به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آگاه، از روز سهشنبه 21 آذر 1402 جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات 104 نفر از اعضای سازمان مجاهدین خلق موسوم به منافقین و همچنین ماهیت این سازمان بهعنوان یک شخصیت حقوقی در شعبه یازدهم دادگاه کیفری استان تهران بهریاست قاضی حجتالاسلام دهقانی بهصورت علنی برگزار میشود، از آن زمان تا کنون جلسات متعددی برای رسیدگی به اتهامات مندرج در کیفرخواست دادستان برگزار شده است و طبق قانون، در این پرونده که کیفری محسوب میشود، وکیل دادگستری باید به دفاع از متهم بپردازد. ازآنجا که سازمان مجاهدین خلق (منافقین) و ارکان اصلی این سازمان از معرفی وکیل خودداری کردند، طبق قانون، دادگاه پیش از برگزاری جلسات رسیدگی تقاضای وکیل تسخیری کرد که کانون وکلای دادگستری مرکز در پاسخ به آن اعلام کرد؛ در پرونده سازمان مجاهدین (منافقین)، فارغ از شخصیت و هویت متهم به تکلیف قانونی خود مبنی بر معرفی وکیل تسخیری عمل میکند.
بر این اساس خانمها پیروزفر و کمالی و آقایان محمدی گرکان و حاجمحمدی بهعنوان وکلای تسخیری متهمان در دادگاه حضور پیدا کردند.
حمیدرضا محمدی، وکیل تسخیری منافقین در گفتوگویی کوتاه با خبرنگار آگاه تجربه وکالت خود در این دادگاه را بهاشتراک گذاشت که متن آن به این شرح است:
آگاه: در آغاز جلسات دادگاه منافقین، نگرانیهایی از سوی وکلا وجود داشت مبنی بر اینکه دادگاه فرصت دفاع واقعی را به شما نمیدهد، بهعنوان وکیل تسخیری، دیدگاه شما درباره روند دادگاه چیست؟
بله، در ابتدا این نگرانیها برای من هم وجود داشت، احساس میکردم ممکن است فرصت واقعی برای دفاع به من داده نشود و تحت فشار قرار بگیرم، بهویژه بهعنوان یک وکیل تسخیری، این سؤال مطرح بود که آیا فضای دادگاه برای دفاع آزادانه فراهم است یا خیر. اما اکنون که بیش از 20 جلسه از دادگاه میگذرد، بهوضوح مشاهده کردهام که روند رسیدگی، همکاری و حمایت قضات از ما بسیار فراتر از آنچه پیشبینی میکردم، بوده است. رئیس محترم دادگاه و دیگر اعضای هیئت قضایی همکاری خوبی با من داشتهاند و هر زمان که نیاز به اعتراض یا دفاع داشتهام، به من وقت کافی دادهاند و اسناد مربوط به پرونده را در اختیارم قرار دادهاند. در ابتدا ممکن بود شک و تردیدهایی وجود داشته باشد، اما با پیشرفت جلسات، توانستم ببینم که دادگاه اجازه داده است دفاعیاتم بهطور کامل و بدون هیچگونه محدودیتی ارائه شود.
آگاه: در این روند دفاع، آیا مشکلاتی هم داشتید که روند پرونده را پیچیده کرده باشد؟
بزرگترین چالش من عدم ارتباط مستقیم با موکلینم است، بهدلیل اینکه من هیچگونه ارتباطی با آنها نداشتم و در طول روند رسیدگی هیچ تماسی بین ما برقرار نشد، کار من برای دفاع دشوار شده است. من هیچ اطلاعات دقیقی از موکلینم ندارم و تنها اطلاعاتی که بهتدریج در طول جلسات دادگاه به دست میآورم، میتواند به من در دفاع کمک کند، این وضعیت میتواند در موضعگیریها و دفاعیات من تأثیرگذار باشد و ممکن است در مواقعی که موکلین نظرات مختلفی داشته باشند، باعث ایجاد اختلاف شود، بهطور مثال، وکیل محترم شکات در جلسه گذشته اعلام کرد که مواضع دفاعی من مبنی بر چیزی است که از سوی موکلینم تأیید نشده است. در اینجا، من از دادگاه درخواست کردم بررسی کند که آیا این اطلاعات صحیح است یا خیر.
آگاه: آیا شما برای ارتباط با موکلین خود اقداماتی انجام دادهاید؟
تا به حال اقدام خاصی در این زمینه انجام ندادهام، شاید بهطور مستقیم به ذهنم نرسیده بود که بتوانم از طریق دادگاه ارتباطی با موکلین برقرار کنم، پیشنهاد شما که برای برقراری تماس با موکلین از طریق دادگاه باشد، بسیار جالب است و قطعاً آن را بررسی خواهم کرد، این امر ممکن است به من کمک کند دفاعیاتم را بهتر و دقیقتر مطرح کنم.
آگاه: آیا به این فکر کردهاید که شاید موکلینتان در این پرونده میخواهند با شما ارتباط بگیرند اما راههای ارتباطی با شما در دسترس آنها نیست؟
شماره تلفن من در سایت کانون وکلای دادگستری مرکز موجود و در دسترس همگان است، میتوانند نام من را جستوجو کنند و با من تماس بگیرند، ولی تا الآن آنها هم تماسی نداشتهاند.
آگاه: این ارتباط مهم است؟
بههرحال من وکیل آنها هستم و اگر بتوانیم با هم ارتباطی برقرار کنیم میتواند من را در راه دفاع از آنها یاری برساند، شاید هم بتوانم در برخی اتهامات حکم تبرئه بگیرم، من برای موفقیت در کارم باید شناخت و اطلاعات خوب از آنها داشته باشم که تا این زمان از این اطلاعات بیبهرهام.
آگاه: روند رسیدگی به پرونده بهطورکلی چگونه پیش میرود و آیا مدتزمان زیادی طول خواهد کشید؟
بهنظر میرسد که روند رسیدگی به این پرونده طولانی خواهد بود و حتی ممکن است سالها ادامه یابد. ازآنجا که دادگاه بهدقت تمامی جوانب را بررسی میکند و به اسناد و شهادتها توجه ویژهای دارد، پیشبینی میکنم که این پرونده سالها طول بکشد. برای من که بهعنوان وکیل تسخیری در این پرونده دخالت دارم، این مدت زمان طولانی باعث میشود که وقت و انرژی زیادی صرف این پرونده شود و بهنوعی این وضعیت میتواند برای من بسیار سخت و آزاردهنده باشد.
آگاه: آیا در این مدت زمان طولانی، دستمزدی برای انجام این کار دریافت میکنید؟
نه، تاکنون هیچ دستمزدی برای انجام این وظیفه دریافت نکردهام، حتی هزینههای جانبی مانند جریمه طرح ترافیک و ایابوذهاب برای حضور در دادگاه را شخصاً پرداخت کردهام، واقعیت این است که این کار را بهعنوان یک وظیفه حرفهای انجام میدهم، اما این هزینهها و وقت زیادی که صرف میشود، میتواند بسیار سنگین باشد، متأسفانه هیچگونه دستمزد یا پاداشی برای این حجم از کار در نظر گرفته نشده است.
انتهای خبر/93500/