به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، شطرنج ایران که تا همین چند سال پیش ساکت و بیسر و صدا در گوشهای از ورزش کشور فعالیتش را پیگیری میکرد در چند سال اخیر به واسطه درخشش شطرنجبازان ایران یکی پس از دیگری در مسابقات بینالمللی توجه همگان را به خود جلب کرد، اما از اسفندماه ۹۸ شطرنج درگیر حواشی خودساختهای شد که همچنان ادامه دارد. دوره چهارساله مهرداد پهلوانزاده در اواخر سال ۹۸ به پایان رسید و بلافاصله وزارت ورزش و جوانان فرهاد نیکوخصال را بهعنوان سرپرست انتخاب کرد. شطرنج در زمان پهلوانزاده حال و روز خوشی نداشت، بدهیهای سرسامآور به فیده، تغییر تابعیت علیرضا فیروزجا و کنارهگیری سارا خادمالشریعه از تیم ملی شطرنج بانوان در زمان ریاست پهلوانزاده رقم خورد.
با رفتن پهلوانزاده انتظار میرفت شطرنج ایران به روزهای آرام خود برگردد، خادمالشریعه پس از پایان دوره ریاست او به تیم ملی برگشت و همین موضوع نوید روزهای خوب برای شطرنج ایران را میداد. اما کمکم شرایط تغییر کرد و علاوه بر طولانی شدن دوره سرپرستی (یک سال و سهماه)، از نامزدهای ریاست این فدراسیون هم دو بار ثبتنام به عمل آمد.
پس از اینکه نیکوخصال بهعنوان سرپرست انتخاب شد، کمتر از سه ماه از دوره سرپرستی او گذشته بود که ثبتنام از نامزدهای انتخابات فدراسیون انجام شد. پروسه تأیید صلاحیت مثل روال گذشته انجام شد اما در میانههای راه اتفاقاتی افتاد که کارزار انتخابات این فدراسیون رنگ و بوی حاشیه گرفت. حواشی پیرامون شادی پریدر یکی از نامزدهای این فدراسیون سبب شد تا شرایط برگزاری انتخابات از روال عادی خارج شود، البته این در حالی بود که گفته میشد او گزینه وزارت ورزش و جوانان هم بود و همین موضوع وضعیت را پیچیده کرد.
با این حال تصمیم بر این شد که انتخابات فدراسیون شطرنج ۶ آبانماه سال گذشته برگزار شود و همه چیز برای برگزاری مجمع فراهم بود تا اینکه خبر رسید به دلیل محدودیتهای کرونایی و دوری از تجمع بیش از ۱۰ نفر تمامی انتخابات فدراسیونهای ورزشی لغو شوند، پس از گذشت مدت زمانی انتخابات سایر فدراسیونهای ورزشی با بهتر شدن شرایط در دیماه سال گذشته از سر گرفته شد، اما وضعیت شطرنج همچنان بلاتکلیف بود تا اینکه مهدی علینژاد معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان اعلام کرد به دلیل اینکه بیش از ۶ ماه از زمان ثبتنام نامزدهای فدراسیون شطرنج گذشته است آنها باید مجدداً نامنویسی کنند.
افرادی که در ابتدا برای کسب صندلی ریاست این فدراسیون خیز برداشته بودند باز هم در انتخابات ثبتنام کردند اما رد صلاحیت یکی از نامزدهای فدراسیون که اتفاقا گزینه وزارت ورزش و جوانان هم بود حواشی زیادی به وجود آورد و سبب شد باز هم شطرنج با حاشیه روبهرو شود. با رد صلاحیت پریدر او حواشی زیادی ایجاد کرد اما در نهایت از کارزار انتخاباتی کنار گذاشته شد و حالا قرار است فردا از بین ۵ نامزد یک نفر صندلی ریاست فدراسیون شطرنج را برعهده بگیرد.
افشین داوری، احمد گواری، رضا شیرین آبادی فراهانی، حسن تامینی و محمد ابراهیم مداحی پنج نامزد این فدراسیون هستند که فردا در کارزار انتخاباتی با یکدیگر رقابت میکنند.
البته علاوه بر این مسائل، برخی اقدامات وزارت ورزش و جوانان هم سبب شده تا اهالی شطرنج مجمع انتخابات این فدراسیون را مهندسی شده بدانند؛ حذف باشگاه ذوبآهن و انتخاب باشگاه پرسپولیس در مجمع از سوی وزارت ورزش و جوانان شائبههای زیادی را بهوجود آورده است.
انتهای پیام/۴۰۵۷/