رضا معصومی در گفتوگو با آگاه افزود: پیرو خبری مبنی بر حمله گرازهای وحشی به مزارع روستای سیوان خوی و مختل شدن زندگی مردم روستا با هدف جمع آوری گرازها، مجوز شکار توسط یگان حفاظت صادر و در اسرع وقت این گرازها جمع آوری میشوند.
وی با اشاره به اینکه حضور این حیوان در منطقه مذکور زیانکار تلقی میشود، اظهار کرد: مطابق آیین نامه صید و شکار جانوران وحشی که به دلیل افزایش تراز جمعیت سرزمینی مورد تأیید سازمان، موجب ورود خسارت به انسان یا مزارع، باغات و دام و یا سایر گونههای جانوری و گیاهی می شوند جانوران زیانکار یا آسیب رسان هستند، سازمان حفاظت محیط زیست برای جلوگیری از آثار زیانبار این گونه، مجوز شکار آنها را تحت شرایط خاص صادر میکند.
معصومی هرگونه صید و شکار حیات وحش در سراسر استان را ممنوع دانست و تصریح کرد: مجوز شکار تنها در شرایط خاص و با توجه به شرایط محیط زیستی یک گونه صادر میشود و دریافت کنندگان مجوز، تنها مجاز به شکار گونه معرفی شده در منطقه مشخص شده هستند.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان با بیان اینکه میزان زاد و ولد گونه گراز بسیار بالا است، عنوان کرد: از یک گراز بالغ ماده در هر نوبت ۶ تا ۸ توله متولد شده و حرکت گلهای و گروهی آنها در مواردی موجب ورود زیان به اراضی میشود.
وی مدیریت برخی چالشهای محیط زیستی، مانند ورود زیان توسط حیات وحش را نیازمند مشارکت مردم و جوامع محلی دانست و افزود: یگان حفاظت محیط زیست استان با انجام گشتهای شبانه روزی در مناطق تلاش میکند آسیبی از جانب حیات وحش به محصولات و مزارع کشاورزان وارد نشود و جوامع محلی میتوانند در صورت مشاهده هرگونه تخلف و بروز مشکلات محیط زیستی موضوع را با شماره تماس سراسری ۱۵۴۰ اطلاع دهند.
انتهای خبر/43542/