28 December-2024 السبت - 27 جمادی الثانی 1446 شنبه - 8 دی 1403 23:45 (GMT) 23:45 ارتباط با ما
خبرگزاری آگاه
تهیه طرح بهزیست محله/ تدوین آیین‌نامه مراکز مثبت زندگی و اورژانس اجتماعی
شنبه 26 آبان 1403 ساعت 6:58
تهیه طرح بهزیست محله/ تدوین آیین‌نامه مراکز مثبت زندگی و اورژانس اجتماعی

تهیه طرح بهزیست محله/ تدوین آیین‌نامه مراکز مثبت زندگی و اورژانس اجتماعی

به گزارش آگاه، سیدجواد حسینی در اولین کارگاه آموزشی استعدادیابی و توسعه مهارت‌های نوجوانان ۱۳ تا ۱۸ سال جامعه هدف سازمان بهزیستی که با حضور راهبران برنامه استعدادیابی در استان‌ها برگزار شد، گفت: هدف سازمان بهزیستی، بهزیستن به معنای ارتقای کیفیت استانداردهای زندگی است. در این راستا باید تلاش کنیم فعالیت‌هایمان، ۸ میلیون مددجو را به سمت بهزیستن و ارتقای کیفیت مهارت‌های زندگی در بعد ذهنی و عینی هدایت کند تا در این شرایط، آنها به استقلال برسند.

وی معتقد است که با این هدف، مدت‌هاست رویکرد سازمان از نوع نگاه نظریه کمبود، به نظریه دارامحور تغییر کرده است. در نظریه کمبود این نگاه وجود دارد که کمبود افراد را برطرف کنیم که البته این موضوع در سازمان بهزیستی تعطیل نیست، اما اولویت بهزیستی، نگاه دارایی‌محور به معنای این که ظرفیت انسان‌ها را شناسایی کرده و به ظهور برسانیم، است چراکه همه افراد دارای سرمایه هستند که با شکوفایی آن، مسیر و کیفیت زندگی آنها تحقق می‌یابد؛ در این راستا نیز طرح استعدادیابی را بر این مبنا قرار داده‌ایم.

رییس سازمان بهزیستی کشور خاطرنشان کرد: برای بهزیستن و استقلال در زندگی باید چهار مسیر را طی کنیم که از قضا در این طرح هم نهفته است. استعدادیابی؛ شامل دو بخش «استعدادیابی مددجویان» و «استعدادیابی جامعه محلی» است.

حسینی اولین گام ما برای بهزیستن، را استعدادیابی دانست که به زعم او این موضوع در فعالیت‌ها تاحدود زیادی مغفول مانده و دومین گام، آموزش است.

وی با اشاره به اینکه موضوع آموزش در فرایند به استقلال رساندن بچه‌ها در سازمان بهزیستی کمرنگ بوده است، افزود: از همین‌رو، در حلقه دوم، آموزش و مهارت‌آموزی بسیار مورد اهمیت است که اگر این حلقه‌ها را طی کنیم، افراد توانمند می‌شوند.

حسینی حلقه بعدی را فرصت‌آفرینی مطرح کرد و افزود: در فاز اول مرحله استعدادیابی، آموزش و توانمندسازی را آغاز کرده‌ایم و قصد داریم گروه‌های ۱۳ تا ۱۸ ساله را با استعدادیابی و آموزش به توانمندسازی برسانیم. پس از آن افراد می‌توانند وارد مرحله دوم که از ۱۸ سال تا ۴۵ سالگی را در برمی‌گیرد می‌شوند که برایشان فرصت آفرینی صورت می‌گیرد و مهارت‌های آنها منتهی به اشتغال می‌شود؛ این، خط سیری است که سازمان به طور جدی آن را در دستور کار خود قرار داده است.

رییس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به ۳۷۰۰ کودک تحت پوشش سازمان بهزیستی، گفت: فرض بر این است که وقتی این کودکان در ۱۸ سالگی رهسپار می‌شوند، بتوانند زندگی مستقلانه و با کیفیتی طی کنند. برای اینکه فعالیت‌ها منتج به نتیجه شود، معتقدیم که پیش، حین و پس از رهسپاری باید برنامه‌های استراتژیک حرفه‌ای داشته باشیم.

وی با بیان اینکه برای انجام این اقدامات، طرح‌ها نیازمند «شروع خیلی خوب» و «خوب ادامه پیدا کردن» است، معتقد است که طرح استعدادیابی مشارکت‌جویانه، توانمندسازانه و فرصت‌آفرینانه بوده و مددکاران را به آموزش، مشارکت، توانمندسازی و فرصت‌آفرینی پیوند می‌دهد.

بنا بر اظهارات حسینی، در گام اولیه این طرح حدود ۲۰۰ میلیارد ریال  اعتبار در نظر گرفته شده و به دنبال این هستیم که در مرحله اول، مراکز مثبت زندگی این کار را پیش ببرند.

رییس سازمان بهزیستی ادامه داد: به دنبال این هستیم که مراکز مثبت زندگی از سطح خدمات یک به سطح خدمات دو و سه ارتقا یابند، چراکه ماندن مراکز در سطح خدمات یک، آنها را از کارایی می‌اندازد.

حسینی در بخش دیگری از سخنان خود اعلام کرد که آیین‌نامه مراکز مثبت زندگی و اورژانس اجتماعی در دست تدوین است. همچنین در حال تهیه طرحی به نام بهزیست محله هستیم. در این طرح قرار نیست مراکز مثبت زندگی یا اورژانس اجتماعی از بین بروند، بلکه می‌خواهیم با استفاده از ظرفیت‌های محله، نیروها و داوطلبان محله، نهادهای دولتی و عمومی و خصوصی محل و تشکل‌های حاضر در محله با هدایت مراکز مثبت زندگی به آنها ضریب نفوذ دهیم.

انتهای خبر/92548/

برچسب ها