حجتالاسلام والمسلمین هادی صادقی شامگاه اول آبان ماه در مراسم افتتاح شورای حل اختلاف اتاق بازرگانی استان کرمان با اشاره به اینکه جدال بین نور و ظلمت اوج گرفته و شاهد پدیدآمدن صحنههایی بسیار تاریخساز در منطقه هستیم، افزود: در مقطعی تاریخی قرار گرفتهایم که شاید پدران ما هیچ گمان نمیکردند، چنین تحولاتی در این منطقه روی دهد و الحمدلله جبهه مقاومت ضمن آنکه در یک درگیری بسیار شدید و سهمگین وارد شده، اما توفیقات بزرگی را بهدست آورده است.
وی افزود: جبهه مقاومت ضربات سنگین خورده اما بهقول شهید بهشتی «بهشت را به بها دهند» و برای یافتن پیروزیهای بزرگ نیاز به هزینههای سنگین هم هست و این جبهه، هزینههای بسیار سنگینی میدهد و منابع انسانی بزرگترین سرمایهای است که در راه مجاهدت تقدیم میکند.
صادقی بیان کرد: سید حسن نصرالله سیدالشهدای حوزه مقاومت و هنیه و سنوارها امروز نماد مقاومت مردم غزه و الهامبخش برای نسلهای آینده هستند و ما در این زمینه مسئولیتهایی داریم و هر آنچه را میتوانیم با مال، زبان و جان در این جبهه هم مشارکت کنیم.
معاون قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه همه مسائل اقتصاد ما از اقتصاد دولتی نیست هرچند بخش عمدهاش هست، گفت: اصل اشکالات از اقتصاد دولتی ناشی میشود، اما اقتصاد آزاد هم مسائل و مشکلات خود را دارد و مصیبهایش بیشتر است و فاصله طبقاتی شدید ایجاد میکند.
وی افزود: وقتی تجمیع ثروت با قید انحصارات بشود، نتیجهاش قدرت بیشتر است، بنابراین قدرت اقتصاد آمریکایی بیشتر است اما عدالت را ذبح میکند.
صادقی گفت: اقتصاد دولتی ما بدترین شکل اقتصاد است در حالیکه اقتصاد دولتی میتوانست خوبیهایی داشته باشد. قیمتگذاریهای دستوری پدر تولیدکننده و مصرفکننده را درآورده و فساد را نهادینه میکند یعنی با یک نوع تصمیمگیری غلط افراد را به سمت تقلب و کلاهبرداری در سطح خرد و کلان سوق میدهیم.
رئیس شورای حل اختلاف کشور اظهار کرد: با ساختارها، دستورها و تصمیمات غلط کاری کردهایم که منجر به رفتارهای نادرست میشود و اقتصاد دولتی پرهزینه اداره میشود و همه این موارد موجب میشود، کشور را خیلی گران اداره میکنیم.
وی افزود: نحوه مداخلات دولتی ما بسیار بد است و باید درمان شود و حتما باید آزادسازی قیمتهایی انجام گیرد اقتصاددانان باید راهحلی را تدوین و مطرح کنند و دولت نیز اجرا کند.
صادقی گفت: همواره میگوییم باید از بخش خصوصی حمایت کنیم و برخی اقدامات منجر شده که واحدهای تولیدی به دلال و یا صادرکننده به واردکننده تبدیل شوند.
معاون قوه قضائیه اظهار کرد: آفات دولتی و بخش خصوصی را باید شناخت و مکتب متعادل را پایهگذای کنیم تا هم نقش دولت صحیح باشد و هم بخش خصوصی در جای صحیح خود قرار گیرد.
رئیس مرکز حل اختلاف کشور به موضوع صلح وسازش نیز اشاره و بیان کرد: اتاقهای بازرگانی در امر صلح و سازش نقش داشته باشند و باید کاری کنید تا دعوایی نخواهد به دادگاه برود.
صادقی از نقش بانکها در مصیبتسازی برای اقتصاد کشور هم سخن بهمیان آورد و افزود: بانکهای دولتی غیر از دولت هستند و اختیارات و قوانین خود را دارند که میتوان در حل و فصل مسائل با بازرگانان از آن بهره برد.
وی بیان کرد: بازرگانان میتوانند در فرهنگسازی صلح و سازش از طریق مسئولیت اجتماعی خود کار کنند و فرهنگ صلح و سازش را بین مردم بهوجود آورند.
صادقی با اشاره به اینکه همه میتوانند در ستاد ملی صبر مشارکت کنند و این ستاد دو کار اصلی شامل فرهنگسازی و سازش بین مردم دارد، اظهار کرد: صلحیار و طلایهدار صلح داریم که از بازرگانان خوشنام هستند و توانستهاند دعوای سر ۲۰ کیلوگرم طلا بین بازاریان را با برگزاری دو جلسه حلوفصل کنند و صلح و سازشهای میلیاردی را انجام میدهند.
رئیس مرکز حل اختلاف کشور در پایان بیان کرد: حساب خیریه صلح افتتاح میشود و هر فردی میتواند بگوید پولی که میدهد در چه زمینهای هزینه شود.
انتهای خبر/81548/