27 December-2024 الجمعة - 26 جمادی الثانی 1446 جمعه - 7 دی 1403 4:22 (GMT) 4:22 ارتباط با ما
خبرگزاری آگاه
تغییر رئیس‌جمهور، نگاه آمریکا را به برجام تغییر نمی‌دهد/ پیش‌بینی واقع‌بینانه سردار سلیمانی درباره توافق هسته‌ای
جمعه 19 دی 1399 ساعت 20:32
تغییر رئیس‌جمهور، نگاه آمریکا را به برجام تغییر نمی‌دهد/ پیش‌بینی واقع‌بینانه سردار سلیمانی درباره توافق هسته‌ای
همان‌گونه که بزرگ‌مردانی همچون سردار شهید حاج قاسم سلیمانی تأکید کرده‌اند رویکرد آمریکا در قبال ایران با تغییر رئیس‌جمهور تغییر نمی‌کند و ناعادلانه و زورگویانه باقی خواهد ماند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، رویکرد آمریکا در قبال ایران با تغییر رئیس‌جمهور تغییر نمی‌کند و ناعادلانه و زورگویانه باقی خواهد ماند هرچند جریان تحریف در ایران قصد این را داشته که با ادعاهای کذب از چهره‌های ماندگاری همچون سردار شهید سلیمانی و دانشمند شهید فخری زاده بهره‌برداری سیاسی کرده و آنان را حامیان برجام جلوه دهد تا به امیال خود برسد اما سوابق این دو شهید شاهدی بر انتقاد شدید این دو بر انعقاد توافقنامه‌های ضعیف و اسارت‌بار است.

شایان‌ذکر است که یک جریان خاص سیاسی در کشور به دلایل و با انگیزه‌های مشخصی سعی دارد این‌گونه وانمود کند که دولت جو بایدن رئیس‌جمهور منتخب متفاوت از دولت دونالد ترامپ رئیس‌جمهور فعلی خواهد بود و به برجام بازخواهد گشت. این جریان اصرار دارد که تهران این موضوع را غنیمت شمرده و به‌مثابه یک فرصت به آن نگاه کند.

این در حالی است که رهبر معظم انقلاب، روز گذشته در این خصوص تصریح کردند: «بحث می‌کنند آمریکا برگردد به برجام؛ ما هیچ اصرار و عجله‌ای نداریم که آمریکا به برجام برگدد. مسئله ما اصلاً ‌این نیست. مطالبه عقلانی ما رفع تحریم‌هاست. این حق غصب‌شده مردم ایران است. وظیفه دارند چه آمریکا و چه اروپا که آویزان آمریکا هستند. اگر تحریم‌ها برداشته شد، ‌برگشت آمریکا به برجام معنا خواهد داشت. البته مسئله‌ خسارت‌ها هست که بعداً مطالبه خواهد شد. امّا اگر تحریم‌ها برداشته نشود ممکن است بازگشت آن‌ها به برجام به ضرر ما هم باشد.»

اطلاعیه جدید دولت درباره برجام

امید بستن به بایدن برای گشایش اقتصادی در ایران ساده‌لوحی محض است

مصاحبه اخیر جیک سالیوان گزینه بایدن برای پست مشاور امنیت ملی کاخ سفید با سی.ان.ان نشانه دیگری از پوچی این خوش‌خیالی و توهم است. مشاور امنیت ملی بایدن، در این مصاحبه گفت شرط بازگشت دولت بایدن به برجام آن است که مسئله موشکی ایران نیز در مذاکره لحاظ شود و به‌نوعی توان موشکی ایران محدود گردد.

سالیوان در ادامه می‌افزاید می‌توان کشورهای منطقه را نیز در مذاکرات جدید با ایران دخیل کرد. سالیوان ایران را به ناامن کردن منطقه متهم کرده و می‌گوید این مسئله نیز در مذاکره باید گنجانده شود.

مصاحبه مشاور امنیت ملی بایدن با سی.ان.ان جدیدترین نشانه از راهبرد کلی دولت آینده آمریکا در قبال ایران است که با تغییر رئیس جمهور عوض نمی‌شود. درحالی‌که ازنظر آن‌ها برجام هسته‌ای پایان‌یافته و باید به دنبال برجام های جدید موشکی و منطقه‌ای بود، برخی سعی دارند چشم خود را به روی این واقعیت بسته و آن را به‌گونه‌ای دگر جلوه دهند.

بیشتر بخوانید:

جمهوری‌خواهان میخ آخر را به تابوت برجام می‌زنند؟ / شمول توافق هسته‌ای ایران ذیل اصل دوم قانون اساسی آمریکا

مصاحبه اخیر سالیوان با سی.ان.ان ثابت کرد که دولت ترامپ و بایدن تفاوتی راهبردی چندانی با یکدیگر نداشته و صرفاً در زمینهٔ نحوه رسیدن به یک هدف که چیزی جز گسترش دامنه برجام به موشکی و منطقه‌ای است با هم کمی اختلاف‌نظر دارند.

البته بایدن هم برای بازگشت به توافق هسته‌ای با ایران شرط قائل شده است. برای نمونه بایدن در شهریورماه سال جاری در یادداشت خود در سی.ان.ان نوشت باید تحریم‌های هوشمندانه را علیه ایران پیش گرفت و اگر ایران به تعهداتش در توافق هسته‌ای بازگشت، آمریکا نیز به توافق به‌عنوان نقطه شروعی برای دنبال کردن مذاکرات بعدی بازخواهد گشت. ما با متحدانمان برای تقویت و گسترش مفاد توافق هسته‌ای کارخواهیم کرد و هم‌زمان به دیگر نگرانی‌ها نیز توجه خواهیم کرد.

حاج قاسم

دشمنان به فکر خشکاندن چشمه مقاومت یعنی ایران هستند

مدتی بعد جو بایدن در مصاحبه‌ای با روزنامه نیویورک‌تایمز با اشاره به همگرایی آمریکا با متحدانش گفت: ما با مشورت متحدان و شرکایمان، وارد مذاکرات و توافقات متعاقبی برای محکم‌تر و طولانی‌تر کردن محدودیت‌های هسته‌ای ایران و پرداختن به برنامه موشکی این کشور خواهیم شد.

در خصوص هشدار سردار شهید حاج قاسم سلیمانی هم در رابطه با تغییر نیافتن سیاست خصمانه آمریکا علیه ایران باید گفت که وی در کنگره شهدای کرمان درباره اهداف دشمن از گسترش برجام گفته بود: برای دشمن این برجام سه‌ضلعی است نه یک ضلعی، اما اوباما فکر می‌کرد به‌مرورزمان به دو اضلاع دیگر می‌رسد، اما آدم عجولی که آمده اصرار دارد به‌سرعت برسد و تصورش این بود که می‌رسد. اینکه اصرار می‌کنند بر برجام دو در منطقه برای این است که قدرت اصیل و نابی که در مقابل اسلام وهابی یهودی شکل‌گرفته است را بخشکانند و جریان‌های اسلامی در برجام دو خشکانده شود؛ البته تلاش آن‌ها به اینجا منتهی نخواهد شد و برجام سه هم خواهند داشت، چون دشمنان معتقدند که چشمه باید خشکانده شود و این چشمه ایران است.

با اندکی تأمل می‌توان دریافت که اظهارات اخیر گزینه بایدن برای مشاورت امنیت ملی کاخ سفید همانا تأییدی بر تفسیر سردار سلیمانی از روند تعامل آمریکا با ایران است؛ هرچند که جریان تحریف احتمالاً بخواهد از این سردار شهید هم یک چهره حامی برجام بسازد همان‌گونه که مدعی شدند شهید محسن فخری زاده هم عضو تیم برجام بوده حال‌آنکه وی همیشه از منتقدان توافق هسته‌ای سال 2015 بود.

انتهای خبر/2975/