27 December-2024 الجمعة - 26 جمادی الثانی 1446 جمعه - 7 دی 1403 7:43 (GMT) 7:43 ارتباط با ما
خبرگزاری آگاه
معمای اخراج یا ابقای مجری «زاویه»/ آزاررسانی و آزارخواهی مدیران صداوسیما به روایت یک فعال فرهنگی!
سه شنبه 7 بهمن 1399 ساعت 14:15
معمای اخراج یا ابقای مجری «زاویه»/ آزاررسانی و آزارخواهی مدیران صداوسیما به روایت یک فعال فرهنگی!
یک فعال فرهنگی برخورد مدیران سازمان صداوسیما با مجری برنامه «زاویه» را مصداق آزاررسانی و آزارخواهی دانست.

به گزارش خبرنگار حوزه رادیو و تلویزوین گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، حاشیه برنامه تلویزیونی «زاویه» و صحبت‌های کارشناس آن ادامه دارد. برنامه‌ای که رویکرد پرداختن به مباحث علوم انسانی و با سردبیری و اجرای حبیب رحیم‌پور به صورت زنده  روی آنتن شبکه چهار می‌رود.

در برنامه هفته گذشته «زاویه» حجت‌الاسلام احمد جهان‌بزرگی عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در بین صحبت‌های خود  که در مناظره با عماد افروغ مطرح شد، جملاتی اعتراضی را خطاب به رئیس‌جمهور مطرح کرد. البته او نامی از حسن روحانی  نبرد، اما  نکاتی که  مطرح کرد به گونه‌ای بود که ذهن مخاطبان را کاملاً  به سمت رئیس‌جمهور می‌برد.

پخش این برنامه انتقادات فراوانی را علیه صداوسیما برانگیخت و در کنار آن فشار دولت و اظهارنظر برخی مدیران دولتی باعث شد که نهایتاً رئیس سازمان صداوسیما  به صورت رسمی مجبور به عذرخواهی از رئیس‌جمهور شود.

 با این‌حال از روز گذشته شایعه حذف و اخراج تهیه‌کننده و مجری این برنامه در فضای مجازی پیچید که البته این اتفاق با واکنش مسعود معینی‌پور، مدیر شبکه چهار روبه رو شد.

 بیشتر بخوانید:

اطلاع‌رسانی عجیب مدیر شبکه چهار درباره برنامه زاویه + عکس

از سوی دیگر حبیب رحیم‌پور نیز در گفتگو با روزنامه فرهیختگان خبر اخراج خود را تأیید کرد. مجری «زاویه» در این گفتگو صحبت‌های جنجالی مهمان برنامه را تنها یک بهانه دانست چراکه او در همان برنامه و بلافاصله پس از صحبت‌های جهان‌بزرگی، توضیح داد که این صحبت‌ها موضع «زاویه» و سازمان صداوسیما نیست.

او در بخشی از این گفتگو اظهار کرد: در انتهای برنامه هم من مجدداً تذکر دادم و سازمان را تبرئه کردم. گفتم آنچه بیان شد، مواضع شخصی ایشان است و مواضع سازمان و این برنامه نیست. گفتم نباید در جملات اهانت باشد و حتی نباید شائبه اهانت به وجود بیاید. به هر حال زاویه برنامه‌ای بود که مدام داشت یک فضایی می‌ساخت، یک پرسش‌هایی را طرح می‌‌کرد، چالش‌هایی را ایجاد می‌کرد و گفت‌وگوهای غیرتشریفاتی را برگزار می‌کرد و اینها بدیهی است که برای فضای سیاست هزینه‌ساز است. شما وقتی به اساتید علوم‌انسانی مهلت می‌دهید که شروع به گفت‌وگو کنند و نظر بدهند، درحقیقت هزینه ساخته‌اید.

رحیم پور همچنین در صفحه اجتماعی خود بخشی از صحبت‌های رئیس سازمان صداو سیما را منتشر کرد که در آن علی‌عسکری  بیان چنین اظهاراتی از آنتن تلویزیون را غیرقابل‌پذیرش دانسته و از برخورد قاطع با هرگونه قصور و تقصیر خبر داده بود.

اما حامد بامروت‌نژاد فعال فرهنگی و تهیه‌کننده سینما نیز در واکنش به خبر اخراج رحیم‌پور ازغدی متن انتقادی زیر را در صفحه اجتماعی خود منتشر کرد:

سیستمی داریم که پشت آدم معلوم الحالی مثل رشیدپور می‌ایستد؛ رشیدپوری که دنبال کلاه‌اش-که در صداوسیما افتاده بود- باز هم تا جام‌جم آمد.

و حالا در ماجرای هواپیمای اکراینی رو‌به‌روی نظام ایستاد.

اما زهی خیال باطل!

سعه‌صدر سیستم و مدیران در مقابل این آدم ها اندازه دریاست.

از این برنامه به آن برنامه و از تلویزیون تا سایت خامنه‌ای‌دات‌آی‌آر. حتی آدم دست‌چندم تیم‌اش هم از این سفره سخاوت و بلاهتِ مدیران متنعم است و رزومه تهیه‌کنندگی دَشت می‌کند.

ماجرای محسن تنابنده و گوگوش‌بازی پایان پایتخت را به یادتان بیاورید و آن نامه آقای شوالیه‌! را و نتیجه نامعلوم مسخره‌اش و ادامه تولیدش برای عید امسال را هم. 

و اما برخورد همان سیستم با حبیب رحیم‌پور ازغدی چیست؟

آدمی که تا الان‌ِ عمر و زندگی‌اش را پای نظام در عرصه‌های عملی و نظری گذاشته، در شبکه چهار با هزار زحمت نه دنبال سلبریتی و شومن که پی‌‌ِ اندیشمند و اهل‌نظر افتاده و نه از "عاشق شدی؟" و "برامون یه دهن بخون" که از امکان وقوع علم دینی و سند تحول آموزش و پرورش و کارآمدی حکمرانی و ... پی‌جوی سخن و نظر و اندیشه شده.

وحید یامین پور و ناصر آراسته و شکایت شوالیه! و اعوانه و انصاره‌ از آنها را هم به یاد بیاورید. 

صداوسیما و مدیریت‌اش در خوش‌بینانه‌ترین حالت و با یک تعبیر روانشناسانه، دچار نوعی آزارخواهی (مازوخیسم) از جانب غرب‌زده‌ها و سلبریتی‌هاست و هم‌زمان دچار نوعی لذت آزاررسانی (سادیسم) به حزب‌اللهی‌ها و انقلابی‌هاست. از تحقیر شدن لذت می‌برد. با عرض ارادت و جان‌نثاری برای روشنفکرجماعت و لودگی‌مسلک و سلبریتی‌مرام سرمست میشود، آرام میشود، قرار می‌گیرد، دل‌اش غنج می‌رود. سرش به سقف می‌خورد.

و با خشم و نفرت و شکایت و اخراج و محدود کردن حبیب‌رحیم‌پورها و وحید‌یامین‌پورها و ناصر آراسته‌ها و پیام فضلی‌نژادها و از این دست، لذت می برد و احساس اقتدار و کیاست می‌کند و گمان می‌برد در حال مدیریت و ضرب‌شست گرفتن است.

ولی دریغ که نه آن معاشقه‌اش به مرادش می رساند و نه این مرافعه‌اش زَهره‌ای می‌ترکاند!

هر دو اش آب در هاون کوبیدن و عِرض خود بردن است؛ و آخرش گرد سم خران‌شان می‌ماند و زحمت ما!

پ.ن: برای کسانی که در جریان نیستند:

جدیدترین برنامه زاویه با حضور آقایان جهان‌بزرگی و افروغ و با اجرا و سردبیری حبیب رحیم‌پور ازغدی روی آنتن رفت.

برخی اظهارات نسنجیده آقای جهان‌بزرگی در این برنامه حاوی اهانت به برخی مسولان اجرایی بود.

رحیم‌پور در همان حین نسبت به این ادبیات اعتراض کرد و واکنش نشان داد. شبکه ۴ بیانیه داد و غذرخواهی کرد.

آقای علی عسگری اما ضمن عذرخواهی وعده برخورد با قصور و تقصیر در این برنامه را داد و حالا خبر رسیده که مجری برنامه را اخراج کرده اند‌. انشاالله که این یکی دروغ باشد!

باتوجه به این که رحیم پور  خبر کنار گذاشتن خود را تایید کرد و از سوی دیگر مدیر شبکه چهار نیز این خبر را تکذیب کرده است، حال باید منتظر ماند و دید که سرنوشت برنامه زاویه در میانه این نزاع و تایید و تکذیب‌ها به کجا خواهد رسید.

انتهای خبر/4363/