به گزارش آگاه، جلسه معاون علمی با استاندار و نماینده استان کرمان در مجلس شورای اسلامی، فعالین اقتصادی و روسای دانشگاه های این استان در محل معاونت علمی برگزار شد.
حسین افشین، طی سخنانی طرح دغدغه دانش بنیان شدن استان کرمان از سوی نماینده مجلس و استانداری را امری مغتنم دید و گفت: به زودی سفری به کرمان خواهم داشت که این سفر پیش درآمد و کوششی در مسیر دانش بنیان شدن این استان است.
وی ادامه داد: شاخص های دانش بنیانی برای استان کرمان آن چنان که باید رضایت بخش نیست و باید برای توسعه این مهم در استان کرمان گام های بلندتری برداریم. در کرمان تنها ۱۲۶ شرکت دانش بنیان فعال داریم این در حالی است که پنج درصد جمعیت کشور در این استان سکونت دارند و باید این عدد را ۵۰۰ شرکت ارتقا دهیم تا به متوسط رشد کشور برسیم.
افشین خاطرنشان کرد: در استان کرمان در سال ۱۴۰۱ در بحث تبصره ۱۸ هیچ جذبی نداشتیم و در حوزه صندوقهای سرمایه گذاری خطرپذیر شرکتی هم آن چنان که باید کاری صورت نگرفته است این در حالی است که توسعه اقتصاد دانش بنیان با منابع اعتبار مالیاتی شرکت های بزرگ محقق می شود و قانون جهش تولید دانش بنیان این امکان را فراهم می کند.
وی همچنین خاطرنشان کرد: پتانسیل صندوق سرمایه گذاری خطرپذیر شرکتی استان کرمان را در نقطه شروع، پنج همت می بینم و بر این باور هستم که ایجاد کارگروه رفع موانع تولید دانش بنیان می تواند مسیر دانش بنیان شدن استان را هموار کند.
رئیس بنیاد ملی نخبگان بر تامین مسکن نخبگان هم تاکید کرد و گفت: با اختصاص زمین از سوی استانداری و ساخت مسکن با منابع وام نخبگان می توان از مهاجرت نخبگان به شهرهای دیگر و خارج از کشور جلوگیری کرد.
وی ادامه داد: فن بازار هم از جمله برنامه هایی است که ذیل استانداری می تواند روند موفقیت آمیزی را طی کند و با همکاری معاونت علمی و استانداری می توانیم این موضوع را عملیاتی کنیم.
افشین در بخش دیگری از صحبت های خود بر اهمیت صندوق های خطر پذیر متمرکز شد و گفت: یکی از موتورهای محرک برای شکلگیری بحث اقتصاد دانش بنیان در استان صندوق خطرپذیر است. از این رو، باید صندوق های پژوهش فناوری استان کرمان را تقویت کنیم و اگر این صندوق امکان فعالیت نداشته باشد، مشابه آن را مجوز دهیم
وی ادامه داد: در حوزه زیرساخت، چنانچه کارخانه نوآوری شکل بگیرد، خود اجتماعی که حول این کارخانه ایجاد می شود، یک نیروی محرکه و هم افزایی برای تحقق اقتصاد دانش بنیان در این استان است و می کوشیم دی ماه با کمک معاونت و همکاری استانداری این کارخانه احداث شود.
معاون علمی رئیس جمهور با بیان اینکه صنعت بدون فناوری پایدار نمی ماند، اظهار داشت: امیدوارم با کمک یکدیگر بتوانیم صندوق ملی مس، جهاد نصر کرمان، صندوق سرمایه گذاری خطرپذیری گل گهر را افزایش سرمایه دهیم. اگر صندوق خطرپذیری شکل بگیرد به شکل خودکار تعداد شرکت های دانش بنیان سه برابر خواهد شد. تقویت نیروی انسانی برای دانش بنیان شدن اقتصاد استان کرمان مولفه دیگری است که باید به آن توجه داشت و این مهم از رهگذر دانشگاه ها محقق خواهد شد.
وی در پایان اظهار داشت: استان کرمان جزو بازارهای خاص کشور است و گویی هنر و صنعت جزئی از طبیعت مردمان این دیار است. از این رو، باید به این مهم توجه داشته باشیم که همزمان با شرکت های دانش بنیان، بستر لازم برای پیشبرد صنایع خلاق را هم در دستور کار خود داشته باشیم. دی ماه در خدمت مردم عزیز استان خواهم رسید و از نزدیک مسائل زیست بوم علم و فناوری این استان را بررسی خواهیم کرد.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، محمد علی طالبی، استاندار کرمان نیز که پیش از این استانداری یزد را در کارنامه خود داشته است، به اقدامات دانش بنیانی که در این استان داشته است، گریز زد و گفت: اقتصاد دانش بنیان یکی از اولویت های توسعه ما در استان یزد بود و شاهد این مدعا، تدوین و تصویب
سند نوآوری برای اولین بار در کشور، احداث اولین کارخانه نوآوری بعد از تهران، ایجاد نمایشگاه دانش بنیان خاص رئیس جمهور و گفتمان سازی در این حوزه بود.
وی ادامه داد: اکنون که در استانداری استان کرمان مشغول به خدمت هستم، همچنان این دغدغه مندی را دنبال کرده و این مهم را در جلسه هیات دولت به عنوان اولویت های توسعه این استان طرح کردم و معتقدم این مهم با همکاری معاونت علمی محقق خواهد شد.
انتهای خبر/95681/