دکتر فریبا استوار، مسئول آزمایشگاه آنالیز آب و فاضلاب پژوهشکده محیط زیست جهاددانشگاهی چهارشنبه، ۹ آبانماه در حاشیه این مراسم در گفتوگو با آگاه اظهار کرد: با توجه به اینکه فعالیت پژوهشسرای دانشآموزی بوعلی سینا در راستای تربیت پژوهشگران جوان است لذا پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی با هدف آشنا کردن دانشآموزان با اصول تصفیه آب و پساب و شناسایی آلودگیهای آب و پساب همچنین پیشبینی راهکارها و چگونگی حذف این آلایندهها در برگزاری این کارگاه یک روزه با پژوهش سرای بوعلی بندرانزلی همکاری داشت.
وی با بیان اینکه در این کارگاه یک روزه تلاش داشتیم تا دانش آموزان در زمینه کاهش پسماند نیز بتوانند ایدهپردازی کنند، تصریح کرد: دانش آموزان از قشر نوجوان هستند و ذهن خلاق و فعالی دارند که میتوانند در زمینههای مختلف علمی، ایده پردازی کنند و محیط زیست یکی از این حوزهها است که میتوان از ایدههای ارائه شده دانشآموزان بهره برد و استعدادهای آنها را شکوفا کرد.
استوار با بیان اینکه جلسات دیگری را با همکاری پژوهش سرا برای دانش آموزان خواهیم داشت، گفت: این جلسه اولیه و دوره مقدماتی آشنایی با آلاینده ها و تصفیه آب و پساب بود و در دورههای بعدی که به صورت پیشرفتهتر برگزار میشود؛ دانشآموزان فعال و خلاق این حوزه در دورههای پیشرفته حضور خواهند داشت.
مسئول آزمایشگاه آنالیز آب و فاضلاب پژوهشکده محیط زیست جهاددانشگاهی با اشاره به تفاهمنامه فی مابین پژوهشکده محیط زیست جهاددانشگاهی با پژوهش سرای بوعلی بندرانزلی برای برگزاری برخی همایشها و دورههای تخصصی، افزود: امروز دوره آموزشی سنجش پارامترهای آلودگی آب به صورت تئوری و عملی با همکاری خانم دکتر توکلی، کارشناس مرکز خدمات تخصصی پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی برای شرکت کنندگان برگزار شد.
همچنین رویا بابایی، مدیر پژوهشسرای دانشآموزی بوعلی سینا شهرستان بندرانزلی نیز در حاشیه این مراسم در گفتوگو با آگاه اظهار کرد: یازدهم تا نوزدهم آبان ماه، هفته آزمایشگاه علوم تجربی نامگذاری شده و با توجه به اینکه یازدهم روز جمعه است امروز و با نواختن زنگ آزمایش؛ این هفته را آغاز کردیم.
وی با بیان اینکه هر روزشمار این هفته با یک عنوان نامگذاری شده، افزود: شعار امسال هفته علوم آزمایشگاهی «آزمایش پلی به آینده علمی و پیشرفت کشور» نامگذاری شده که در این هفته علاوه بر اجرای برنامههای متنوع آزمایشگاهی در مدارس، استفاده از کارگاهها، اجرای وبینار با موضوعات آزمایشگاه و علوم پایه در دستور کار قرار دارد.
بابایی تصریح کرد: امروز با حضور ۷۰ دانش آموز از مقطع متوسطه اول و دوم و جمعی از مدیران و مسئولان آموزش و پرورش، زنگ آزمایش نواخته و چند عنوان برنامه مرتبط با این هفته برگزار شد.
وی با بیان اینکه برنامههای امروز در ۲ بخش دانشآموزی همچنین مدیران و رابطین پژوهشی اجرا شد، تصریح کرد: بازدید دانشآموزان از نمایشگاه دستسازههای دانش آموزان، حضور در آزمایشگاههای شیمی، فیزیک و زیستشناسی، پخش انیمیشن علوم آزمایشگاهی ۲ دانشآموز راهیافته به مرحله کشوری از جمله برنامههای بخش دانشآموزی بود.
وی افزود: همچنین با حضور شیرزاد حسنی، مدیر قطب استانی آزمایشگاه علوم تجربی و مدیر پژوهش سرای ناحیه ۲؛ جلسه استعدادیابی در علوم آزمایشگاهی برای دانشآموزان برگزار شد و در بخش دیگر نیز دکتر فریبا استوار، مسوول آزمایشگاه آنالیز آب و فاضلاب پژوهشکده محیط زیست جهاددانشگاهی گیلان با پخش پاورپوینت در خصوص آب و پساب همچنین انجام چندین آزمایش در آزمایشگاه توضیحاتی برای دانشآموزان ارائه کردند.
بابایی تاکید کرد: مهمترین هدف فعالیتهای پژوهسسرا، ایجاد انگیزه و بستری برای علاقهمندی دانشآموزان مستعد است که بتوانند در مسابقات علمی پژوهشی جزو چهرههای برتر و ممتاز کشوری شده و در زمینههای مختلف عناوینی برای خانواده و شهرستان کسب کنند. ضمن اینکه دانشآموزان برگزیده کشوری بدون آزمون وارد دانشگاه فرهنگیان می شوند و اسامی آنها به عنوان نخبگان ملی دانشآموزی ثبت میشود.
مدیر پژوهشسرای دانشآموزی بوعلی سینا شهرستان بندرانزلی تاکید کرد: در بخش مدیران و رابطین پژوهش نیز جلسه و کارگاه آموزشی با محوریت تبیین برنامهها و بررسی شیوهنامههای مسابقات علمی و پژوهشی پژوهشسراهای دانشآموزی برگزار و در پایان گواهی حضور در دوره صادر شد.
بابایی در پایان گفت: معاونت آموزش متوسطه همچنین رئیس آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش استان گیلان و مدیر آموزش و پرورش شهرستان بندرانزلی به همراه جمعی از معاونان و کارشناسان از برنامههای امروز پژوهشسرا بازدید سرزده داشتند.
انتهای خبر/85139/