امیر توکلی رودی در گفت وگو با آگاه، از دیدار با مقامات دولتی کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا خبر داد و افزود: در این نشست بر نقش کلیدی ایران به عنوان پل ارتباطی شرق و غرب و کریدور شمال به جنوب برای کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا تأکید شد.
وی بر ظرفیتهای لجستیکی ایران، دسترسی به آبهای آزاد برای گسترش بازارهای صادراتی و سرمایهگذاری مشترک به عنوان مهمترین گامهای توسعه همکاریهای اقتصادی با اتحادیه اوراسیا تأکید کرد.
نماینده مردم خواف و رشتخوار با اشاره به اهمیت جایگاه ژئوپلیتیکی ایران اظهار کرد: کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا مسیر و کریدور دستیابی به راههای ارتباطی اروپا هستند.
وی خاطرنشان کرد: اتحادیه اوراسیا ظرفیتهای ویژهای دارد که میتواند به بازارهای جدیدی از جمله چین، پاکستان، هند و افغانستان دسترسی پیدا کند.
توکلی رودی گفت: ما بهعنوان شریک تجاری علاقهمندیم که محصولات، تولیدات و دانش فنی اتحادیه اوراسیا به نیمی از جمعیت جهان انتقال یابد.
وی با بیان اینکه کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا به دلیل محصور بودن در خشکی با محدودیتهای ارتباطی مواجه هستند، افزود: یکی از مسائل مهم در این زمینه، محصور بودن کشورهای اتحادیه در خشکی است. زمانی میتوانیم به گشایش و موقعیتهای بهتری دست یابیم که دسترسی به آبهای آزاد و تحکیم بازار فروش به واسطه مناطق آسیایی تسریع شود.
توکلی رودی با تأکید بر نقش ایران به عنوان کریدور ارتباطی شرق و غرب و شمال به جنوب، اظهار کرد: ایران محور و پل ارتباطی کشورهای اتحادیه اوراسیا برای دستیابی به کشورهای حاشیه خلیج فارس است. محصولات آنها میتواند جذابیت ویژهای در بازارهای این منطقه داشته باشد.
وی در ادامه به ظرفیتهای لجستیکی ایران اشاره کرد و گفت: امروز کشور ایران با توانمندی و پیشرفت خود، برخوردار از یکی از قدرتمندترین شبکههای لجستیکی در منطقه است. همچنین مرز آبی ۲۷۰۰ کیلومتری به ویژه در بندرعباس و چابهار، فرصت ویژهای را برای ارتباط با بازارهای جهانی ایجاد کرده، افزون بر این در حاشیه دریای خزر بیش از ۱۱ بندر فعال داریم که امکان صادرات و دپوی ۴۰ میلیون تن محصول را فراهم میکنند.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به تجارب موفق ایران در همکاریهای اقتصادی منطقهای، گفت: ما تجربه موفقی در سالهای اخیر با کشورها در کریدور چین- ایران- روسیه داشتهایم.
وی خاطرنشان کرد: آمادگی داریم که در حوزه لجستیک و حملونقل، با تشکیل کنسرسیومها و همکاری شرکتهای بخش خصوصی، ظرفیتهای موجود را هموار کرده و در مسیر توسعه همکاریهای مشترک گام برداریم.
توکلی رودی با تأکید بر نیاز به سرمایهگذاری مشترک در بنادر استراتژیک ایران، بیان کرد: سرمایهگذاری مشترک در بنادر چابهار و امیرآباد میتواند نقطه عطفی در توسعه همکاریهای اقتصادی باشد.
وی افزود: ما در همجواری منطقه سنگان خواف که یکسوم خوراک فولاد کشور ایران را تأمین میکند، ظرفیتهای ویژه معادن افغانستان را داریم که از طریق شبکه ریلی خواف-هرات به بازارهای جهانی متصل است. این شرایط فرصت مناسبی را برای سرمایهگذاری و تعامل مشترک با اتحادیه اوراسیا ایجاد کرده است.
توکلی رودی بر اهمیت اتحاد و همکاریهای منطقهای تأکید کرد و گفت: قطعاً با کنار هم بودن و همکاریهای مشترک میتوانیم به موفقیتها و توانمندیهای ویژهای دست یابیم.
وی همچنین، حمایت مجلس شورای اسلامی از این نوع همکاریها را اعلام و تصریح کرد: علاوه بر دولت ایران، مجلس و مجموعه قانونگذاری نیز حامی رفتارهای همافزا و تقویتی در مسیر همکاریهای اقتصادی است.
انتهای خبر/72769/