27 December-2024 الجمعة - 26 جمادی الثانی 1446 جمعه - 7 دی 1403 5:52 (GMT) 5:52 ارتباط با ما
خبرگزاری آگاه
نحوه تسویه بدهی‌ها و مطالبات دولت اصلاح شد/ تعیین جرائم نقض تعهدات دسترسی ماهواره‌ای
یکشنبه 5 بهمن 1399 ساعت 18:10
نحوه تسویه بدهی‌ها و مطالبات دولت اصلاح شد/ تعیین جرائم نقض تعهدات دسترسی ماهواره‌ای
با تصویب هیئت‌وزیران، نحوه و میزان اعمال جرائم نقض تعهدات دارندگان پروانه ارائه خدمات دسترسی ماهواره‌ای تعیین شد.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، هیئت‌وزیران در جلسه روز یکشنبه که به ریاست حجت‌الاسلام روحانی رئیس‌جمهوری برگزار شد، ضمن ابراز تأسف عمیق به خاطر توهین به رئیس‌جمهور در یک برنامه زنده سیمای جمهوری اسلامی، نسبت به عدم واکنش به هنگام و متناسب مدیریت سازمان صداوسیما با حجم تخریب و توهین، خواهان تغییر رویه و رویکرد رسانه ملی شد.

اعضای دولت از رسانه ملی انتظار دارند در شرایطی که دولت در جنگ تمام‌عیار اقتصادی با دشمن است، به جای یأس پراکنی، در کنار دولت و نظام بایستد.

در ادامه جلسه، تعدادی از پیشنهادهای دستگاه‌های اجرایی بررسی و تصویب شد.

تعیین جرائم نقض تعهدات ارائه‌دهندگان خدمات دسترسی ماهواره‌ای

با تصویب هیئت‌وزیران، نحوه و میزان اعمال جرائم نقض تعهدات دارندگان پروانه ارائه خدمات دسترسی ماهواره‌ای تعیین شد.

دولت همچنین در اجرای قانون وظایف و اختیارات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، مبلغ تسهیم درآمد و درصد خدمات عمومی اجباری مندرج در پروانه ارائه‌دهندگان خدمات ارتباطی و فناوری اطلاعات را تعیین کرد.

بر این اساس، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی می‌تواند با تنظیم الحاقیه پروانه، مبلغ تسهیم درآمد مندرج در پروانه ارائه‌دهندگان خدمات ارتباطی و فناوری اطلاعات (دارندگان پروانه) را تا سقف چهار درصد مبلغ درآمد سالیانه موضوع پروانه آن‌ها کاهش داده و به همان میزان به عنوان هزینه خدمات عمومی اجباری (USO) منظور کند تا دارندگان پروانه رأساً یا از طریق دیگر دارندگان پروانه و در چارچوب قوانین و مقررات مربوط و آئین‌نامه ابلاغی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای تأمین دسترسی روستاها، مدارس و مراکز آموزشی به شبکه ملی اطلاعات و نیز الزامات دسترسی مقابله با شیوع ویروس کرونا هزینه کنند.

همچنین به‌موجب مصوبه دولت، دارندگان پروانه ارائه خدمات دسترسی ماهواره‌ای موظفند سه درصد از درآمد سالیانه خود را که به تأیید سازمان حسابرسی یا مؤسسات حسابرسی عضو جامعه حسابداران رسمی ایران رسیده است تا پایان شهریورماه سال بعد به‌عنوان مبلغ تسهیم درآمد سالیانه در هر سال مالی با اعلام سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، به‌حساب سازمان نزد خزانه‌داری کل کشور واریز کنند.

همچنین پروانه‌داران یاد شده موظفند دو درصد از درآمد سالیانه خود را در چارچوب قوانین و مقررات مربوط و آئین‌نامه ابلاغی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای ارائه خدمات عمومی اجباری در ناحیه خدمات تعیین شده رأساً یا از طریق دیگر دارندگان پروانه هزینه نموده و یک درصد از درآمد سالیانه خود را نیز به عنوان حق سازمان و حداکثر تا پایان شهریورماه سال بعد به‌حساب سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نزد خزانه‌داری کل کشور واریز کنند.

تخصیص اعتبار برای اجرای پروژه دیواره سازی در رودخانه کشکان استان لرستان

دولت با اختصاص مبلغ ۷۰۰ میلیارد ریال اعتبار تملک دارایی‌های سرمایه‌ای برای تکمیل و بازسازی عملیات عمرانی اجرای پروژه دیواره سازی در دو سوی رودخانه کشکان واقع در شهرستان پلدختر استان لرستان که بر اثر سیل در فروردین‌ماه سال ۱۳۹۸ دچار خسارت شده بود، موافقت کرد.

هیئت‌وزیران همچنین بنیاد مسکن انقلاب اسلامی را موظف کرد ضمن نظارت فنی و اجرایی بر روند انجام عملیات مذکور، گزارش عملکرد اعتبار فوق را هر سه ماه به سازمان‌های برنامه‌وبودجه کشور و مدیریت بحران کشور ارسال نماید.

اصلاح آئین‌نامه اجرایی مربوط به نحوه تسویه بدهی‌ها و مطالبات دولت

هیئت‌وزیران به‌منظور افزایش ظرفیت استفاده از بند (و) تبصره (۵) قانون بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور جهت تسویه و تهاتر بدهی دولت با اضافه شدن اشخاص حقیقی و نیز جلوگیری از بی‌انضباطی مالی در سیستم بانکی، آئین‌نامه اجرایی مربوط به این بند را اصلاح کرد.

به‌موجب این اصلاحیه، بدهی‌های قطعی دولت، شامل بدهی دستگاه‌های بدهکار به اشخاص متقاضی که به استناد ماده (۱۹) قانون محاسبات عمومی کشور در چهارچوب قوانین و مقررات مربوط ایجاد و با توجه به ماده (۲۰) قانون مذکور تسجیل شده باشد، می‌گردد.

همچنین اقلام بدهی و طلب دولت با اشخاص متقاضی که مربوط به دستگاه اجرایی خاصی نباشد و یا توسط دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط اعلام نشده باشد، با اعلام وزارت امور اقتصادی و دارایی و تأیید سازمان حسابرسی، بدهی و طلب قطعی دولت تلقی می‌شود. به‌منظور صدور اسناد تسویه خزانه نوع دوم، مطالبات با منشأ قانونی نهادهای عمومی غیردولتی، شرکت‌های دولتی، بانک‌ها، بیمه‌ها، اتحادیه‌ها و آستان‌های مقدسه از دستگاه‌های بدهکار که به‌موجب قوانین و مقررات ذی‌ربط ایجاد شده‌اند، پس از اخذ تأییدیه حسابرسی ویژه توسط دستگاه بدهکار، به عنوان بدهی قطعی دولتی تلقی می‌شود.

مرجع حسابرسی ویژه و تأیید مطالبات سایر اشخاص متقاضی مشمول این آئین‌نامه به‌موجب دستورالعمل بند (س) تبصره (۵) قانون بودجه سال ۱۳۹۹ تعیین می‌شود.

انتهای خبر/4161/