به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری امروز در جریان سفر به همدان و شرکت در شورای توسعه و برنامهریزی استان در جمع خبرنگاران گفت: تعداد مراکز آموزش عالی کشور بسیار زیاد است و اغلب آنها کوچک و دارای امکانات محدود هستند که نیازمند ایجاد تغییر و تحولی در این زمینه برای ساماندهی و فعالیت بهینه آنها هستیم.
فعالیت برخی از مراکز آموزش عالی توجیه اقتصادی برای دولت ندارد
وی افزود: در سالهای گذشته شاهد افزایش دانشجو تا ۴.۵ میلیون نفر در دانشگاههای کشور بودیم اما اکنون این رقم به سه میلیون دانشجو کاهش یافته و فعالیت برخی از مراکز دیگر توجیه اقتصادی برای دولت ندارد.
هیچ دانشگاهی در اجرای طرح ساماندهی آموزش عالی تعطیل نمیشود
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: در اجرای طرح ساماندهی، هیچ دانشگاهی تعطیل نمیشود بلکه در قالب یک شبکه علمی به دانشگاههای بزرگتر متصل شده و از امکانات و سرویسهای آنها برخوردار میشود و در واقع با این اقدام، همافزایی در عرصه علمی و آموزش این مراکز ایجاد میشود.
غلامی افزود: فراهم کردن تمام امکانات برای مراکز دانشگاهی کوچک و پراکنده با توجه به شرایط فعلی اقتصاد کشور، سالها طول میکشد و این اصلاً به صرفه و صلاح نیست؛ اختصاص منابع ملی کشور به چنین مراکزی اتلاف سرمایه است و با یک برنامه مشخص به سمت بهرهوری از دانشگاهها پیش خواهیم رفت.
وی تأکید کرد: اجرای طرح ساماندهی موجب ارتقای علمی و همافزایی و آمادگی برای یک حرکت علمی قوی در آینده میشود و هیچ جای نگرانی نیست.
یادآور میشود، وزیر علوم در بهمن سال ۹۷ از آماده شدن طرح ساماندهی مراکز آموزش عالی خبر داد، طرحی که بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و قانون برنامه ششم توسعه، وزارت علوم را ملزم به ادغام دانشگاههای کوچک در دانشگاههای بزرگ از سال ۹۸ کرد.
انتهای خبر/4626/