دستیابی به توسعه پایدار فرهنگی و اقتصادی از مسیر مردم نگاری و مردم شناسی
عادل پیغامی رییس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم، امروز دوشنبه، یکم بهمن ماه، در نشست با اعضای شرکت کننده در کارگاه «مردم نگاری در جزیره قشم» بیان داشت: جزیره قشم دارای پیشینه تاریخی و فرهنگی قوی و هزاران ساله است و از جغرافیای محیطی، طبیعی و انسانی عمیقی برخوردار است که تاکنون مورد مطالعه قرار نگرفته است.
وی ادامه داد: طبق شواهد ایران فرهنگی تا یمن ادامه دارد و جزیره قشم دروازه تمدنی ایرانی فرهنگی در جنوب کشور و یکی از دروازه های ورود اسلام به فلات قاره ایران است و این تاریخ غنی پس از واکاوی و احیا، باید در برندینگ جزیره مورد توجه قرار گیرد و زمینه توسعه اقتصادی بر مبنای عمق فرهنگی جزیره بنا شود.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم همچنین قشم را هاب اقتصاد دریاپایه برشمرد و افزود: تمامی ۲۴ سرفصل اقتصاد دریاپاپه در جزیره قشم فعال است و همین موضوع نیز در برندسازی جزیره و چشمانداز توسعه اقتصادی حائز اهمیت است.
پیغامی تصریح کرد: مردم نگاران جزیره قشم در کنار مردم نگارانی از سراسر کشور می توانند با کاوش در دل تاریخ و قدمت جزیره، زمینه توسعه اقتصادی بر مبنای فرهنگ و تمدن را فراهم سازند و حضور اهالی علوم انسانی برای انجام تحقیقات در مورد تاریخ و پیشینه قشم تاثیر مثبتی در این زمینه دارد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به استقرار سازمان منطقه آزاد در جزیره، اضافه کرد: حدود ۷۰ سال پیش یک فناوری نرم حکمرانی به نام دولتهای شرکتی در دنیا ایجاد شد که مناطق آزاد نمونه ای از آن هستند و این مناطق توانستند در کشورهای مختلف به ویژه چین به یکی از رکنهای اساسی توسعه تبدیل شوند.
پیغامی تاکید کرد: مناطق آزاد وظایف دولت را در منطقه تحت اختیار برعهده دارند اما بودجه عمومی دریافت نمیکنند و باید به صورت هزینه – درآمد اداره شوند از همین رو، شبیه شرکتهای دولتی نیستند و یک دولت شرکتی محسوب میشوند.
او گفت: وجود تکنولوژی نرم حکمرانی منطقه آزاد در جزیرهای با عمق تمدنی و فرهنگی قشم میتواند زمینهساز توسعه سریع باشد و برای این موضوع به تمکین از قوانین به ویژه ماده ۶۵ قانون احکام دائمی برنامههای توسعه کشور نیاز است تا قشم فرصت یابد پایلوت آزمایش نوع جدیدی از حکمرانی بر مبنای فرهنگ و با چشم اندازی اقتصادی باشد.
به گزارش آگاه، کارگاه مردم نگاری در جزیره قشم با حضور دانشجویان و محققان علوم اجتماعی کشور و با هدف تجربه عملی مردم شناسی در جامعه محلی قشم برگزار میشود و اعضای شرکت کننده در کارگاه در نشستی با عادل پیغامی به عنوان یکی از استادان برجسته دانشگاههای مطرح کشور سوالات و دیدگاههای خود را بیان کردند.
انتهای خبر/120896/
- معاون رئیس جمهور: ظرفیتهای اقتصادی خوزستان باید در اختیار زنان قرار بگیرد
- واکنش همتی، وزیر اقتصاد به بیانات مقام معظم رهبری
- توسعه منطقه آزاد عامل شکوفایی تجاری و اقتصادی کردستان است
- بازار اجاره مسکن در تهران؛ آرامش از دسترفته مستاجران
- دائمی شدن قرارداد کارگران منتفی شد؟
- نگاه دولت برای اقتصاد پایدار و توانمندسازی، ایجاد اشتغال پایدار است
- تحول مهم درسیاست جدیدارزی؛حذف ارزاشخاص یا"حاصل ازصادرات غیر"
- پایتخت اقتصادی ایران، منتظر تصمیمات بزرگ رییسجمهور
- نماینده کارگران:زندگی در تهران با حقوق زیر30میلیون ممکن نیست
- گزارش تسنیم| 2 برابر واردات سوخت از مرزها قاچاق میشود
- کاهش آسیبهای اجتماعی رویکرد قرارگاه محرومیتزدایی جهادسازندگی سپاه
- مسئولیت اجتماعی در شفافترین حالت هزینه میشود/ از همه ظرفیتهای نیروی انسانی استفاده میکنیم
- «بازی» عاملی مهم در رشد فردی، اجتماعی و عاطفی کودک
- ابتلای 18000 نفر به تب مالت/بیماری افزایش چشمگیری نداشته است
- مرگ 50 هزار ایرانی در سال 402 به دلیل آلودگی هوا
- مراسم یادبود چهلمین روز درگذشت خبرنگار تسنیم برگزار شد
- آنفلوآنزا در صدر ویروسهای تنفسی در گردش/ کرونا در رتبه دوم
- انتقال تدریجی اتوبوسهای برقی چینی به تهران از امشب
- بارش برف و باران در محورهای 3 استان/ وضعیت راهها
- تداوم 4 روزه هوای "قابل قبول" در تهران