05 January-2025 الأحد - 6 رجب 1446 یکشنبه - 16 دی 1403 7:29 (GMT) 7:29 ارتباط با ما
خبرگزاری آگاه
خوش‌بینی کمیته وزارتی اوپک پلاس به بهبود بازار نفت در ۲۰۲۱
پنجشنبه 16 بهمن 1399 ساعت 0:54
خوش‌بینی کمیته وزارتی اوپک پلاس به بهبود بازار نفت در ۲۰۲۱
کمیته مشترک وزارتی نظارت بر توافق اوپک و غیر اوپک اعلام کرد که به بهبود بازار نفت در سال ۲۰۲۱ خوش‌بین است.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، کمیته مشترک وزارتی نظارت بر توافق اوپک و غیر اوپک اعلام کرد که به بهبود بازار نفت در سال ۲۰۲۱ خوش‌بین است.

دبیرخانه اوپک اعلام کرد بیست و ششمین نشست کمیته مشترک وزارتی نظارت بر توافق تولیدکنندگان عضو و غیرعضو سازمان کشور‌های صادرکننده نفت (اوپک) موسوم به JMMC امروز به ریاست «عبدالعزیز بن‌سلمان»، وزیر انرژی عربستان سعودی و همکاری «الکساندر نواک»، معاون نخست وزیر روسیه از طریق ویدئوکنفرانس برگزار شد.

این کمیته بر نقش مثبت توافقنامه همکاری (DoC) در زمینه حمایت از توازن دوباره بازار جهانی نفت مطابق تصمیم‌های تاریخی دهمین نشست فوق‌العاده اوپک و غیر اوپک در ۱۲ آوریل ۲۰۲۰ برای تعدیل تولید نفت خام و تصمیم صدوهفتادونهمین نشست اوپک و یازدهمین نشست وزیران اوپک و غیراوپک در ۶ ژوئن ۲۰۲۰ تأکید کرد.

این کمیته با قدردانی از کاهش تولید داوطلبانه و قابل توجه عربستان از یکم فوریه ۲۰۲۱ و به مدت دو ماه، بر نیاز به رویکردی انعطاف‌پذیر و پیشگیرانه ازسوی همه اعضای شرکت‌کننده در توافقنامه همکاری تأکید کرد.

این کمیته با بررسی گزارش ماهانه تهیه شده توسط کمیته مشترک فنی (JTC) اوپک و غیر اوپک و داده‌های مربوط به تولید نفت خام ائتلاف اوپک پلاس در ماه دسامبر سال ۲۰۲۰، از عملکرد مثبت کشور‌های شرکت کننده استقبال کرد.

مجموع پایبندی این ائتلاف در این ماه به توافق اولیه اوپک پلاس ۱۰۱ درصد بود که بر پایبندی حداکثری کشور‌های شرکت‌کننده به این توافقنامه تأکید می‌کند. این کمیته اعلام کرد که کشور‌های اوپک و غیراوپک از زمان نشست وزیران این ائتلاف در آوریل سال ۲۰۲۰ به طور مجموع ۲ میلیارد و صد میلیون بشکه از تولید نفت خود کاسته و سبب تثبیت بازار نفت و تسریع در روند تعادل آن شده‌اند.

این کمیته در ادامه با تأکید بر تعهد شرکت‌کنندگان در توافقنامه همکاری بر پایبندی کامل به توافق کاهش تولید و جبران تخطی از سهمیه کاهش تولید خود بر اهمیت تسریع در برقراری تعادل بازار تأکید کرد. پیشرفت نیجریه در این زمینه کاملاً مشهود بوده است.

این کمیته بادآور شد که ذخیره‌سازی نفت خام کشور‌های عضو سازمان توسعه و همکاری‌های اقتصادی (OECD) در دسامبر سال ۲۰۲۰ برای پنجمین ماه پیاپی کاهش یافته است. اگرچه چشم‌انداز اقتصادی و تقاضای نفت در ماه‌های آینده همچنان نامشخص خواهد بود، اما گسترش تدریجی واکسن‌ها در سراسر جهان عاملی مثبت برای بقیه سال است که سبب تقویت اقتصاد جهانی و تقاضای نفت می‌شود.

این کمیته به همه کشور‌های شرکت کننده یادآوری کرد که با توجه به شرایط نامشخص بازار هوشیار و انعطاف پذیر باقی بمانند و در مسیر خود که تاکنون آثار مثبت بسیاری به همراه داشته است، باقی بمانند.

نشست بعدی این کمیته در سوم مارس ۲۰۲۱ (۱۳ اسفندماه) برگزار می‌شود.

انتهای خبر/5318/