نتایج یک مطالعه نشان میدهد که افزایش تقاضا برای استخراج نیکل باعث تشدید انتشار گازهای گلخانهای شده است؛ اثرات تخریبی استخراج نیکل بر زمین میتواند ۴ تا ۵۰۰ برابر بیشتر از گزارشهای پیشین باشد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسینم، مطالعهای به سرپرسی دانشگاه کوئینزلند نشان داد که پاکسازی زمین برای استخراج نیکل تهدیدی جدیتر از آنچه پیشتر تصور میشد برای آبوهوا ایجاد میکند.
دکتر اولین مروین از دانشکده محیطزیست این دانشگاه دادههای مربوط به 481 معدن نیکل بینالمللی و ذخایر توسعهنیافته را تحلیل کرده و دریافته است که اثرات تخریبی استخراج نیکل بر زمین میتواند 4 تا 500 برابر بیشتر از گزارشهای پیشین باشد.
وی با اشاره به نقش نیکل در ساخت پنلهای خورشیدی و باتریهای خودرو برقی گفت: «نیکل بهطور گسترده در زیرساختهای انرژی تجدیدپذیر مانند باتریها و فولاد مقاوم در برابر خوردگی استفاده میشود و انتظار میرود تقاضا برای آن تا سال 2050 بهمنظور پشتیبانی از فناوریهای کمکربن دو برابر شود.»
وی افزود: «با این حال، انتشار کربن زیستتوده حاصل از پاکسازی پوشش گیاهی برای معادن نیکل تقریباً همیشه در محاسبات کربنی، گزارشهای پایداری و تصمیمگیریهای مربوط به تأمین منابع نادیده گرفته میشود.
این استاد دانشگاه ادامه داد: نیکل یکی از فلزاتی است که بهراحتی قابل بازیافت است و طبق اعلام مؤسسه نیکل، حدود 68 درصد از نیکل موجود در حال حاضر بازیافت میشود اما حتی اگر بازیافت نیکل به 100 درصد برسد، باز هم برای فناوریهای انرژی تجدیدپذیر مانند خودروهای برقی و نیروگاههای خورشیدی، بادی و زمینگرمایی نیاز به تولید نیکل بیشتری خواهیم داشت.»
وی با توجه به اینکه استخراج نیکل در حال حاضر اجتنابناپذیر است، کرد که شرکتهای معدنی باید از توسعه معادن جدید در مناطقی که دارای «کربن غیرقابل بازیابی» هستند خودداری کنند زیرا کربنی که در اکوسیستمهایی مانند جنگلهای بارانی قدیمی و مانگروها ذخیره شده و پس از قطع آنها هرگز نمیتوان این زیستتوده را به تراکم اولیه بازگرداند.
استاد دانشگاه کوئینزلند بیان کرد:«شرکتها باید توسعه و گسترش معادن را در مناطقی با تراکم زیستتوده پایین، مانند بیابانها، اولویت دهند و در عین حال به تأثیرات زیستمحیطی فراتر از کربن نیز توجه داشته باشند.»
این پژوهش در نشریه Nature Communications منتشر شده است.
انتهای خبر/122025/
- وزارت اقتصاد با همکاری بانکها و بیمهها مشکل کمبود فضای آموزشی چابهار را حل میکند
- رونق بازارچههای مرزی باعث رشد اقتصادی و تجاری میشود
- بهرهبرداری ١۵٨ طرح اقتصاد مقاومتی در روستای دمشهر شهرستان میناب
- آذربایجان غربی ظرفیت پیوستن به قطبهای مهم اقتصادی کشور را دارد
- در اقتصاد دریا پایه نیازمند مدیریت پایدار منابع دریایی هستیم
- محسن رضایی: بازطراحی در مدل اقتصادی منطقه آزاد انزلی ضروری است
- رضایتمندی مردم در کنار قدرت دفاعی و اقتصادی حاصل میشود
- با طرح موضوع اقتصاد دریاپایه، باید به مسئله فرهنگ دریاپایه نیز توجه ویژه شود
- یکی از محورهای توسعه اقتصاد دریاپایه، گردشگری ساحلی و دریایی است
- باید اقتصاد مردمی شود و قدرت دولت در اداره اقتصاد محدود شود
- نشست حقوقدانان؛ چرا حفظ جزایر سهگانه برای ایران مهم است؟
- دولت به دنبال ایجاد بانک شفاف مسئولیتهای اجتماعی است
- درمان اصلی فقر مسکن در ایران "عرضۀ زمین" است
- زمین تجاری 300 هزار متری "کینگ مانی" به فروش گذاشته شد
- 7 اقدام بزرگ شهرداری تهران چه بوده است؟
- اثرات تخریبی "استخراج نیکل" 500 برابر بیشتر از برآوردها!
- کدام داروها مشمول افزایش قیمت شدند؟
- سفر به دنیای شگفتانگیز اسباببازیها در خیابان حجاب
- ذخایر آبزیان ته کشیده/ از ترال تا کشاورزی همگی دخیل هستند
- کاهش آسیب های اجتماعی در جامعه نیازمند کار علمی و همت همگانی است