به گزارش خبرگزاری آگاه، سعید جلیلی عصر دوشنبه در دیدار با اعضای ستادهای استانی خود در انتخابات اخیر با بیان اینکه "در مردمسالاری و خصوصاً در مردمسالاری دینی، با مبانی معارفی ما، قیام بالقسط و حضور الحاضر، دائمی و همیشگی است."، گفت: انتخابات یکی از جلوههای زیبا و درخشان مشارکت در فرایند مردمسالاری دینی است، اما واقعیت آن است که مشارکت در امور کشور صرفاً به شرکت در انتخابات هر چهار سال یک بار محدود نمیشود.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: در ادبیات انقلاب اسلامی با تعبیر "همیشه در صحنه" از مردم یاد میشده است، یعنی مردم همیشه و در همه صحنهها باید حضور داشته باشند، باید نظارت داشته باشند، باید آماده کمک به پیشبرد امور باشند و باید آماده رفع موانع از سر راه پیشرفت کشور باشند.
نماینده رهبر معظم انقلاب اسلامی در شورایعالی امنیت ملی با اشاره به نقش تاریخی امام خمینی(ره) در استیفای حق مشارکت مردم ایران، تأکید کرد: امام خمینی که بنیانگذار جمهوریت در این کشور است و پس از هزاران سال حق تعیین سرنوشت و حق مشارکت در تصمیمات بزرگ را، برای این ملت تأمین و تضمین کرد، به ما آموخت که همواره هم در انتخاباتها حضور فعال و جدی داشته باشیم و هم در ایام غیر از انتخابات احساس مسئولیت داشته باشیم و روند امور را دنبال کنیم.
وی همچنین پیرامون مسئله انتخابات اظهار داشت: انتخابات بهمعنای تعطیل کردن احساس مسئولیت قبل و بعد روز رأیگیری نیست بلکه انتخابات بهمعنای تأکید بر حق و وظیفه مشارکت، برای تمام آحاد مردم است.
جلیلی «مشارکت» را حق و وظیفهای دانست که هیچگاه تعطیل نمیشود و با بیان اینکه قانون تنها مقولهای است که برای مشارکت حد تعیین میکند، تصریح کرد: هیچ گروه و دسته و باند و قبیلهای حق ندارند که فراتر از قانون به مردم بگویند که چه زمانی و چه زمینهای عرصه مشارکت هست و چه زمان و زمینهای عرصه مشارکت و نظارت نیست!
وی دراینباره افزود: مردم همانگونه که حق دارند و وظیفه دارند در انتخابات شرکت کنند بر اساس مبانی مردمسالاری دینی حق دارند و وظیفه دارند اهالی قدرت را زیر نظر داشته باشند و آنها را در چهارچوب قانونْ امر به معروف و نهی از منکر کنند.
عضو شورای راهبردی روابط خارجی کشورمان تأکید کرد: آزادی آحاد مردم در استفاده از این حق برای انجام آن وظیفه ملی و دینی و انقلابی یک اصل لایتغیّر است.
سعید جلیلی در ادامه دیدارش با اعضای ستادهای استانی خود در انتخابات اخیر، رأیدهندگان به خود را اینگونه توصیف کرد: 14 میلیون نفری که به حقیر رأی دادند، حق و وظیفه خود میدانستند که از ایده یک جهان فرصت یک ایران جهش هر ایرانی یک نقش پرشکوه حمایت کنند.
وی همچنین گفت: در آنچه در ایام انتخابات از سوی ما بهعنوان شعار و برنامه اعلام شد کوچکترین شائبه گروهی، بخشی، مذهبی، فرقهای و غیره وجود نداشت و همه شعارهای ما شعارهای فراگیر و ملی بود که میتواند به هر دولتی کمک کند و نهتنها رقیب مزاحم نباشد که رفیق حامی باشد.
جلیلی درباره کمک به دولت چهاردهم نیز گفت: ما همانطور که در ایام انتخابات رقابتی متفاوت را به نمایش گذاشتیم که حتی بسیاری از رقبا و دشمنان منصف را هم به اعتراف واداشت، در ایام بعد از انتخابات هم سلوک سیاسی متفاوت و ممتازی را به نمایش خواهیم گذاشت. ما خود را موظف میدانیم جلوههای ممتاز و متفاوت مردمسالاری دینی را محقق کنیم.
وی اضافه کرد: در ماههای آتی روشن خواهد شد که در مردمسالاری دینی از رقابتهای دشمنانه و کینهتوزانه خبری نیست، تقوای سیاسی باید فراتر از کلمات و صفحات کاغذ، در عینیت جامعه و در واقعیت سلوک سیاسی کشور بروز آشکار پیدا کند.
عضو شورایعالی امنیت ملی در ادامه متذکر شد: تقوای سیاسی آنگاه ارزشمندتر خواهد بود که نه در پستوها و در کنج انزوا، که در میدان فعالیت آشکار سیاسی خودش را نشان بدهد.
جلیلی با تصریح به اینکه "اگر از تأیید تکمیل تصحیح سخن میگوییم همه اینها را بر اساس مبانی مردمسالاری دینی که اساس آن تقوای سیاسی است دنبال خواهیم کرد."، خاطرنشان ساخت: اساس دولت سایه احیای زنجیره تواصی در جامعه اسلامی است.
وی افزود: اساس گفتمان دولت سایه زندهنگهداشتن حس مسئولیتپذیری در آحاد نخبگان و توده مردم است؛ اگر کسی از گفتمان دولت سایه احساس خطر میکند قطعاً با معنا و مبانی آن آشنا نیست وگرنه دولت سایه از آن مفاهیمی است که تصورش موجب تصدیق میشود.
جلیلی تأکید کرد: هر عقل سلیمی تلاش میکند از همه ظرفیتهای فکری و اندیشگی و پژوهشی استفاده کند و هر دولتی برای بهبود عملکرد خود باید از انگیزهها و اندیشههای خیرخواهانه استقبال کند.
وی در ادامه سخنانش گفت: انشاءالله در مسیر مشارکت فعال و متشکل 14 میلیون آحاد میهندوست و پرانگیزه کشور صحنههایی خلق خواهد شد که بسیاری از سیاستبازان و سیاستزدگان را مبهوت خواهد کرد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: همانطوری که بسیاری از سیاستبازان در ایام انتخابات بیان میکردند؛ "شما سیاستورزی بلد نیستید و باید برای حمله به رقیب هر ابزاری را بهکار بگیرید." اما نمیگرفتیم، در ایام فعالیت دولت برادر گرامی جناب آقای دکتر پزشکیان هم خواهند دید که ما چه حمایتهایی از اقدامات خوب دولت خواهیم کرد.
جلیلی در بخش دیگری از سخنانش تأکید کرد: هر جایی که لازم باشد از عملکرد دولت ایشان دفاع کنیم بی هیچ ملاحظهای و بدون در نظر گرفتن هیچ مصلحت زودگذر خودخواهانه جناحی و سیاسی از ایشان و دولتش دفاع خواهیم کرد.
وی همچنین گفت: هرجا که اقدام درستی از سوی دولت شروع شود ما خود را موظف به حمایت کامل از آن اقدام خواهیم دانست و تلاش خواهیم کرد همه ظرفیتهایمان را برای به نتیجه رسیدن آن برنامهها به میدان بیاوریم.
جلیلی در ادامه سخنانش با تأکید به اینکه عمل سیاسی در اندیشه دینی یک عمل عبادی است، گفت: همانطور که شهید مدرس فرمود؛ "سیاست ما عین دیانت ما و دیانت ما عین سیاست ماست."، اگر اقدام درستی در دولت برادرمان آقای پزشکیان دیدیم و حمایت نکردیم و برای به نتیجه رسیدنش توان و ظرفیتمان را به میدان نیاوردیم قطعاً در پیشگاه خدا معاقب خواهیم بود.
وی تأکید کرد: بنده اعلام میکنم بهعنوان کسی که توانسته است اعتماد نزدیک به 14 میلیون از آحاد مردم را به دست بیاورد عزم ما انشاءالله بر مشارکت فعال و متشکل در چهارچوب اخلاق و قانون در مسیر پیشرفت کشور است.
جلیلی در پایان گفت: در هفتههای آتی انشاءالله با کمک نخبگان، متفکران و متخصصان برنامههای خود را برای مشارکت فعال و متشکل تودههای میلیونی هواداران اعلام خواهیم کرد. هم در همه مناطق کشور و هم در اصناف و اقشار و بخشهای گوناگون علمی و صنعتی و اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی عزم ما بر حضور در صحنه و زنده نگهداشتن احساس مسئولیت در آحاد مردممان است.
انتهای خبر/43086/