صنعت مد سالانه ۱۵۰ میلیون درخت میبلعد
صنعت مد زمان زیادی است که بر اساس سیستم برداشت، تولید و اتلاف کار میکند. لباسها با سرعتی سریع تولید میشوند، به صورت انبوه فروخته میشوند، برای مدت کوتاهی پوشیده و اغلب کنار گذاشته میشوند که به مشکل فزاینده زبالههای نساجی کمک میکند. بسیاری از این لباسهای دور ریخته شده به محلهای دفن زباله یا زبالهسوزها ختم میشوند و به آلودگی و کاهش منابع میافزایند و این رویکرد خطی، بار زیستمحیطی بزرگی است. وابستگی شدید به مواد خام، تولید با مصرف انرژی زیاد و چرخه عمر کوتاه محصول، همگی به ردپای عظیم این صنعت کمک میکنند.
کارشناسان تخمین زدند که متوسط خانوادههای بریتانیایی هر سال یک سوم لباسهای خود را استفاده نمیکنند. مجموعا ۳۰۰ هزار تن لباس به محل دفن زباله فرستاده میشود که نشان میدهد ما در بحبوحه بحران مصرف بیش از حد هستیم.
دستورالعمل جدید
محققان دستورالعمل جدید عملی ارائه کردند تا به برندها کمک کنند به یک مدل طراحی دایرهای که پایداری، طول عمر و کاهش ضایعات را در اولویت قرار میدهد، تبدیل شوند. این دستورالعمل با هدف از بین بردن شیوههای طراحی بیهوده و ترویج مد بادوام است. هدف از این طرح، کمک به برندها برای انتقال از مدلهای تولید خطی به دایرهای است که محصولات با استفاده مجدد، بازیافت و طول عمر بیشتر تولید شوند.
کارشناسان اظهار کردند: موارد عملی را بر اساس تحقیقات گسترده با صنعت، ایجاد کردهایم که کسبوکارها میتوانند برای بهبود چرخش خروجیهایشان استفاده کنند. برندها میتوانند با اتخاذ این تصمیمات، لباسهایی تولید کنند که ماندگاری بیشتری داشته باشند و به جای ارسال به محلهای دفن زباله، قابل تعمیر، استفاده مجدد یا بازیافت باشند.
اهمیت همکاری بین صنعت، دولت
مت جنور مدیرعامل یک شرکت خارجی بر اهمیت همکاری بین صنعت، دولت و محققان برای رسیدگی به ضایعات نساجی تاکید و اظهار کرد: این طرح، نمونهای از این است که چگونه همکاری بین بخشی موثر، میتواند نتایج تاثیرگذاری در گذار به اقتصاد دایرهای ایجاد کند.
یکی از نقاط قوت کلیدی دستورالعمل کنونی، این است که قبل از نهایی شدن، بر روی محصولات واقعی آزمایش شده و این رویکرد عملی تضمین کرده که برای استفاده در دنیای واقعی کاربردی و سازگار است. با توجه به اینکه صنعت مد تحت فشار فزایندهای برای کاهش تاثیرات زیستمحیطی خود قرار دارد، ابزارهای عملی، راه روشنی برای اقدام به مشاغل ارائه میدهد و با بازنگری در نحوه طراحی لباس از ابتدا، برندها میتوانند ضایعات و انتشار گازهای گلخانهای را کاهش دهند و به آیندهای پایدارتر کمک کنند. تغییر به طراحی دایرهای یک شبه اتفاق نمیافتد اما با همکاری، تحقیق و گامهای عملی، این صنعت در مسیر درست حرکت میکند.
قطع ۱۵۰ میلیون درخت
صنعت مد به شدت به وضعیت اضطراری آبوهوایی جهانی کمک میکند و در گزارشی آمده است که سالانه ۱۵۰ میلیون درخت برای تولید پارچهها قطع میشود همچنین تولید پنبه معمولی ۱۶ درصد از کل استفاده از آفتکشها و تخریب خاک زراعی را به خود اختصاص میدهد.
تاثیر چرخه محصول بر سیاره
چرخه عمر یک محصول شامل مراحلی است که یک محصول در طول عمر خود طی میکند و از تولید به پایان استفاده ختم میشود. مد، به دلیل پیچیدگیهای تولید لباس، چرخه عمر طولانیتر و پیچیدهتری نسبت به بقیه دارد که شامل تولید الیاف و نخ، طراحی، مونتاژ، حملونقل و موارد دیگر است.
چرخه عمر محصول با افزایش تقاضا برای مد، کوتاه و کوتاهتر شده است. بانک جهانی اعلام کرد که فروش جهانی لباس تا سال ۲۰۳۰ تا ۶۵ درصد افزایش مییابد و امروزه مردم با دسترسی به مد سریع بیش از دو برابر مبلغ ۲۰ سال پیش خرید میکنند.
اقتصاد دایرهای
تخریب اقلام فروخته نشده بین پنج تا ۲۰ برابر بیشتر از استفاده مجدد، گازهای گلخانهای تولید میکند و میدانیم که راه بهتری میتواند و باید وجود داشته باشد و این بهبودی با حرکت به سمت اقتصاد دایرهای آغاز میشود و اینگونه لباسهایی که تولید میکنیم، با طراحی ترمیمکننده خواهند بود و هرگز به هدر نمیروند. کمتر از یک درصد البسه ما در سطح جهان بازیافت میشود و مواد بازیافتی ممکن است همیشه به یک اقتصاد دایرهایتر منجر نشوند به همین دلیل، در نظر گرفتن کیفیت الیاف در حال بازیافت نیز مهم است.
انتهای خبر/143925/
- ضرورت ایجاد بازارچههای دائمی در تقویت اقتصاد محلی
- زیستفناوری محور توسعه استانهای ساحلی و عامل جهش اقتصادی کشور
- حفظ و احیای صنایع دستی خراسان جنوبی؛ از هنرهای سنتی تا توسعه اقتصادی
- ادامه صادرات نفت در بالاترین سطح با وجود تحریمها
- بازدید وزیر ارتباطات از پارک اقتصادی دیجیتال مازندران
- وزیر نیرو: قطعی های برق خانگی از شنبه حداکثر دو ساعت است
- تحول اقتصادی کشور با اتصال خط ریلی اینچهبرون به شاهرود
- صنعتگران فولاد پیشآهنگ توسعه و اقتصاد کشور هستند
- دستگاه قضا رفع مشکلات اقتصادی را وظیفه اصلی خود میداند
- معاون استاندار هرمزگان خواستار حمایت فوری از فعالان اقتصادی شد
- تأمین اجتماعی نهادی راهبردی در تحقق عدالت اجتماعی و امنیت پایدار است
- ضرورت شتاب در روند اجرایی درمانگاه تامین اجتماعی کبودراهنگ
- ارتقای بهرهوری در صنعت آب؛ مسئولیت اجتماعی و ملی است
- رفع کسری ۳۰۰ هزار میلیارد تومانی تأمین اجتماعی، نیاز به منابع پایدار و همراهی دولت دارد
- ارزبری300میلیون دلاری مشتقات پلاسما/هدفگذاری برای خودکفایی
- وجود 23000بیمار تالاسمی در کشور/مرگ 1350نفر در پی تحریم دارو
- واکسن HPV ایرانی وارد بازار شد
- برگزاری هشتمین نکوداشت «روز شهرکرد» با ۴۰ برنامه فرهنگی، هنری و اجتماعی
- استفاده از سازمانهای مردمنهاد برای مقابله با آسیبهای اجتماعی
- کاهش بارندگی، گرمای زودرس و فشار شبکه؛ عوامل قطعی برق تهران