گروه دانشگاهخبرگزاری آگاه-زینب امیدی: «به وزرای بهداشت و آموزش و پرورش هم گفتهام همه اساتیدی که به هر طریقی دانشگاه لغو قرارداد کرده یا اخراج کرده است را بازنگری کنند و دانشجویان را برگردانند.دانشجو نمیتواند آدم بدی باشد؛ دانشجو کسی است که فردای مملکت ما است و باید بتواند سؤال کند.» این سخنان بخشی از سخنرانی رئیس جمهور در هشتم شهریور و در آیین تکریم و معارفه وزرای علوم پیشین و فعلی است که پس از آن به صورت جدی موضوع بازگشت دانشجویان دارای حکم انضباطی و اساتید اخراجی در دستور کار دولت چهاردهم قرار گرفت و رئیس جمهور دستور بررسی مجدد پروندههای دانشجویان و اساتید که دچار مشکل شدند را صادر کرد.
پیرو سخنان رئیسجمهور، محمدرضا عارف، معاون اول رئیسجمهور نیز در اجلاس روسای دانشگاهها، بار دیگر بر لزوم بازگرداندن اساتید و دانشجویان اخراجی تأکید کرد و پس از آن سازمان امور دانشجویان نیز در راستای اجرای دستور رئیس جمهور مبنی بر بازگشت دانشجویان اخراجی و تعلیقی به دانشگاه و دستور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برای بازنگری و تجدیدنظر در آراء اخراج و تعلیق دانشجویان، چندین کارگروه ذیل شورای مرکزی انضباطی سازمان امور دانشجویان تشکیل داد و کار بررسی مجدد پروندهها را انجام داد.
همچنین شیوهنامه انضباطی دانشجویان نیز مورد بازنگری قرار گرفت و اول مهرماه سال جاری شیوهنامه انضباطی جدیدی به دانشگاهها ابلاغ شد. به وسیله این شیوه نامه و بازنگری جدید در احکام برخی از دانشجویان تعلیقی و محرومیت از تحصیل به تحصیل بازگشتند.
برخی اساتید و دانشجویان دارای پرونده قضایی 1401 مشمول عفو رهبری شدند
اما پس از این اقدامات سخنگوی قوه قضائیه نیز در همین رابطه این هفته در نشست خبری خود و در پاسخ به سوالی در مورد رویکرد قوه قضائیه نسبت به بازگشت برخی دانشجویان و اساتید به دانشگاهها با دستور رئیس جمهور و وزیر علوم که در سالهای 1401 مرتکب جرایمی شدهاند، گفت: دانشجویان و اقدامات انجام شده از سوی آنها پیرامون اغتشاشات 1401 عمدتاً حول موارد انضباطی مطرح بوده که در صلاحیت دانشگاهها قرار دارد و بحث اخراج و بازگشت آنها ارتباط با وظایف وزارت علوم دارد که قوه قضائیه از آنجایی که در این رابطه مسئولیتی نداشته، دخالتی هم نداشته است.
سخنگوی دستگاه قضا تاکید کرد: درباره اقدامات مجرمانه برخی از دانشجویان و اساتید و پروندههای قضائی تشکیل شده، باید تذکر دهم که اکثر این افراد در سال 1401 با رأفت اسلامی نظام، مشمول عفو رهبری شده و پروندههایشان مختومه شده است.
وی یادآور شد: اگر کسی بعد از مختومه شدن پرونده خود مرتکب جرمی شده باشد و گزارش داده باشند و مدعیالعموم مطلع شده باشد، ممکن است پروندهای از نو تشکیل و رسیدگی به آن آغاز شود. در این رابطه پروندههایی که مربوط به شورای انضباطی میشود، مربوط به دانشگاهها است.
احکام قضایی در خصوص دانشجویان به دلیل اتفاقات سال 1401 نداریم/ تمام دانشجویان مشمول احکام انظباطی به کلاسهای خود بازگشتند
پس از این اظهارات؛ امروز سیمایی صراف وزیر علوم نیز در حیاط دولت و در خصوص اینکه آیا آماری از تعداد دانشجویان دارای احکام انضباطی که به کلاسهای خود بازگشتهاند دارد یا خیر؟، گفت: احکام قضایی در خصوص دانشجویان، به خاطر اتفاقات سال 1401 نداریم. پروندههایی که داشتیم، همگی احکام انضباطی بودند که یک به یک بررسی شد و طی بخشنامهای هم اعلام کردیم و همه دانشجویان به کلاسهای خود بازگشتند.
انتهای خبر/78722/