حجتالاسلام سعید جزائی، با اعلام این خبر افزود: در راستای تحقق اهداف متعالی سند تحول قضایی و سیاست های کلان و محوری دستگاه قضا با رویکرد جهادی و انقلابی، اقدامات مطلوبی در شاخصهای مختلف قضایی به منصه ظهور و بروز رسیده است.
وی گفت: علیرغم افزایش ۱۶ درصدی پروندههای وارده به دادگستری استان در هفت ماه نخست سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، نزدیک به ۱۸ هزار پرونده بیشتر از مدت مشابه سال قبل، مختومه شده که معادل رشد ۹ درصدی در این حوزه است و قطعا این امر در افزایش رضایتمندی مردم تاثیر داشته است.
رئیس کل دادگستری استان مرکزی افزود: امروز دستگاه قضا تمام همت و توان خود را بکار گرفته تا در حد توان عدالت را اجرا و احساس احقاق حق و ابطال باطل را نزد طرفین ایجاد کند.
وی شعار محوری دستگاه قضا را «تکریم مراجعین، تسریع در رسیدگی ها» عنوان کرد و گفت: ما به دنبال این هستیم با اتقان آراء و با استفاده از تمامی ظرفیت های نوین این شعار را محقق سازیم، لذا با تلاش هایی که صورت گرفته و براساس اعلام معاونت آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه و گزارش ارزیابی عملکرد حوزههای قضایی استان ها، دادگستری استان مرکزی موفق به کسب رتبه اول کشور بین ۳۲ استان به لحاظ بیشترین میزان رضایتمندی بر اساس ثبت نظرات ارباب رجوع در سامانه نظرسنجی قوه قضائیه شده است.
جزائی، یکی دیگر از اولویتهای مهم دستگاه قضایی را اهتمام و توجه به مبحث هوشمندسازی عنوان و اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تا پایان مهرماه، میزان ارجاع به کارشناسان رسمی توسط قرعه کشی هوشمند در حوزه های قضایی استان مرکزی حدود ۷۲ درصد است که از این حیث نسبت به سال گذشته افزایش ۵۵ درصدی را شاهد هستیم.
وی ادامه داد: سامانه توزیع عادلانه ارجاع به امر کارشناسی، موجب حذف فساد احتمالی و اعمال نفوذ و نیز جلوگیری از اطاله دادرسی و در عین حال، افزایش سرعت در وصول نظریات کارشناسی می شود.
رئیس کل دادگستری استان مرکزی با اشاره به راه اندازی سامانه مزایده الکترونیک در دستگاه قضایی خاطر نشان کرد: در راستای کاهش هزینه های قوه قضائیه از طریق ارتقاء بهرهوری، پیشگیری از وقوع جرم و الکترونیکی کردن فرآیندها، در مدت مذکور، برگزاری ۱۳۶۲ مزایده در دادگستری استان مرکزی از طریق سامانه ستاد و به صورت تمام الکترونیکی انجام گرفته است.
جزائی در خصوص اهمیت اجرای طرح دادرسی بدون کاغذ در استان مرکزی، افزود: این مهم موجب سرعت بخشیدن و چابک سازی در ارائه خدمات حقوقی و قضائی، مدیریت زمان و کاهش هزینه های قضائی، کاهش مراجعات مردم به دادگستری می شود که در همین رابطه در هفت ماهه سال جاری بیش از ۲۸ درصد پرونده ها در شعب به شیوه دادرسی بدون کاغذ رسیدگی شده است.
نماینده عالی قوه قضائیه در استان مرکزی ضمن اعلام این خبر که در مدت مذکور ۴۱۵۰ رای مجازات جایگزین حبس توسط قضات محاکم در خصوص محکومین صادر شده، تصریح کرد: استفاده از این نوع مجازاتها، ضمن کاهش آثار تخریبی حبس و جلوگیری از تعمیم مجازات به خانواده محکومان، زمینه بازاجتماعی شدن آنان را نیز فراهم میکند.
به گزارش آگاه، به نقل از دادگستری استان مرکزی، رسیدگی به ۶۷۸ پرونده از ۱۱۳۷ پرونده مسن و معوق در شعب دادگستری استان، رسیدگی و مختومه کردن هشت پرونده از ۱۴ پرونده کثیرالشاکی در این مدت از دیگر مواردی بود که رئیس کل دادگستری استان مرکزی از آنها به عنوان توفیقات کسب شده نام برد.
انتهای خبر/89672/