چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳
الأربعاء ٠٨ رجب ١٤٤٦
Wednesday 08 January 2025
متن خبر

انصاری:پسماندها 7 هزار میلیارد تومان خسارت وارد می‌کنند

سه‌شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳
انصاری:پسماندها 7 هزار میلیارد تومان خسارت وارد می‌کنند

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در جریان بررسی گزارش کمیسیون کشاورزی در مورد وضعیت مدیریت پسماندها در کشور با رویکرد رسیدن به شرایط مناسب، گفت: پسماندها سالیانه حدود ۷ هزار میلیارد تومان خسارت به کشور وارد می کنند.

به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری آگاه، شینا انصاری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی گزارش کمیسیون کشاورزی در مورد وضعیت مدیریت پسماندها در کشور با رویکرد رسیدن به شرایط مناسب به ویژه در استان‌های ساحلی و کلانشهرها، گفت: طبق فرمایشات مقام معظم رهبری مسئله محیط زیست موضوع این دولت و آن دولت نیست، مربوط به این شخص و آن شخص، این جریان و آن جریان نیست بلکه مسئله کشوری محسوب می‌شود، ما در اینجا جمع شده‌ایم تا مسئله پسماندها را به صورت ویژه مورد توجه قرار دهیم.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه یادآور شد: مدیریت پسماندها در ارتباط مستقیم با سلامت مردم جامعه است که نشأت گرفته از آلودگی خاک، آب و هوا است. کاهش نیاز به استخراج مواد خام، از طریق مواد بازیافتی، کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و ... کمک به حفظ محیط زیست است که در جهت حفظ برای نسل های آینده است.

وی ادامه داد: سالیانه حدود 21 میلیون تن پسماند عادی، 150 هزار تن پسماند عفونی بیمارستانی، 35 میلیون تن پسماند صنعتی، 170 میلیون تن پسماند کشاورزی، 8 میلیون تن پسماند خطرناک و 150 میلیون تن نخاله ساختمانی در کشور تولید می‌شود، میزان دفن پردازش زباله ها حدودا 7.4 درصد بوده که در مقایسه با متوسط جهانی 13.5 درصد است. میزان دفن پسماندها به 68.2 درصد در مقایسه با میزان جهانی 36.2 است.

انصاری در ادامه یادآور شد: بنابر مطالعات انجام شده اختلاف رسیدن به ظرفیت جهانی در کشور ما یک بعد اقتصادی محسوب می‌شود، در صورتی که بر اساس آمار شهرداری ها و دهیاری ها این مسئله نمودی در اقتصاد ما ندارد و حتی به صورت نادرست پسماندها دفن می شوند. پسماندها سالیانه حدود 7 هزار میلیارد تومان خسارت به کشور وارد می کنند، هنوز به صورت نامناسبی شاهد دفن زباله ها هستیم، از هزینه های اقتصادی که در این راستا اختصاص داده شده به صورت کامل عملیاتی نشده است.

وی ادامه داد: بر اساس آمار شهرداری‌ها و دهیاری ها حدود 75 درصد پسماندها دفن می‌شوند که 7 درصد آن به صورت بهداشت و مابقی به صورت غیربهداشتی است، مجلس شورای اسلامی با تصویب قانون مدیریت پسماندها اولین گام برای سر و سامان دادن زباله ها برداشته در صورتی که وظایف دستگاه ها در قانون مشخص شده اما همچنان شاهد مشکلات اساسی هستیم. در این قانون عملکرد سازمان محیط زیست و دیگر نهادها و دستگاه ها به صورت ویژه مشخص شده است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: با گذشت حدود 2 دهه از تصویب قانون مدیریت پسماندها هنوز شاهد خلاءهایی در اجرای آن هستیم، باید بعد از گذشت 2 دهه قانون مدیریت پسماندها به صورت کامل اجرایی شود. عدم اجرای جرایم، عدم اختصاص منابع، قصور و کوتاهی دستگاه ها، عدم اجرای تفکیک درست پسماندها از مبدا و ... عاملی شده تا اجرای این قانون کارایی لازم را نداشته باشد، لازم و ضروری است بر روی قانون مدیریت پسماندها بازنگری کلی صورت بگیرد.

انتهای‌پیام/

انتهای خبر/115509/

اخبار اقتصادی
آژانس مسافرتی سلام پرواز ایرانیان
اخبار اجتماعی
فروشگاه اینترنتی سفیر