27 December-2024 الجمعة - 26 جمادی الثانی 1446 جمعه - 7 دی 1403 8:5 (GMT) 8:5 ارتباط با ما
خبرگزاری آگاه
چالش کم‌آبی مناطق کویری در طرح «پایش» بررسی شد/ تلاش دانشگاه آزاد برای جلوگیری از بحران کم‌آبی
دوشنبه 3 آذر 1399 ساعت 8:34
چالش کم‌آبی مناطق کویری در طرح «پایش» بررسی شد/ تلاش دانشگاه آزاد برای جلوگیری از بحران کم‌آبی
چالش سوم برنامه علمی کویر با عنوان کم‌آبی مناطق کویری در جلسه کمیته ارزیابی نظارت و پایش آزاد دانشگاه آزاد اسلامی بررسی شد.

به گزارش خبرنگار حوزه‌ پایش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، چالش سوم برنامه علمی کویر با عنوان «کم‌آبی مناطق کویری» در جلسه کمیته ارزیابی نظارت و پایش آزاد دانشگاه آزاد اسلامی بررسی شد. این برنامه علمی بر عهده دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان است.

در این نشست برخط، علیرضا استعلاجی، استاد تمام جغرافیای شهری، علی خوش‌فطرت، مجری برنامه علمی آب استان اصفهان، ناصر عبادتی، الهام زارعی و لاله فرهنگ متین از اعضای کمیته نظارت و ارزیابی پایش آزاد دانشگاه آزاد اسلامی حضور داشتند.

در این نشست پیشنهاد شد که چالش «کم‌آبی مناطق کویری» به‌عنوان چالش «بحران آب در مناطق کویری و بیابانی» و هدف غایی آن نیز «کاهش پیامدهای بحران آب و کنترل تنش کم‌آبی در مناطق کویری و بیابانی» در نظر گرفته شود.

هدف کنترل تنش کم‌آبی در مناطق کویری

همچنین «تأمین دسترسی و مدیریت منابع آب مناطق کویری و بیابانی» و «بهره‌برداری از منابع آب در مناطق کویری و بیابانی» به‌عنوان دو هدف عینی چالش «بحران آب در مناطق کویری و بیابانی» تصویب شدند و راهبرد «به‌کارگیری و بومی‌سازی روش‌های نوین آبیاری» مورد تأکید قرار گرفت.

در ادامه این جلسه برخط مطرح شد که با توجه به اینکه در خط استوا و در خط 30 درجه، توده هوا خشک است، از همین رو نمی‌توان به اندازه چشمگیری در این اقلیم تغییر ایجاد کرد. همچنین برای انتقال آب در مناطق خشک و کویری باید جوانب منفی و مثبت آن به لحاظ محیط زیستی، جغرافیای شهری و میراث فرهنگی و... مورد بررسی قرار بگیرد.

کارآفرینی در مناطق خشک و کویری

«استفاده از ظرفیت‌های مناطق خشک و کویری با رویکرد کارآفرینی» از جمله مواردی است که در این جلسه مورد تأکید قرار گرفت تا در برنامه علمی کویر لحاظ شود. به‌طور کلی در این برنامه علمی به تنش کم‌آبی در مناطق خشک و کویری توجه می‌شود.

در ادامه این جلسه به مجری این برنامه علمی پیشنهاد شد که در تدوین زمینه‌های پژوهشی برنامه علمی کویر به همه جوانب مسائل توجه شود و در منظر جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری یک نگاه ناحیه‌بندی باشد و شهر و روستا مورد توجه قرار بگیرد.

چالش سوم برنامه علمی کویر پس از بازبینی و تکمیل به‌زودی در سامانه «پژوهشیار» بارگذاری می‌شود و در اختیار دانشجویان و استادان قرار می‌گیرد.

انتهای خبر/76/

برچسب ها