به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آگاه به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، عباس عبادی در سفر به بوشهر اعلام کرد: هماینک نسبت پرستار به جمعیت و تخت بیمارستانی کم است و از استانداردهای جهانی عقبتر هستیم.
وی افزود: در چند سال گذشته با افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پرستاری از هشت هزار نفر به 12 هزار نفر ظرفیت آموزشی ارتقا یافته است.
عبادی ادامه داد: در راستای ایجاد انگیزه و پاسخگویی به مطالبات پرستاران با اهتمام وزارت بهداشت بهویژه دولت چهاردهم در سه ماه گذشته با تخصیص بخشی از اعتباری که از چند صندوق ذخیره ارزی انجام شده است، در حال پرداخت مطالبات کارمندان سلامت هستیم که شروع آن با گروه پرستاری بوده است و در چند روز آینده با مساعدت هیئت دولت پرداختی جدید هم خواهیم داشت.
معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: هماکنون نسبت پرستار تخصصی به تخت، یکویکدهم به یک تخت است درحالی که استاندارد باید یکوهشتدهم باشد و در استان بوشهر و استانهای کمبرخوردار از این میزان هم عقبتر هستیم که باید سرمایهگذاری بیشتری انجام شود.
عبادی یادآور شد: هماکنون به 70 هزار تا یکصد هزار پرستار و گروه پرستاری نیاز داریم که شانس جذب برای این شمار وجود ندارد، زیرا این تعداد پرستار در مراکز آموزشی جذب نشده است.
وی اضافه کرد: جامعه پرستاری 120 هزار میلیارد ریال مطالبه دارد که در 2 مرحله شامل 30 هزار میلیارد ریالی توسط بیمه سلامت و 75 هزار میلیارد ریالی هم از صندوق ذخیره ارزی بود، اما مشکلی که برای این 75 هزار میلیارد ریال پیش آمد این بود که از محل ماده 37 بود و به همه بخشهای سلامت پرداخت شد و تنها برای مطالبات کارکنان نبود.
معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: آنچه پرداخت شد 40 درصد بود هرچند بالغ بر 85 درصد اعتبار توسط دولت آمد، اما محل هزینهکرد آن بهعلت مشکلات قانونی راه تخصیص را برای دانشگاه علوم پزشکی بسته بود که باید روند قانونی آن توسط سازمان برنامهوبودجه ترمیم و اصلاح شود.
وی با اشاره به مشکلات موجود در زمینه وضعیت رفاهی کارکنان افزود: بهطورکلی در نظام سلامت برای همه کارکنان اقدامات قابلقبولی در حال انجام است و برای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ظرفیتهای مناسبی در برخی شهرهای شمالی، و شهرهای زیارتی، چون مشهد وجود دارد ضمن اینکه با انعقاد قرارداد با مؤسسات رفاهی و تفریحی بخشی از این کمبودها جبران شده است، اما نسبت به دیگر سازمانها عقبماندگی بیشتری داریم.
معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در بودجه سال 1403 برای پرسنل مناطق محروم، در حوزه تعرفه پرستاری، بخشی بهعنوان تعرفه ترجیحی تصویب شده است.
عبادی در خصوص پرداخت مطالبات پرسنل مناطق مرزی و محروم اظهار داشت: تعرفه ترجیحی ضریب 1.5 تا 2 برابر تعرفه عادی است و این موضوع تا حدودی میتواند محرومیتی را که بهصورت مزمن در مناطق مرزی وجود دارد، ازجمله استان بوشهر اصلاح کند و درآمدها را افزایش دهد.
وی اضافه کرد: باید توجه داشت که این اقدام نیز وابسته به میزان ارائه خدمات است و اگر ضریب اشغال تختها پایین باشد، میزان درآمد ورودی نیز کم خواهد بود.
عبادی تصریح کرد: درهرصورت تعرفه ترجیحی، کمکی به دانشگاه علوم پزشکی جهت تسریع در پرداختی پرسنل خواهد داشت.
وی در رابطه با افزایش نیرو در حوزه درمان استان بوشهر گفت: در سرانه تخصیص نیروی انسانی، بهخصوص در شهرهایی که جمعیت شناور دارند، لازم است سرانه متفاوت باشد که لحاظ میشود.
معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: طی پیگیریهای اخیر و جلساتی که در رابطه با کمبود پرستاری با مدیریت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر انجام شده است، با توسعه آموزش پرستاری، هر میزان که دانشگاه درخواست دهد، وزارت بهداشت موافقت خواهد کرد، مشروط بر آنکه بومیگزینی اتفاق بیفتد.
عبادی اضافه کرد: در قانون 35 درصد ظرفیت به نیروهای بومی اختصاص دارد، بهروایتی با نمره پایینتر نیز میتوانند در شهر خود تحصیل کنند و در نهایت استخدام شوند.
انتهای خبر/89519/