به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آگاه، چهارمین مناظره انتخاباتی چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری شامگاه امروز دوشنبه (4 تیر) با موضوع سیاسی برگزار شد.
ساختار این مناظره اینگونه است که ابتدا سوالات کارشناسان سیاسی و سیات خارجی مطرح میشود و کاندیداها طی فرصتهای جداگانه به یک یا چند سوال مطرح شده پاسخ میدهند.
سوالات مرحله اول که توسط کارشناسان طرح شده، به شرح زیر بود:
پاک آیین: برنامه های شما برای بهره مندی از فرصتهای توافقات با چین و روسیه چیست؟
سجادپور: توازن و تعادل در سیاست خارجی را چطور دنبال می کنید؟
میرکریمی: پیمان منطقهای با اوراسیا موفق بود؛ برنامه دولت شما برای تکرار این موافقتنامه چیست؟
آل اسحاق: 1200 میلیارد دلار تعامل همسایگان است؛ سهم ما از این تعاملات چقدر است و برای استفاده از این فرصت چه برنامه ای دارید؟
رئوف شیبانی: با توجه به حرکت رو به پیشرفت مقاومت در منطقه و دستاوردهای این مقاومت، برنامه سیاسی دولت شما برای تثبیت و تقویت این دستاوردها چیست؟
قالیباف در بخش اول مناظره چهارم، اظهار داشت: شهید سلیمانی بر این باور این بود که فرصتها در دل تهدیدهاست؛ تهدیدها هر چه قدر بزرگ باشد فرصتها بزرگتر است.
وی افزود: اولویت بنده در دولت چهاردهم در سیاست خارجی دیپلماسی و مصوبه نظام است؛ تعداد قابل توجهی پرونده وجود دارد که بسته نشده است. اگر بسته شده است اجرا نشده است؛ اولویت اول ما این است که هیچ پروندهای باز نماند و آنها را پیگیری کنیم.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: آن چیزی که باعث میشود ما موفق شویم این است که بتوانیم یک اجماع ایجاد کنیم ما در سطح ملی نیازمند وحدت هستیم؛ لذا این اجماع هم در داخل و هم در خارج است؛ دلیل آن است که سیاست داخلی ما امتداد سیاست خارجی است.
قالیباف تصریح کرد: ما حتما مذاکره میکنیم همین طور که شهید رئیسی دنبال کرد و حتما به توافق میرسیم؛ قانون راهبردی مجلس بند 6 آن را باید مبنای خود قرار دهیم. ما هر توافقی که در آن انتفاع اقتصادی برای مردم داشته باشد گام به گام در مقابل اقدام طرف مقابل پیش خواهیم برد. در کنار داخل هم به خنثی سازی تحریم میپردازیم.
وی تاکید کرد: قانون راهبردی مجلس برای لغو تحریمها را مشاور آقای پزشکیان میگوید مانع میبینیم! این در شرایطی است که رهبری معظم انقلاب فرمودند این قانون مبنای کار ما و مبنای تعیین تکلیف است. این تضاد را چگونه میخواهند دنبال کنند؟
نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: این حرفهایشان میشود بهانهای که مثل گذشته گفتند نگذاشتند و نشد! و میشود مثل ماجرای واکسن که میگفتند نگذاشتند واکسن وارد کنیم. دهه 90 دهه تلخی بود و نباید آن موضوعات تکرار شود.
در حوزه خنثی سازی تحریم فرصتهای بسیار بزرگی داریم
قالیباف در بخش دوم مناظره چهارم، اظهار داشت: واقعاً متوجه نشدم که برنامه آقای پزشکیان و ستادش در حوزه رفع تحریمها با وجود قانون راهبردی مجلس چه خواهد بود؟
وی افزود: وقتی میگویم مذاکرات را قبول دارم و پیگیری میکنم بر اساس ماده 6 قانون اقدام راهبردی؛ یعنی این قانون اجازه میدهد قدم به قدم پیش برویم.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: غنیسازی 60 درصدیِ اورانیوم براساس قانون راهبردیِ مجلس انجام شده اما اگر آنها چند تحریم را رفع کنند، ما هم غنیسازی را کاهش میدهیم؛ یعنی اگر فروش نفت ما آزادسازی شود میتوانیم پروتکل الحاقی را برگردانیم؛ اگر آنها بنادر و بیمه ما را و بانک مرکزی ما را از تحریم آزاد کنند، میتوانیم تعهداتی انجام دهیم.
وی با بیان اینکه درحوزه خنثی سازی تحریم فرصتهای بسیار بزرگی داریم، ادامه داد: در اوراسیا و شانگهای و بریکس فرصتهای بسیار بزرگی داریم؛ همین الان 24 میلیارد دلار پرونده باز و متوقف داریم در قراردادهایی که با کشورهای نوظهور امضا کردهایم؛ کشورهایی که مخالف آمریکا هستند و با ما کار میکنند.
قالیباف تصریح کرد: ولی داخل کشور وحدت رویه نداریم چون اختلافات میان دستگاهی داریم؛ در حوزه ترانزیت هوایی از یک درآمد بزرگ محروم شدهایم که این در یک سال قابل جبران است.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه پایتخت دوم اقتصادیمان را در چابهار تاسیس خواهیم کرد، تاکید کرد: 5 درصد راه آهنهای احداثی ما هیچ منفعتی برای ما ندارد. اگر آن را در قالب سیاست درستی اجرا کرده بودیم وضع ما بهتر بود. به خاطر سیاستهای غلط و هماهنگیهای غلط در اجرای سیاستها که ضعف مدیریت خودش را نشان میدهد.
وی بیان داشت: بسیاری از مشکلات ما بدون کمک FATF و درگیری با تحریم کنندگان قابل حل است.
***
بخش دوم سوالات کارشناسان به شرح زیر بود:
عمویی: اگر رسیدن به توافق برای رفع تحریم در دولت شما با چالش مواجه شود، آیا پیگیری اهداف اقتصادی شما با چالش مواجه میشود؟
سیدعباس موسوی: دشمنان دنبال ایران هراسی و سیاهنمایی هستند؛ دولت شما چه برنامهای برای این موضوع دارد؟
جابری انصاری: روابط با همسایگان در اولویت است یا روابط بینالمللی یا میان این دو؟
عباس عراقچی: خنثیسازی تحریمها و ناامیدکردن تحریمکنندگان و رفع عزتمندانه تحریمها، دو مقوله بسیار مهم است و همزمان باید پیش برود. برنامههای شما برای هر دو زمینه چگونه است؟
صدرالحسینی: مواجهه دولت شما با صهیونیستم بینالملل و استکبار جهانی چگونه تعریف میشود؟
وعده صادق باعث گشایش اقتصادی برای کشور شد
قالیباف در بخش سوم مناظره چهارم، اظهار داشت: با پیشنهاد پزشکیان موافقم که پشت تریبونها حرف نزنیم و اینها را جای دیگری صحبت کنیم. اگر اینجا گفتم، بخاطر این بود که بین مردم مطرح کردند و مردم میگویند که سر قدرت دارند دعوا میکنند.
وی افزود: شهید سلیمانی یک الگویی است برای ما در همین موضوعات رفع تحریم و خنثی سازی تحریم و قدرت منطقهای و فرصت و تهدید. همهی اینها درس است.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه شهید سلیمانی در 20 سالی که مسئول نیروی قدس بودند از نزدیک همکاری داشتیم، گفت: ویژگی شهید سلیمانی چه بود؟ به دنبال دوقطبیهای کاذب نمیرفت و اصلاً بحث میدان دیپلماسی نداشت. حاج قاسم با همان کسی که میجنگید همزمان حرف هم میزد.
قالیباف ادامه داد: دیپلماسی و میدان هر دو یک ابزارند. مذاکره روش مبارزه است. این الگوی نظام جمهوری اسلامی است.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: شهید سلیمانی قدرت حل مسئله را داشت و مسئله را از حالتی دیگر تبدیل نمیکرد و موضوع را استحاله نمیکرد و مثل آشغال زیر فرش نمیبرد مشکلات را؛ زیرا شهید سلیمانی قدرت حل مسئله را داشت.
وی افزود: قدرت شهید سلیمانی این بود که وحدت و اجماعی که همه میگوییم را ایجاد میکرد. شهید سلیمانی در جلسات خارجیمان در شبانه روز 3 ساعت هم نمیخوابید.
قالیباف تصریح کرد: برخی مدعی بودند که نباید روی موشک شعار مرگ بر اسرائیل نوشت؛ در مقابل اما جریان دیگری عملیات وعده صادق را انجام میدهد که چقدر برای کشور افتخار آفرین شد و توانست گشایشهای اقتصادی را برای کشورمان ایجاد کند.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه دیپلماسی میدان یک ابزار است، بیان داشت: امروز در امنیت با همکاری همسایگانمان جلوی دخالت آمریکا را در اینجا گرفتیم و هژمونی او را به هم زدیم؛ باید از فرصت اقتصادی این موضوع هم استفاده کنیم.
وی ادامه داد: هم باید رفع تحریم را پیگیری کنیم و حقمان را بر اساس بند 6 قانون اقدام راهبردی بگیریم و هم برای خنثی سازی تحریم، رشد اقتصادی را پیگیری کنیم.
200 متر زمین رایگان با کاربری مسکونی به مردم خواهیم داد
قالیباف در بخش چهارم مناظره اظهار داشت: واقعیت این است بعد از دهه 90 مردم در حداقلهای زندگی دچار مشکل هستند. همیشه در هر کجا بودم دغدغه مردم را داشتم. حتما باید رشد اقتصادی را از طریق رفع تحریم و کار ماندگار درست کنیم.
وی با بیان اینکه آنها که حقوق ثابت دارند ولی تورم بیش از افزایش حقوق است، فاصله این را باید حتماً جبران کنیم، افزود: مردم در شرایطی هستند که نجابت به خرج دادهاند ولی طاقتشان سر آمده؛ لذا باید مشکلاتشان را در کوتاه مدت حل کنیم. لذا اولین کارم این است که یک سپر حمایتی برای مردم ایجاد کنم نباید بگذاریم سفره مردم کوچک شود.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: امروز 17.5 درصد اتلاف سرمایه در کشور داریم که باید از هدر رفتن آن جلوگیری کنیم. بدون اینکه بخواهیم مشکلات بیشتری را درست کنیم و به تورم دامن بزنیم، میتوانیم این را کنترل کنیم.
قالیباف با اشاره به مسکن، افزود: 200 متر زمین رایگان با کاربری مسکونی به مردم خواهیم داد. خیلی از افراد هستند که وام مسکن گرفتند، اما خانه نگرفتند و گرفتار قسط شدهاند که این موضوع را به سرعت در دولت چهاردهم پیگیری خواهیم کرد.
وی ادامه داد: طرحها باید به سرعت اجرا شوند و در همه روستاها و بیشتر از 80 درصد شهرها میتوانیم مشکل مسکن را حل کنیم.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به موضوع واردات خودرو، تاکید کرد: ما هم در خودروی سنگین و سبک مشکل داریم؛ بارها صحبت کردم؛ صنعت خودرو از ما رانت میگیرد ولی نتوانسته ما را خودروساز کند. حتماً باید واردات خودرو را داشته باشیم. هم در خودرو سنگین و هم سبک؛ چون سهم زیادی از خودروهای سنگین کشور الان اسقاطی هستند.
در حال تکمیل...
انتهای خبر/38898/