جواد نوفرستی، اقتصاددان و تحلیلگر مسائل اقتصادی در گفتوگو با خبرنگار حوزه مسکن و شهرسازی گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، در خصوص علت افزایش معامله خانههای استیجاری و کاهش قیمت مسکن در هفتههای اخیر اظهار کرد: دریافت مالیات از خانههای خالی میتواند یکی از اقداماتی باشد که دولتها و مجلسها در ادوار گذشته میتوانستند برای کنترل وضعیت بازار مسکن تصویب و اجرایی کنند.
وی افزود: اما حالا بعد از پشت سرگذاشتن بحرانهای بسیاری و بالا رفتن هزینه مسکن برای شهروندان به تازگی مجلس شورای اسلامی با در نظر گرفتن طرح دریافت مالیات از خانههای خالی در بودجه سال آینده به نوعی صاحبان این املاک را تهدید کرده است و همین موضوع باعث شده تا شاهد سیگنالهایی در خصوص کاهش قیمت مسکن و افزایش معاملات باشیم.
این کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به محدود کردن فعالیت دلالها در حوزه املاک میگوید این نکته را باید ذکر کنیم که چنین مصوبههایی فعالیت دلالهایی را که با تعدد خرید و فروش در مدت کوتاه قصد دارند از آب گل آلود ماهی بگیرند کاهش خواهد داد.
نوفرستی ادامه داد: بسیاری از این دلالها خانههایی خریداری میکنند و تنها چند ساعت بعد از معامله سعی میکنند با افزایش قیمت معامله جدیدی انجام دهند و همین موضوع باعث میشود که بازار مسکن دچار آشوب شود و به وضعیتی دچار شود که زندگی بسیاری از شهروندان و بهخصوص نسل جوان را تحت تاثیر قرار میدهد.
وی با تاکید بر تصمیمات جدید کمیسیون تلفیق در خصوص دریافت مالیات از خانههای خالی گفت: این اقدام کمیسیون تلفیق در جهت دریافت مالیات از خانههای خالی باعث شده است که بازار مسکنهای استیجاری جانی دوباره بگیرد و طبق آمارهایی که اعلام میشود گویا در این حوزه رشد قابل توجهی را شاهد بودهایم و در مقایسه با ماههای گذشته رشد 30 درصدی را مشاهده میکنیم.
این کارشناس مسائل اقتصادی عنوان کرد: توجه داشته باشید که طبق برآوردها چیزی حدود یک و نیم میلیون واحد خالی در کشور شناسایی شده است که تعداد قابل توجهی از این املاک در مراکز استانها است و مالکیت آنها هم به انبوهسازان و افرادی باز میگردد که با افزایش تعداد املاک خود قصد افزایش قیمت مسکن را دارند.
نوفرستی با مثبت ارزیابی کردن دریافت مالیات در حوزه مسکن و دیگر حوزهها خاطرنشان کرد: نمایندگان مجلس شورای اسلامی و به خصوص اعضای کمیسیون تلفیق مجلس برای بهبود وضعیت بودجه سالانه باید در همین مسیر دریافت مالیاتها، نه تنها در حوزه مسکن بلکه در سایر حوزهها آن هم به صورت شفاف مسیر را ادامه بدهند چرا که از این طریق میتوان کمبود بودجه را هم تامین کرد و از بسیاری از سودجوییهایی که توسط برخی اعمال میشود جلوگیری کرد.
وی در پایان گفت: آنچه مشخص است دریافت مالیات از اقشار سرمایهدار در ایران آنچنان که باید اعمال نمیشود و امیدواریم که روند دریافت مالیات به چرخه اقتصاد کشور اضافه بشود.
انتهای خبر/4967/