به گزارش آگاه به نقل از عصرایران ، وضعیت مسعود پزشکیان به شدت حساس است. پس از پایان جنگ، هیچ رئیسجمهوری با شرایطی به این پیچیدگی کار خود را آغاز نکرده است. ایران و اسرائیل در آستانهی جنگ تمامعیار قرار دارند و دولت، با وجود وعدههایش، بهویژه در حوزهی اقتصاد، توان عملیکردن بسیاری از آنها را ندارد.
با این حال، فعالیتهای دیپلماتیک دولت و سفرهای وزیر امور خارجه به کشورهای همسایه نشان میدهد که پزشکیان و تیمش تمام تلاش خود را میکنند تا اوضاع به همین شکل حفظ شود و کار به پاسخهای نظامی ایران و اسرائیل نکشد. در غیر این صورت، خاورمیانه بدون جنگ غیرقابلتصور خواهد بود.
جنگ نظامی در خاورمیانه به معنای توقف صادرات نفت، فرار سرمایهها و بحرانیشدن اوضاع برای کشورهای دیگر جهان نیز خواهد بود. در چنین شرایطی انتظار کاهش قیمت دلار یا کنترل تورم غیرمنطقی است. دولتهای قبلی در شرایط عادی نتوانستند این مشکلات را حل کنند؛ چه برسد به دولت چهاردهم که در غیرعادیترین اوضاع ممکن به سر میبرد.
حال سوال این است: پزشکیان چه باید بکند تا رضایت مردم را جلب کند؟ پاسخ روشن است. اگر دولت در حال حاضر قادر به خلق دستاوردهای اقتصادی نیست، میتواند در مسائل اجتماعی گشایشهایی ایجاد کند.
رفع فیلتر شبکههای اجتماعی و گسترش پهنای باند اینترنت، از جمله اقداماتی است که میتواند موجبات رضایت عمومی را فراهم کند. انتظار میرفت که این موضوع از نخستین دستورات رئیسجمهور باشد و امیدواریم که به زودی شاهد حل این مشکل باشیم.
البته میدانیم که تصمیمگیری در این موارد ساده نیست. همین حالا هم مخالفان دولت در مجلس به دلیل حضور ظریف در کابینه، شمشیر را از رو بستهاند. به عنوان مثال، کامران غضنفری، نماینده جبهه پایداری، گفته است: «ظریف بهصورت غیرقانونی معاون رئیسجمهور شده است. اگر پزشکیان او را در روزهای آینده عزل نکند، خود او را به دادگاه خواهیم کشاند و به ۱۰ تا ۱۵ سال زندان محکوم خواهد شد و از ریاستجمهوری هم عزل خواهد گردید.»
با وجود چنین مخالفانی، کار برای دولت سخت است، اما مردم حق دارند از وضعیت فعلی ناراضی باشند. آنها باید احساس کنند که دولت تغییر کرده و وزیر ارتباطات پزشکیان با وزیر ارتباطات دولت رئیسی متفاوت است. اگر اوضاع به همان منوال گذشته ادامه یابد، تنها ناامیدی نصیب مردم خواهد شد.
در شرایط کنونی، جبهه پایداری در مجلس به دنبال اجرای قانون حجاب از سوی دولت پزشکیان است. دولت باید با قدرت به میدان بیاید و لایحهای جدید در این خصوص به پارلمان ارائه کند. دولت پزشکیان باید کنشگر باشد، نه واکنشگرا. همانطور که مصدق با لایحه ملیشدن صنعت نفت نام خود را در تاریخ جاودانه کرد، پزشکیان نیز میتواند از طریق قانون در برابر گروههای تندرو ایستادگی کند.
آقای پزشکیان، مردم باید تغییر را احساس کنند. این تغییر باید در زندگی روزمرهشان نمود داشته باشد. اگر فعلاً نمیتوانید وضعیت اقتصادی آنها را بهبود بخشید، حداقل کاری کنید که مانند گذشته از اینترنت استفاده کنند و نگرانی بابت دخترانشان در خیابان نداشته باشند.
رسیدن به آرامش ذهنی میتواند قدم بزرگی برای دستیابی به اهداف بعدی باشد. فراموش نکنید که چهار سال ریاستجمهوری سریعتر از آنچه تصور کنید، خواهد گذشت؛ پس تصمیمات امروز را به فردا موکول نکنید.
انتهای خبر/78883/