت‌آموزی دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی در جهت افزایش توانایی فارغ‌التحصیلان و تسهیل در اشتغال آن‌ها، رصد اشتغال دانش‌آموختگان دانشگاهی، حمایت از ایجاد ساختارهای هدایت شغلی و کاریابی تخصصی در دانشگاه‌ها، از جمله برنامه‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به منظور افزایش ارتباط با جامعه و صنعت در سال‌های اخیر بوده است.

سیف گفت: از سوی دیگر ساماندهی و توسعه قراردادهای کلان دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها با وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی همچنین آسیب‌شناسی مستمر مسائل و مشکلات حقوقی و قانونی دانشگاه‌ها در قراردادهای همکاری با صنایع و دستگاه‌های اجرایی کشور و تلاش در جهت رفع آن‌ها از طریق قوانین و راهکارهای مناسب گام‌های مهمی بوده است که با همکاری دانشگاه‌ها، وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی صورت گرفته است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

انتهای خبر/2923/