به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، همایش تقریب مذاهب اسلامی و تجلیل از خیرین گرانقدر با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی صبح امروز در دانشگاه آزاد اسلامی مرکز اوز برگزار شد.
طهرانچی در این مراسم گفت: بسیار خوشحالیم که در آغاز چهل و سومین بهار انقلاب اسلامی و در ادامه گرامیداشت دهه فجر انقلاب اسلامی به یکی از نعمتهایی که به سبب انقلاب اسلامی به این جامعه عطا شد، بپردازیم.
وی ادامه داد: بلاشک حضرت امام خمینی(ره) بنیانگذار تقریب مذاهب اسلامی در دوران معاصر هستند. تقارن برگزاری نخستین همایش تقریب مذاهب اسلامی و تجلیل از خیرین گرانقدر در روز 23 بهمن امری نیکوست.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با طرح این سؤال که چرا دانشگاه باید به مباحث تقریب و تربیت تقریبی ورود کند، اظهار کرد: یکی از وظایف جوامع اسلامی فراهمسازی بستر رشد و تربیت نیروی انسانی است. اگر به کانونهای تربیت دقت کنیم، درمییابیم که هر کانون تربیتی دارای 5 جز خانواده، محیط آموزشی، محیط رفاقتی، محیط کار و جامعه است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: براساس حدیثی از پیامبر(ص) که علمای اهل سنت و اهل تشیع نیز آن را قبول دارند، تربیت افراد شامل سه دوره هفت ساله است که در 21 سالگی به ثمر مینشیند. این سه دوره هفت ساله از بستر خانواده آغاز و در بستر محیط دانشگاه ختم میشود. به عبارتی تربیت از تربیت فردی شروع و به تربیت اجتماعی پایان مییابد.
طهرانچی تأکید کرد: باید جوهره اصلی تربیت جوانان در طول سه دوره هفت ساله، تقوای فردی و اجتماعی باشد.
عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه هویت اجتماعی با مودت شکل میگیرد، خاطرنشان کرد: اگر اجتماع را حاصل جمع افراد بدانیم، این اجتماع وقتی به یک جامعه و یک قوم تبدیل میشود که مودت بین افراد در جامعه شکل بگیرد. جامعه و قوم با مودت گرد هم میآیند و با عداوت از هم دور میشوند. در بسیاری از آیات قرآن کریم نیز بر مودت در خانواده و اجتماع نیز تأکید فراوان شده است.
وی با تأکید بر اینکه تربیت در اجتماع باید مقوم مودت باشد، اظهار کرد: اگر تربیت مقوم مودت باشد، همبستگی اجتماعی شکل می گیرد و جامعه میتواند حرکت کند و به اهدافش برسد. جامعه ای که مودت در آن نباشد، جامعه نیست، بلکه یک اجتماع متفرق است و به اهدافش که سعادت دنیا و آخرت است، دست نمییابد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: هدف ما از طرح مباحث تقریب و تربیت تقریبی، نگاه مودتساز است که باید در تربیت نسل جوان در مدرسه و دانشگاه وجود داشته باشد. این موضوع تنها یک امر علمی و خاص علما نیست. مباحث علمی مقوم تربیت هستند. اگر نظریههای علمی در حوزههای علمیه نباشد، این نوع تربیت نمیتواند قوام پیدا کند.
طهرانچی در ادامه سخنان خود گفت: دانشگاه آزاد اسلامی یک دانشگاه اجتماعی و مولود انقلاب اسلامی است که در سراسر کشور دارای واحد و مرکز آموزشی است. جوهره اصلی دانشگاه اجتماعی، علم و فرهنگ است.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه اجتماعی از سال 1965 در غرب شکل گرفته است، افزود: دانشگاههای نخبگانی به یک باره به دانشگاه اجتماعی تغییر کردند. غرب برای تحول اجتماع و جامعه خود به یک سلسله ارزشهایی نیازمند بود و به همین جهت دانشگاه اجتماعی را خلق کرد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر اینکه نباید چشم و گوش بسته از غرب پیروی کنیم، گفت: باید بینا و شنوا باشیم و تنها نقاط مثبت را از دانشگاههای غربی بگیریم. ایران سابقه چند هزار ساله تمدنی دارد. باید نگاهمان به دانشگاه، یک نگاه تربیتی عمیق باشد. دانشگاهها نیازمند مدل تربیتی تقریبی هستند. دانشگاه باید انسانهایی تربیت کند که به طور همزمان در علم و ایمان رشد کنند.
طهرانچی در ادامه با طرح سؤالی دیگر مبنی بر اینکه خیرین چرا دانشگاه میسازند؟ تأکید کرد: خیرین برای اینکه رأفت اجتماعی حاصل شود، اقدام به ساخت دانشگاه میکنند. رأفت دو بال علم و ایمان دارد. در نگاه ایمانی و علمی برای اینکه هسته اجتماعی، هسته پیشرفت باشد، نیازمند نگاه تربیت تقریبی هستیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: حرکت علمی در دانشگاهها باید مقوم ایمان باشد. کرسیهای آزاداندیشی باید در دانشگاهها شکل بگیرد.
وی با بیان اینکه دانشگاهها دو وظیفه اصلی دارند، اظهار کرد: دانشگاه باید منطقه خود را ببیند. مقام معظم رهبری میفرمایند که «دانشگاه ها نیازمند تحول و صیرورت برای تربیت قوه عاقله هستند». قوه عاقله از طریق اساتید حاصل میشود. محور حرکت مربیان و اساتید هستند.
طهرانچی تأکید کرد: اعضای هیئت علمی باید وزین، متقی و عالم باشند و با شناخت منطقه و نیازهای آن، دانشجویانی با هویت، با اخلاق و با درجه بالایی از معنویت تربیت کنند.
عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با تقدیر از علمای منطقه و برگزارکنندگان همایش تصریح کرد: اگر وحدت را کنار بگذاریم، گرفتار ذلت میشویم. امیدوارم این گونه جلسات مقوم حرکتها و شروع پنجره جدیدی در تربیت تقریبی در دانشگاه آزاد اسلامی باشد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه جامعه اسلامی نیازمند تقریب مذاهب اسلامی است، گفت: تقریب مذاهب اسلامی دو بخش علمی و تربیتی دارد که باید به هر دو بخش توجه ویژه داشته باشیم. آنچه که در داعش پیش آمد، تقویت عداوت در جامعه اسلامی بود که از بنیان نادرست و غلط است. تقریب مذاهب به دنبال گسترش مودت است و این موضوع به حق بودن این حرکت را نشان می دهد.
طهرانچی در پایان گفت: منطقه اوز و لارستان در نگاه تقریبی پیشرو است. امیدوارم بتوانیم در انجام رسالت اجتماعی مان موفق و پیروز باشیم.
انتهای خبر/5918/